Mayer: Rad u uredu ili otkaz!

Zaposlenici Yahoo!-a su ovih dana dobili mail u kojem im je saopćeno da svi koji su do sada radili od kuće od lipnja moraju raditi u uredu.

Marissa Mayer zabranila rad od kuće

Razlog za tu odluku je što je rad od kuće često nauštrb brzine i kvalitete posla!

Marissa Mayer, CEO koja je prošle godine u 6. mjesecu trudnoće preuzela tu poziciju i potom se vratila na posao 2 tjedna nakon poroda, tvrdi da neke od najboljih ideja dolaze iz razgovora po hodnicima, zajedničkih kava i sastanaka. Ja bi rekla da  kvaliteta i brzina obavljanja posla, razmišljanja o novim idejama i inicijativama je individualna i ne ovisi o mjestu gdje osoba radi. Neki provedu cijeli dan na hodnicima i kavama a netko od kuće s troje djece oko sebe napravi više nego netko u uredu tjedan dana.

Marissa ovim činom pokazuje da ne vjeruje svojim ljudima. Uspjeh svakog managera ovisi o njegovoj vještini delegiranja i povjerenju koje ima u svoje članove tima da će odraditi svoj dio posla ma gdje se nalazili.   Ako ljudi imaju slobodu da rade gdje im odgovara uz povjerenje da će dobro odraditi svoje zadatke ma gdje se nalazili, rezultati neće izostati.

Zajedno s tehnologijom koja nam danas omogućava konstantnu komunikaciju i odgovarajući balans između rada od kuće i u uredu, ljudima neće nedostajati motivacije.

Rad od kuće spas za ženske karijere

Fleksibilno radno vrijeme, kombiniranje rada od kuće s radom u uredu je san većine žena. Raditi barem povremeno nekoliko dana tjedno od kuće ili otići ranije s posla pa nastaviti raditi kad djeca zaspu za mnoge žene bi puno značilo. Ovo pravilo vjerojatno znači da nakon isteka porodiljnog dopusta fleksibilno radno vrijeme također ne dolazi u obzir. Za očekivati je da će se kao rezultat broj žena u Yahoo drastično smanjiti….

POVEZANI ČLANCI:

PROČITAJTE JOŠ:

4 KOMENTARI

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Pročitajte više