Pruge za svaki oblik tijela

Vjerojatno nema žene koja u ormaru nema barem jedan komad odjeće s prugama, bilo vodoravnim ili okomitim. Od poslovne odjeće do trenirki i tajica, pruge su posvuda. Glavni problem kod odjeće s prugama je odabrati prave pruge. Možda se i vama, kao mnogim drugima, dogodilo da ste vidjeli super suknju s prugama u trgovini, ali kada ste ju probali, izgledali ste dva put šire.

Pruge mogu nositi svi

Pruge vas vizualno mogu izdužiti, proširiti, suziti… Trik je u odabiru pravih pruga i tu morate zapamtiti zlatno pravilo: okomite pruge vizualno vas izdužuju, a vodoravne proširuju. Ulogu naravno igra i oblik tijela. No bez obzira koji oblik tijela imate, za svaki komad odjeće postoje prave pruge za vas.

1. Oblik srca

Ako su vaša ramena šira od kukova i bedara, onda imate tijelo u obliku srca.

Dakle, trik je u odabiru pruga koje će suziti vaš gornji dio tijela i proširiti donji dio. Kada birate sako ili majicu, izbjegavajte vodoravne pruge i radije odaberite one okomite koje će vaš gornji dio tijela izdužiti.

Ista stvar sa suknjom ili hlačama. Budući da ste uži u donjem dijelu tijela odaberite vodoravne pruge koje će vas proširiti i stvoriti vizualnu ravnotežu s gornjim dijelom tijela.

Pruge_1
Mango/Net-a-Porter

2. Oblik kruške

Ako su vaši kukovi i bedra širi, a ramena uža, onda imate tijelo u obliku kruške.

Za ovaj oblik tijela trebali biste odabrati upravo suprotno od odjeće s prugama za tijelo u obliku srca. Odjeća za gornji dio tijela neka bude s vodoravnim prugama, a za donji dio tijela s okomitim prugama.

Pruge_2
Farfetch/Romwe

3. Oblik pravokutnika

Ako nemate naglašeni nijedan dio tijela, odnosno ako su vam ramena, prsa, kukovi i bedra u jednakoj ravnini, onda imate tijelo u obliku pravokutnika.

Iako se vi ne morate posebno brinuti hoće li vas pruge u kojem dijelu previše proširiti, one mogu biti odličan način da vizualno dobijete veća prsa ili bedra. Zato su vodoravne pruge koje proširuju idealan odabir za vas.

Kod odjeće s vodoravnim prugama radije odaberite onu koja ima šire pruge, nego onu koja ima uže. Šire pruge stvaraju iluziju dodatnog proširenja pa su vam dobar odabir ako želite na određenom dijelu tijela stvoriti iluziju da imate obline.

Pruge_3
Topshop /Warehouse

4. Sitan oblik tijela

Ako ste manjeg uzrasta i k tome još i mršavija, onda vjerojatno imate i problem s pronalaskom odjeće. Ako su vam hlače uvijek predugačke, a majica preširoka, onda imate petite ili sitan oblik tijela.

Kada odabirete odjeću s prugama, nemojte nikako uzimate vodoravne pruge jer one proširuju pa će na vaš oblik tijela ostaviti dojam da ste niži nego što jeste. Zato su okomite pruge odlične za vas. Uz to uže okomite pruge će ostaviti bolji dojam od širokih pruga jer će vas još dodatno produžiti.

Pruge_4
John Lewis / Chicwish

5. Oblik pješčanog sata

Ako su vam ramena i kukovi proporcionalni i imate tanki struk, onda imate tijelo u obliku pješčanog sata. I jedna ste od rijetkih sretnica koje mogu birati pruge kakve god želite – vodoravne, okomite ili poprečne. No, ako imate želju naglasiti vaš uski struk, možete odabrati odjeću s vodoravnim prugama.

Pruge_5
Matchesfashion / Net-a-porter

Foto: Front Row Shop, službene stranice

POVEZANI ČLANCI

PROČITAJTE JOŠ:

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Pročitajte više

- Advertisment -