Kako izgleda kućni ured profesionalne organizatorice?

Sa sustavom Organiziranje iznutra prema van upoznala sam se neposredno prije nego što sam morala roditi svoje prvo dijete, sina Filipa 2004. godine. Štoviše, sama sam si za rođendan kupila knjigu Julie Morgenstern, najbolje američke profesionalne organizatorice, „Organizirajte se iznutra prema van“, progutala je u roku od tri dana i cijeli 9. mjesec trudnoće organizirala stan. Vjerojatno se poklopilo i sa famoznim „gnježđenjem“.

Kako je profesionalna organizatorica organizirala svoj kućni ured?

Oduševila me jednostavnost tog pristupa, primjenjivost na svakoga i jednostavnost održavanja postignutog reda. Osjetila sam da bi uživala raditi taj posao i pomagati drugima da pobijede nered kojih ih živcira. Nakon još dvoje djece, 2011. godine otišla sam na tečaj za profesionalne organizatore koji organizira Julie u New Yorku i u periodu od 5 dana bila s Juliom u 3 tvrtke gdje me je nadgledala kako radim. Zaljubila sam se totalno u taj posao i s veseljem došla u Zagreb da pokrenem svoj biznis profesionalnog organiziranja i pokažem Hrvatima sve koristi od dobre organizacije.

Naravno, izazov je bio urediti svoj vlastiti ured kad sam postala 2009. godine ponosna vlasnica tvrtke. Na početku je moj „ured“ bila moja torba za laptop. Sve je bilo na jednom mjestu.U prednjem lijevom džepiću nalazili su se svi priključci za mobitel: punjač, slušalice i konektor za računalo. U desnom prednjem džepiću nalazili su se USB stickovi. U glavnom prostoru nalazio se naravno laptop, a unutrašnjem džepu štambilj od tvrtke. Ako mi je tu itamo zatrebao koji papir, za to je u torbi bio organizer poput ovog na slici. Svaka pregrada nosila je oznaku nekog projekta ili posla na kojem sam trenutačno radila.

profesionalna organizatorica

U to vrijeme radila sam u Kliničkoj bolnici Dubrava tako da mi je ta torba bila pokretni ured, kud ja tu i ona. Spasila sam se kad sam otkrila Dropbox, file hosting uslugu koja vam omogućava da sve svoje dokumente (slike, prezentacije, .pdf i ostalo) pohranite u oblak (besplatno do 5 GB memorije) i kojima možete pristupiti s bilo kojeg računala ili pamentog telefona odnosno tableta. E to je bio spas. Više nisam morala nositi sa sobom laptop. Što god da sam napravila u KBD, istog trena vidjela sam i kod kuće na laptopu. Koji spas za moju ruku!!! Naravno, torba je i dalje putovala sa mnom, prije svega zbog povremenih papira kao i zbog pečata tvrtke.

Kako terasu pretvoriti u kućni ured?

Negdje paralelno s tim, razvijao se i moj pravi kućni ured. Imali smo terasu od nekih 25 kvadrata koju smo odlučili zatvoriti i podijeliti na dva dijela: ured i igraonicu. Tako da danas imam ured od nekih 10 kvadrata , kojeg sam organizirala kao što se vidi na slikama.

Na stolu se nalazi samo prostor za laptop i papire za povremene bilješke. Sve ostalo je maknuto s površine stola kako bi bilo mjesta za sve one materijale koji su mi potrebni dok radim: knjige, članci, letci i sl.

Pisač se nalazi na pokretnom ormariću s ladicama na kojem su oznake svega što se nalazi u njima.

Iza stola nalazi se komoda za registratore i druge dokumente, svaki folder opet je označen. Ovaj veliki stol kupila sam za manje do 1000 kn, a komoda za spise je preuređena komoda za klince dok su bili mali.

profesionalna_organizatorica_1

Kod kućnog ureda uvijek moramo napraviti neke kompomise. Tako se u moj ured ulazi kroz kupaonu, ali mene to ne dira, jer kad nogom kročim u ured, tamo sve odiše po meni, motivirajuće mi je i mogu se maksimalno fokusirati.

Kompromisi u uređenju kućnog ureda

Kod kućnog ureda uvijek moramo napraviti neke kompomise. Tako se u moj ured ulazi kroz kupaonu, ali mene to ne dira, jer kad nogom kročim u ured, tamo sve odiše po meni, motivirajuće mi je i mogu se maksimalno fokusirati.

profesionalna_organizatorica_2

Još mi je želja kupiti si samo neku prikladniju stolicu.

Foto: privatna arhiva Kristine Brkić

POVEZANI ČLANCI

PROČITAJTE JOŠ:

1 KOMENTAR

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Pročitajte više

Baraćeve špilje

Baraćeve špilje – piknik, šetnja i uživanje nadomak Zagrebu

Tko kaže da je Lika samo zimska destinacija? Ovaj, industrijom neoskvrnut, dio Hrvatske zbog svoje netaknute prirode možda je najljepši upravo...
- Advertisment -