Radnice Kamenskog pokrenule Indiegogo kampanju za kupnju strojeva!

O agoniji radnica Kamenskog, svjedočila je cijela Hrvatska. Gašenjem tvornice bez posla je ostalo čak 426 ljudi, a i danas, sedam godina kasnije, bore se za svoje neisplaćene plaće kao i otpremnine.

Sa sličnom sudbinom susreli su se i drugi radnici u tekstilnoj industriji, a radnice Kamenskog nisu željele odustati, već su 2011. godine osnovale Udrugu Kamensko. Trenutno je u Udruzi zaposleno osam ljudi, a još njih pet radi volonterski. Nedavno su zaposlile i dvije radnice propale Domaće tvornice rublja (DTR), a u planu je zapošljavanje još dviju njihovih bivših radnica.

Trebaju strojeve kako bi postale konkurentne

Kako stoji na stranici Indiegogo, pokrenule su internet kampanju kako bi skupile novac potreban za kupnju strojeva i materijala, nabavku materijala za proizvodnju te organiziranje proizvodnje modne linije za tržište.

Zasad rade na strojevima za kućnu upotrebu, a dio odrađuju i ručno. Uz pomoć novih strojeva, više ne bi morale propuštati one zahtjevnije poslove, a mogle bi proizvoditi i košulje kakve su se nekad proizvodile u DTR-u. Smatraju da će im to omogućiti proizvodnju, kvalitetu i konkurentnost kako i na domaćem, tako i na stranom tržištu. To bi im osiguralo i opstanak na tržištu.

Također, cilj im je otvoriti i prvu fizičku trgovinu u Zagrebu, kao i internet dućan kako bi bili dostupni svim dijelovima Hrvatske, ali i šire.

radnice Kamenskog

Trebaju vašu pomoć

Radnice Kamenskog su simbol hrabrosti i snage koje su svojim zajedništvom vratile nadu prevarenim radnicama. Svi koji im žele pomoći kako bi ove iznimne žene (i jedan muškarac, koji je s njima u udruzi), mogle profilirati u ozbiljno ime na tekstilnoj sceni, mogu to učiniti na stranici kampanje.

Svojom donacijom i vi se možete uključiti u borbu za pravdu.

Foto: YouTube Screenshot

POVEZANI ČLANCI:

PROČITAJTE JOŠ:

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Pročitajte više