Kraj zime dočekajte u predivnom Bruxellesu po super cijeni leta i smještaja

Putovanje u Bruxelles mnogima je na bucket listi, a početak ožujka savršeno je vrijeme za posjet ovom zanimljivom gradu koji je samo jedno od sjedišta Europske Unije.

Europski centar

Ovaj grad u kojem je smješteno najviše institucija EU ima oko milijun stanovnika, tri glavna jezika i čak 105 muzeja! Gdje krenuti s obilaskom?

Možda najsigurniju točku  predstavlja središnji gradski trg koji se naziva Grand Place ili Grote Markt. Na ovom trgu pod zaštitom UNESCO-a nalazi se nekoliko važnih gradskih sastavnica. To je za početak Gradska vijećnica, a onda i Maison du Roija, odnosno “kraljevska kuća”. Ovaj trg posebice je dojmljiv u vrijeme Velike Gospe, kada se prekriva cvijećem. U neposrednoj blizini brojni su kafići i restorani pa ne brinite, bit će prilike i za slastan odmor!

Svakako izdvojite vrijeme da posjetite i katedralu sv. Mihaela i sv. Gudula, smještenu na brdu Treurenberg. Ova crkva koja se nalazi pokraj samog centra grada podsjeća na pariški Notre Dame.

Tradicija i modernost

Pokraj Europske četvrti nalazi se Parc du Cinquantenaire ili Jubelpark, velik čak 30 hektara. Njegov glavni simbol je Slavoluk pobjede, izgrađen 1905. godine. I dan danas je to najdulji slavoluk na svijetu. U parku se nalaze i brojni lijepo uređeni vrtovi i fontane, ali i nekoliko muzeja.

Za razliku od svih dosad spomenutih povijesnih građevina, skulptura Atomium simbol je novog Bruxellesa. Napravljen je 1958. godine za potrebe Svjetske izložbe. Sa svojih 9 kugli simbolizira strukturu atoma željeza, a visok je čak 102 metra!

Sva ova, ali i brojna druga mjesta u Bruxellesu vrijedi posjetiti, a sada to možete napraviti već od 386 eura po osobi u terminu od 7.3. do 10.3.2019.!

Ponuda po osobi uključuje:

  • povratnu zrakoplovnu kartu na relaciji Zagreb – Bruxelles – Zagreb (ručna prtljaga)
  • zrakoplovne takse
  • 3 noćenja s doručkom u hotelu 4* u dvokrevetnoj sobi (po osobi)
  • organizaciju i pripremu putovanja

Sve informacije i rezervacije možete dobiti na [email protected] Sretan put!

Foto: Pixabay

POVEZANI ČLANCI:

PROČITAJTE JOŠ:

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Pročitajte više

Glas poduzetnika postao udruga!

Na zahtjev članova Inicijative, danas je osnovana Udruga GLAS PODUZETNIKA, koja će kao formalni predstavnik 100.000 članova, nastaviti aktivno boriti se za prava članova...