Kraj zime dočekajte u predivnom Bruxellesu po super cijeni leta i smještaja

Putovanje u Bruxelles mnogima je na bucket listi, a početak ožujka savršeno je vrijeme za posjet ovom zanimljivom gradu koji je samo jedno od sjedišta Europske Unije.

Europski centar

Ovaj grad u kojem je smješteno najviše institucija EU ima oko milijun stanovnika, tri glavna jezika i čak 105 muzeja! Gdje krenuti s obilaskom?

Možda najsigurniju točku  predstavlja središnji gradski trg koji se naziva Grand Place ili Grote Markt. Na ovom trgu pod zaštitom UNESCO-a nalazi se nekoliko važnih gradskih sastavnica. To je za početak Gradska vijećnica, a onda i Maison du Roija, odnosno “kraljevska kuća”. Ovaj trg posebice je dojmljiv u vrijeme Velike Gospe, kada se prekriva cvijećem. U neposrednoj blizini brojni su kafići i restorani pa ne brinite, bit će prilike i za slastan odmor!

Svakako izdvojite vrijeme da posjetite i katedralu sv. Mihaela i sv. Gudula, smještenu na brdu Treurenberg. Ova crkva koja se nalazi pokraj samog centra grada podsjeća na pariški Notre Dame.

Tradicija i modernost

Pokraj Europske četvrti nalazi se Parc du Cinquantenaire ili Jubelpark, velik čak 30 hektara. Njegov glavni simbol je Slavoluk pobjede, izgrađen 1905. godine. I dan danas je to najdulji slavoluk na svijetu. U parku se nalaze i brojni lijepo uređeni vrtovi i fontane, ali i nekoliko muzeja.

Za razliku od svih dosad spomenutih povijesnih građevina, skulptura Atomium simbol je novog Bruxellesa. Napravljen je 1958. godine za potrebe Svjetske izložbe. Sa svojih 9 kugli simbolizira strukturu atoma željeza, a visok je čak 102 metra!

Sva ova, ali i brojna druga mjesta u Bruxellesu vrijedi posjetiti, a sada to možete napraviti već od 386 eura po osobi u terminu od 7.3. do 10.3.2019.!

Ponuda po osobi uključuje:

  • povratnu zrakoplovnu kartu na relaciji Zagreb – Bruxelles – Zagreb (ručna prtljaga)
  • zrakoplovne takse
  • 3 noćenja s doručkom u hotelu 4* u dvokrevetnoj sobi (po osobi)
  • organizaciju i pripremu putovanja

Sve informacije i rezervacije možete dobiti na [email protected]. Sretan put!

Foto: Pixabay

POVEZANI ČLANCI

PROČITAJTE JOŠ:

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Pročitajte više

- Advertisment -