Praznike u lipnju provedite u Pragu uz posebne cijene leta i smještaja

Ako već duže vrijeme planirate putovanje u Prag, onda je kraj lipnja koji donosi praznike savršena prilika za to. Bilo da ste zaljubljenici u povijest ili da više volite obilaziti fancy restorane, ovaj povijesni i kulturni grad nudi za svakoga ponešto.

Prag je jedan od europskih gradova koji ćete zauvijek pamtiti. Svojom ljepotom oduševljava u svim godišnjim dobima. Prekrasna arhitektura i srednjovjekovni stil bit će zaslužni za predivne fotografije koje ćete ovdje imati prilike uslikati. Najbolji način da ovaj grad u potpunosti doživite je da ga obiđete pješice, a jedino što će vam biti potrebno su udobne cipele, voda i super kamera. Donosimo popis lokacija koje nikako ne biste trebali propustiti prilikom razgledavanja.

Spomenik koji ispunjava želje

Karlov most jedna je od najvećih turističkih atrakcija Praga na koju su Česi iznimno ponosni. Ovaj spektakularan srednjovjekovni most prelazi preko rijeke Vltave i spaja Donji i Stari grad. Prema legendi, s Karlovog mosta su u rijeku Vltavu bacili svećenika Janeza Nepomuka pa mu je ovdje podignut spomenik. Legenda također kaže da, ako stavite ruku na lik ovog sveca i zaželite želju, ta će vam se želja ispuniti i opet ćete se vratiti u Prag. Vrijedi pokušati!

Panoramski pogled s najvećeg drvenog dvorca na svijetu

Praški dvorac najveći je drveni dvorac na svijetu. U prošlosti su ovim dvorcem vladali češki kraljevi, kraljevi Svetog Rimskog carstva i biskupi, a danas u njemu živi predsjednik Češke Republike. Ono što ga dodatno čini posebnim je njegova izgradnja. Naime, tvrđave ovog dvorca bile su izgrađene u različitim stilovima, a njega se pruža i predivan pogled na cijeli Prag. Savršena prilika da ovjekovječite ovakav prizor fotografijom!

Grad prepun kulture i zabave

Stari gradski trg može se pohvaliti titulom jednog od ljepših trgova u Europi. Od davnina privlači trgovce, kupce i turiste jer je upravo na tom mjestu bila smještena jedna od značajnijih europskih tržnica. Danas se ovdje nalaze brojni restorani, trgovine i kafići koji pružaju pogled na predivne arhitekture i detalje na okolnim zgradama.

Jedna od posebnih znamenitosti je i Astronomski sat koji je na trgu smješten još od davne 1410. godine, a prikazuje 12 apostola koji se pojavljuju svakog punog sata od 9:00, a ujedno su i uzbudljiva turistička atrakcija. U Pragu su cijene povoljnije nego u ostatku Europe, a i put vas neće koštati mnogo. Posjetite grad u lipnju, za praznike od 22. do 25.6. kada ćete put s prijevozom i smještajem platiti samo 417 eura po osobi.

Cijena po osobi uključuje:

  • povratnu zrakoplovnu kartu na relaciji Zagreb – Prag – Zagreb uz ručnu prtljagu
  • zrakoplovne takse
  • 3 noćenja s doručkom u hotelu 4* u dvokrevetnoj sobi
  • organizaciju i pripremu putovanja

Sve dodatne informacije i rezervacije možete pronaći na [email protected].

Foto: Pixabay

POVEZANI ČLANCI

PROČITAJTE JOŠ:

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Pročitajte više

JD Vance seksizam

Sorry, Vance, ali biti žena bez djece nije grijeh

Čovjek koji je na korak do toga da postane jedan od najmoćnijih ljudi na svijetu, Trumpov potpredsjednički kandidat JD Vance, smatra...
- Advertisment -