Prvi intervju Mayer nakon porodiljnog

Marissa Mayer je dala prvi intervju nakon porodiljnog i preuzimanja Yahoo-a na Fortunovom eventu Najmoćnije žene održanom sinoć.

Tajna uspješne karijere u nemilosrdnom prioritiziranju

Osim o strategiji za Yahoo, pričala je i balansiranju djeteta s poslom budući da je njeno preuzimanje CEO pozicije u 6. mjesecu trudnoće proteklih mjeseci izazvalo veliku medijsku pozornost.

Njen recept je “nemilosrdno prioritiziranje” naslijeđeno iz rodnog Winsconsina i to je bio jedan od razloga zašto je odbijala intervjue u proteklih nekoliko mjeseci. I dalje će odbijati nakon ovog intervjua.

Posao je zabavniji a s bebom je lakše nego što je očekivala

Iznenađena je što je posao zabavniji nego što je očekivala a s bebom je također lakše nego što je očekivala.

Hvala Marissa.

Samo što ženu koja je tri stepenice ispod tebe i nema pojma kako da uskladi dijete s karijerom zanimaju konkretne stvari: da li ti od nje očekuješ da se i ona vrati na posao nakon dva tjedna, da li se očekuje prekovremeni radu u uredu ili može raditi od kuće nakon što beba zaspi, ….

S obzirom na očekivano uvođenje kvota u EU, žene na vrhu bi trebale biti inicijatori promjena za ostale žene prvenstveno u svojim kompanijama. Iako je pričala o strategiji za Yahoo, promjeni korporativne  kulture, o ovome se nije pričalo na intevjuu.

POVEZANI ČLANCI

PROČITAJTE JOŠ:

11 KOMENTARI

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Pročitajte više

sajam čokolade i kave

Najveći sajam čokolade i kave ponovno u Family mallu

Treću godinu za redom pod pokroviteljstvom Muzeja čokolade Zagreb održavaju se Dani čokolade i kave u Family mallu. Najveći sajam čokolade...
- Advertisment -