Promjena prezimena – sjetite se Googla prije udaje!

Promjena prezimena prilikom udaje je tradicija. Međutim, u današnje vrijeme svaki pojedinac mora biti brand, ime koje nešto znači, koje kad ga se “ugugla”, mora odmah biti jasno s čime se ta osoba bavi. Za žene koje još uvijek imaju problema sa online prisutnošću, osobito na LinkedIn-u, izgradnja online branda je poseban izazov.

Promjenom prezimena postajete nevidljivi na Googlu

Posebnu pažnju je potrebno obratiti kako će potencijalna promjena prezimena utjecati na vašu online prisutnost. Dorothy Dalton,  stručnjakinja  za osobno brandiranje za žene kaže da mnoge žene danas jednostavno ne mijenjaju prezime upravo zato što ne žele izgubiti online brand koji su pažljivo gradile.

Postojite li online?

Ja sam se udala i promijenila prezime prije nego sam bila prisutna online, tako da nikakva šteta nije učinjena mojoj online prisutnosti. Ukoliko želite promijeniti prezime a nemate veliku online prisutnost još, imat ćete najmanje problema, osim naravno što ćete potrošiti puno vremena hodajući po raznim ustanovama ( da sam znala koliko je to hodanja, razmislila bi dobro).

Gradite li osobni ili poslovni brand?

Ukoliko ste poduzetnica i gradite biznis, onda vam može biti bitnije napraviti brand od vašeg biznisa. U tom slučaju će biti nebitno ako vi u nekom trenutku promijenite prezime jer će brand biznisa ostati netaknut.

Na društvenim mrežama možete biti poznati i po imenu, nazivu bloga koji pišete i u tom slučaju će također biti nebitno ukoliko promijenite prezime.

Na online platformama možete ostaviti djevojačko prezime a u stvarnom životu promijeniti prezime, mada je to dosta komplicirano.

Još jedna opcija je dodati suprugovo prezime svome , “s crticom”, ali nekima je to predugačko i također komplicirano .

Kako promijeniti prezime?

Promjena prezimena je veliki posao i zahtijeva planiranje. Kad sam ja promijenila prezime, poslala sam mail sa nove adrese s tekstom “Hi, evo samo da vam javim da sam promijenila prezime!”:-). Jako pametno, ljudi su se pitali: “A tko si bila prije? “:-)

Na staru e-mail adresu stavite auto-responder sa obavijesti da ste promijenili prezime.

U e-mail potpis stavite staro prezime u zagradi kao podsjetnik da ste promijenili prezime.

LinkedIn ima opciju da dodate “former name” i onda će vam djevojačko prezime biti u zagradi na profilu (probala na svom profilu, radi). Isto to navodno omogućava navodno i Facebook, ali ja nisam uspjela pronaći tu opciju. Na taj način će vas se moći pronaći na internetu i po djevojačkom prezimenu.

U svakom slučaju, prije interneta je bilo puno jednostavnije udati se! 🙂

Foto: Quinn Dombrowski

POVEZANI ČLANCI

PROČITAJTE JOŠ:

3 KOMENTARI

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Pročitajte više

Tko je J.D. Vance, čovjek koji misli da žena ne vrijedi...

Republikanski senator i bivši marinac J.D. Vance sada je i Trumpov izabranik za kandidata za potpredsjednika. Orbánov je obožavatelj koji misli...
- Advertisment -