Ove slavne žene su prirodno ostarjele, a ovo im se zbog toga dešava!

Većina ljudi će ostariti prirodnim putem, odnosno neće drastično mijenjati svoj izgled plastičnim operacijama i kozmetičkim zahvatima. Međutim, u zvjezdanim krugovima, starenje je tabu tema. Ostariti prirodno pod svjetlima reflektora je privilegija i time je odnos slavnih žena prema starenju kompliciraniji.

Učestale plastične operacije su normalne zbog pritiska industrije koja zahtjeva vječnu mladost i puno pažnje pridaje izgledu i ljepoti. Izdvajamo slavne žene koje su ostarjele prirodno i razloge iza njihovih odluka te kako je njihova odluka formirala njihovo razmišljanje o starenju i odnose s drugim ljudima.

Paulina Porizkova; “Nakon pedesete sam postala nevidljiva”

Supermodel Paulina Porizkova (56) koja je u osamdesetima bila jedan od najbolje plaćenih modela, danas se osjeća nevidljivo. Odnedavno je slobodna i primijetila je kako je teško pronaći partnera jer je muškarci više ne primjećuju ili je ignoriraju.

Instagram: paulinaporizkov

Smatra da je društvo nepravedno prema ženama kada ostare i voljela bi da više žena progovori o tom problemu. Navodi i da razumije zašto se žene podvrgavaju plastičnim operacijama kako bi sačuvale mladolik izgled, ali bi voljela da nema pritiska koji dovodi do toga. Kako navodi na Instagramu gdje često objavljuje svoje slike bez šminke: “Kako možete očekivati da se žene ne obaziru na svoj izgled dok im se od malena govori da je to najvrednije što imaju?”


Pročitajte više: Novi trend: Sijeda boja kose kod mnogih poznatih ličnosti!


Audrey Hepburn; “Ljepota žena s godinama samo raste”

Glumica Audrey Hepburn najpoznatija je po ulozi Holly u filmu Doručak kod Tiffanyja. Umrla je u 63-oj godini i tijekom cijelog života nije se podvrgnula plastičnim operacijama. O njezinim razmišljanjima o starenju i pritisku na žene je progovorila njezina obitelj nakon njezine smrti. Njezina unuka se za People prisjetila da je Audrey potkraj života odbila fotošopiranje fotografije, odnosno micanje bora.

Instagram: elegantwhitevogue

Poznata je po brojnim izjavama o ljepoti koja se često diskutira kada je riječ o temi starenja žena. Jedna od njih je i ta da “ljepota žena s godinama samo raste.” 


Pročitajte više: Inspirirajte se izjavama Audrey Hepburn


Drew Barrymore; “Starenje je luksuz”

Američka glumica Drew Barrymore (47) smatra da je starenje luksuz, a ne nešto čega se treba sramiti te je to ujedno i poruka koju prenosi svojoj djeci kojoj želi prenijeti svoj pozitivan stav o starenju. Za sada ne planira plastične operacije.

Instagram: drewbarrymore

Za Drew Barrymore se često navodi da graciozno stari, a fanovi čvrsto podržavaju odluku prirodnijeg starenja. Za je to zaslužna i briga o koži te pristup najboljim kozmetičkim proizvodima koje svaki tjedan otkriva na svom Instagram profilu. Slavni koji ne prekrivaju znakove starenja plastičnim operacijama ili kozmetičkim zahvatima poput botoxa ipak imaju pristup najboljoj kozmetici, trenerima i nutricionistima zbog kojih i u starijoj dobi izgledaju bolje od prosječne osobe.

Winona Ryder; “Volim stariti”

Glumica Winona Ryder (50) je prigrlila svoje bore, a smatra da su i uloge koje dobiva u starijoj dobi puno zanimljivije i kompleksnije. Navodi i da to nije slučaj svake glumice jer se s godinama ograničava koje uloge dobivaju i često su u ulogama u kojima glume majke. Već je u četrdesetima izjavila da se veseli borama i da voli stariti te da se ne planira podvrgnuti plastičnim operacijama.

Instagram: winonaryderofficial

Slavne žene ne mogu “pobijediti”

Iako ne postoji pogrešan ili ispravan način starenja, izgled žena se komentira u negativnom kontekstu i kada imaju plastične operacije i kada ostare prirodnim putem. Uz plastične operacije se veže sram zbog kojeg mnogi slavni ni ne priznaju operacijske zahvate. Starenje prirodnim putem se opisuje kao hrabrost žena koje ne prekrivaju bore ili sijedu kosu. Sve to troši energiju na komentare o izgledu koja bi se zapravo mogla preusmjeriti na ono što je zapravo važno – na njihove uspjehe i doprinos industriji u kojima rade.

Foto: Instagram

POVEZANI ČLANCI

PROČITAJTE JOŠ:

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Pročitajte više

- Advertisment -