Ovoga proljeća posjetite očaravajuću Barcelonu u povoljnom aranžmanu

Već dugo želite posjetiti Španjolsku? Odaberite putovanje u Barcelonu, glavni grad španjolske autonomne pokrajine Katalonije, koji je ujedno i glavno trgovačko i industrijsko središte.

Prepoznatljiva arhitektura

Na ovaj najveći grad na Sredozemnom moru veliki utjecaj izvršio je arhitekt Antonio Gaudi. Njegov neobičan i bajkovit pristup oduvijek izaziva podijeljene reakcije, ali svakako osigurava poseban dojam.

Možda najprepoznatljiviji dio Barcelone upravo je njegov očaravajući Park Güell – mjesto koje oduzima dah svojom posebnošću i na kojem nastaju neke od najčešćih turističkih fotografija. Park sadrži niz kamenih struktura i fascinantnih građevina koji podsjećaju na oblike u prirodi. Na vrhu se nalaze terase koje pružaju spektakularan pogled na park, ali i na cijeli grad. Park Güell je pod zaštitom UNESCO-a i to kao dio Svjetske baštine.

Osim ovog parka, vizuru Barcelone svakako ne bismo mogli zamisliti bez Gaudijeve toliko specifične katedrale – Sagrade Familije. Uvijek u procesu dovršavanja, ova crkva s arhitektonskom metaforikom skriva mnoge tajne, uključujući i grob svog ekscentričnog kreatora.

Sve one koje vole nogomet, svakako će zanimati i jedan od najljepših i najvećih stadiona  – Camp Nou. U sklopu ovog ogromnog objekta nalazi se i muzej posvećen nogometu, koji je ujedno i najposjećeniji muzej u Kataloniji.

Las Ramblas je kilometarski spoj nekoliko ulica koji kroz mnoštvo boja i zabavljača pruža sasvim specifičan doživljaj ovog španjolskog grada, a upravo ovdje započinje i shopping zona za sve obožavatelje kupovine. Ne zaboravimo i uređene pješčane plaže u dužini od 5 kilometara. Najpopularnija je Barceloneta, ujedno i jedna od najbližih središtu grada, a u stopu ju slijede Sant Sebastia i Icaria.

Svibanj u Španjolskoj

Ovo su samo neka od must-see mjesta u Barceloni koja za samo 390 eura po osobi možete posjetiti već ovoga proljeća!

Iskoristite ponudu za termin od 4. do 7. svibnja 2019. koja uključuje:

✈ povratnu zrakoplovnu kartu na relaciji Zagreb – Barcelona – Zagreb /ručna prtljaga/

✈ zrakoplovne takse

✈ 3 noćenja s doručkom u hotelu 4* u dvokrevetnoj sobi /po osobi/

✈ organizaciju i pripremu putovanja

Ponuda vrijedi do 19. veljače 2019., a za sve informacije i rezervacije javite se na [email protected]. Sretan put!

Foto: Pixabay

POVEZANI ČLANCI:

PROČITAJTE JOŠ:

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Pročitajte više