Probali smo Telekom Bankarstvo, aplikaciju koja će vam stvarno olakšati život i smanjiti troškove

Ne sjećam se kad sam zadnji put otišla u banku, a kad moram, onda je to projekt koji moram isplanirati.

Aplikacije su zato spas za nas s manjkom vremena, ali i tu se može pretjerati. Sad imamo aplikacije za sve, tako da ih ja sad kao i vjerojatno vi imam previše. Skinem aplikaciju za nešto i onda ju jednom, dvaput otvorim. Zato nije loše razmisliti kako smanjiti njihov broj, odnosno koristiti aplikacije koje rade više stvari odjednom.

Nisam geek jer nemam vremena biti, tako da nove stvari prihvaćam među zadnjima. Ali nekad se stvarno isplati izdvojiti vrijeme i biti među prvima!

Hrvatski Telekom i Zagrebačka banka su dakle zajedno lansirali uslugu Telekom Bankarstva. Projekt je to na inicijativu HT-a koji je unutar Deutsche Telekom grupe uslugu uspješno lansirao na drugim tržištima. Istražili smo o čemu se radi.

Značajne pogodnosti koje se isplati iskoristiti

Bankovni troškovi su jedan od onih skrivenih troškova koje imate, a vrlo vjerojatno ih ne pratite jer nemate vremena. Otvorili ste davno račun u banci, odabrali neki paket i iznos se mjesečno skida. Sad ste došli s godišnjeg, račun je vjerojatno malo prazniji nego inače pa je možda dobar trenutak za reviziju bankovnih troškova.

Telekom Bankarstvo podrazumijeva paket svih bankarskih usluga koje ćete trebati unutar jedne mobilne aplikacije! Kompletno bankarstvo imate u vlastitom džepu, a za izuzetno povoljnu mjesečnu naknadu.

Prije svega, važno je napomenuti da je riječ o usluzi koju mogu koristiti klijenti svih banaka i telekoma, no ukoliko je vaše kućanstvo HT-ov korisnik, najbolje ćete proći ako imate Magentu 1, jer vas u tom slučaju Telekom Bankarstvo košta 10 kn mjesečno. Ako koristite bilo koju drugu uslugu HT-a, onda je cijena 15 kn.

Ako uopće niste korisnik HT-a, cijena je 20 kn. Možda ćete i izgubiti neke usluge bankarskih paketa, poput osiguranja, ali možete ih ugovoriti preko Telekom Bankarstva. Isto tako, imate mogućnost dobiti GO Mastercard karticu bez članarine i upisnine, sami birate želite li da bude revolving ili charging. I kreditnu i karticu tekućeg računa u Telekom Bankarstvu možete koristiti beskontaktno, a ako ste Android korisnik onda i u aplikaciji.

U paket je uključeno 10 besplatnih transakcija mjesečno unutar Unicedit grupe u Hrvatskoj i inozemstvu, od čega do 3 besplatne transakcije podizanja novca na bankomatima drugih banaka. To je sjajno jer, ako puno putujete, ili preko ljeta, možete biti bez brige.

Prešutno prekoračenje je do 15.000 kuna mjesečno, a obročno plaćanje Maestro karticom do 5.000 kuna.

Međutim tu ne staju sve pogodnosti, jer za kupnju Simpa i Bonbon bonova preko Telekom Bankarstva, korisnici dobivaju 30% više vrijednosti bona. Dodatno, iako potrošnja podatkovnog prometa nije velika kod bankarskih aplikacija, dobro je znati da vam Telekom Bankarstvo neće trošiti podatkovni promet ako ste korisnik HT-a, naravno.

Najnapredniji virtualni način ugovaranja bankarskih usluga u Hrvatskoj

Ako niste klijentica Zagrebačke banke, a želite koristiti Telekom Bankarstvo, zaboravite na poslovnicu. Potrebna vam je samo osobna iskaznica koju ćete skenirati aplikacijom, a selfijem ćete potvrditi da ste to vi.

