Najbolje prvoaprilske šale svjetskih brendova

Prvi dan mjeseca travnja tradicionalno se obilježava kao svjetski dan šale. Podrijetlo tog običaja nije u potpunosti utvrđeno. Neki smatraju da potječe iz drevne Grčke ili Rima, a drugi vjeruju da dolazi iz srednjovjekovne Francuske jer je kralj Karlo IX. 1564. godine uveo kalendar po kojem je početak nove godine s 1. travnja prebačen na 1. siječnja.

U ono vrijeme vijesti su sporo putovale pa su mnogi nastavili slaviti novu godinu po starom kalendaru, odnosno 1. travnja. Oni upućeniji počeli su se rugati neznalicama, ismijavati ih i nazivati travanjskim ludama. A jeste li i sami nekada bili travanjska luda? Publika ovih brendova svakako je, pa pogledajte neke od poznatijih svjetskih prvoaprilskih šala!

Stablo špageta u dvorištu

Ova je šala od strane CNN-a rangirana kao najveća podvala svih vremena. Ovo je bio dokaz da nije potrebna visoka tehnologija da se napravi dobra prvoaprilska zezancija. BBC je 1957. godine objavio neobičnu priču iz Švicarske, a ovaj je događaj, procjenjuje se, pratilo 8 milijuna ljudi.

U tri minute priloga gledatelji su mogli vidjeti obitelj koja bere tjesteninu sa svojeg stabla špageta u dvorištu. “Žetva je bila i više nego uspješna”, izvijestio je pripovjedač. Iako je danas ovakva zabuna nezamisliva, riječ “špageti” nije se upotrebljavala u kućanstvu u Velikoj Britaniji pedesetih godina pa je možda to razlog zašto je toliko Britanaca palo na foru i poseglo za savjetom o tome kako uzgojiti svoje stablo špageta.

Omiljeni autor u vašoj dnevnoj sobi

Kako biste se osjećali da svog omiljenog pisca upoznate u vlastitoj dnevnoj sobi? Sigurno ste se ponekad u životu zapitali kakav bi to susret i osjećaj bio. Upravo je ovakvu prvoaprilsku šalu prošle godine objavio Amazon Publishing u tweetu, kada je najavio novu uslugu koja će omogućiti kupcima knjige da im kupljeno djelo dostave – autori.

Promotivni video prikazuje kako bi ta narudžba izgledala. U ovom slučaju autorica Patricia Cornwell otišla je daleko kako bi ispunila želju svoje obožavateljice. Putovanje od jahte do ulaznih vrata kupca prikazano je kao avanturistički film i akrobacija koja može biti stvarna jedino za – Prvi april.

Prvi svjetski biciklistički studio u letu

Dan prankinga proslavila je i zrakoplovna tvrtka Virgin Australia koja je postavila vrlo uvjerljiv oglas na svoj Facebook kanal, sugerirajući da će putnici moći vježbati tijekom leta.

“Danas smo pokrenuli Virgin Australia Spin Class, prvi svjetski biciklistički studio u letu. Spin Class omogućuje gostima da se oznoje na dugim letovima, pa čak i da zarade Velocity Frequent Flyer bodove za svaki kilometar koji odvoze na biciklu”, stajalo je u Facebook poruci.

Ova je poruka objavljena uz promotivni video koji je, po svemu sudeći, izgledao kao prava stvar. Prikazuje unutarnji dio luksuznog zrakoplova, a logo ove kompanije također se pojavljuje i na biciklima za vježbanje. Isječak je bio podijeljen tisućama puta, a mnogi nisu ni bili svjesni da je sve to jedna velika, razrađena šala.

Foto: Unsplash

POVEZANI ČLANCI

PROČITAJTE JOŠ:

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Pročitajte više

- Advertisment -