Ovo je trenutno najnapredniji virtualni način ugovaranja bankarskih usluga na našem tržištu. Osim toga, Telekom Bankarstvo možete ugovoriti 0-24, 365 dana u godini.

Pojednostavljeno prebacivanje iz drugih banaka

HT svoje korisnike koji primanja prenesu u Telekom Bankarstvo nagrađuje sa 150 kuna na računu, a Magenta1 korisnici dobivaju 300 kuna koje odmah možete podići s računa ili potrošiti karticom.

Ako iz neke druge banke želite prenijeti primanja u Telekom Bankarstvo, ne morate obavještavati poslodavca o promjeni banke, već jednostavno date Zabi punomoć i stvar je za vas riješena. Vaša stara banka je dužna u roku od 5 radnih dana prebaciti sredstva na vaš novi račun u Zagrebačkoj banci. Ovo je u bankarskom svijetu moguće u zadnje dvije godine zahvaljujući Payment account direktivi, na isti način kao i kad mijenjate telekom operatera. Ako imate i kredit, dobit ćete iste ili bolje uvjete u Zagrebačkoj banci.

Ako ste klijentica Zagrebačke banke, u Telekom Bankarstvo aplikaciji odaberite da koristite usluge u Zabi i da ste m-zaba korisnik. Ukoliko imate obiteljsku lepezu, ipak je potrebno otići u poslovnicu jer niste jedini korisnik paketa.

IziPay-najbolji način za slanje novca

Posebna novost za jednu digitalnu bankarsku aplikaciju je IziPay. Zašto?

Jer vam IziPay omogućava da pošaljete novac na bilo koji telefonski broj koji imate u imeniku, nije vam potreban IBAN da bi izvršili to plaćanje, a osoba kojoj šaljete novac ne treba imati Telekom Bankarstvo aplikaciju! Ako osoba nije korisnik IziPaya, dobit će SMS s uputom kako primiti novac, odnosno mora povezati svoj broj mobitela s IBAN-om na koji želi primiti uplatu. Korisnik Telekom Bankarstva će u svom IziPayu vidjeti da je primio novac od vas, a radi se na tome da uskoro dobijete i notifikaciju da vam je uplaćen novac.

U IziPayu možete vidjeti sve transakcije koje ste imali s nekom osobom, u “whatsapp like” prikazu.

Ovdje transakcije obavljate unutar bankarske aplikacije, dok su druga rješenja koja postoje na tržištu aplikacije izdvojene iz bankarske. U njima morate unijeti svoj IBAN i IBAN primatelja da bi proveli transakciju. Primatelj novca je obavezan preuzeti aplikaciju, dok kod IziPaya primatelj može i ne mora preuzeti aplikaciju.

Zagarantirana bankarska tajna

Vjerojatno biste mogli pomisliti da bi HT preko Telekom Bankarstva mogao saznati stanje vašeg računa i ostale detalje. Vi ste u svakom trenutku klijentica Zagrebačke banke koja poštuje stroge zakonske propise o bankarskoj tajni. Jedine informacije koje Zaba može poslati HT-u uz privolu korisnika je vaš OIB kako bi se vidjelo koji paket usluga HT-a koristite i kako bi vam se prema tome dodijelio mogući popust na mjesečnu naknadu za Telekom Bankarstvo.

Ovo je odlična prilika za bolju kontrolu nad osobnim financijama!

Foto: HT

POVEZANI ČLANCI

PROČITAJTE JOŠ:

1 KOMENTAR

  1. Telekom bankarstvo koristim neko vrijeme, a skinula sam ga preko Huawei AppGallerya. Postavljanje same aplikacije je vrlo lagano, a korištenje vrlo jednostavno. Kroz navedenu uslugu lakše i bolje raspolažem s financijama. Sve preporuke.

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Pročitajte više

- Advertisment -