Crowe Global mreža pod vodstvom novog izvršnog direktora ostvarila rekordni rast na svjetskoj razini

Crowe Global objavio je svoj najnoviji financijski izvještaj, zabilježivši prihod od 4,3 milijarde dolara (porast prihoda od 14%) u 2018. godini. Ovakav je skok rezultat iznimne godine za osmu po veličini svjetsku računovodstvenu mrežu, koja je prošla kroz veliko strateško konsolidiranje brenda tijekom spomenutog perioda.

Rast Crowe Global mreže

Objavljeni rezultati pokazuju snažnu učinkovitost na svim razinama, poduprtu impresivnom djelotvornošću u SAD-u, Njemačkoj, Ujedinjenom Kraljevstvu i Singapuru, kao i ciljanom akvizicijskom aktivnošću ključnih tvrtki članica. Brojke zaključuju sjajnu godinu za novog izvršnog direktora Davida Mellora, koji je prešao s mjesta izvršnoga direktora Crowe UK-a na mjesto izvršnoga direktora Crowe Globala u travnju 2018. godine.

Zemljopisno gledano, svaka od Crowe regionalnih grupa zabilježila je rast, uključujući regiju Azije i Pacifika koja bilježi rast od 41%, dok je u Africi zabilježen rast za 9%.  Slijedi Srednji Istok sa 7%, Sjeverna Amerika sa 6 %, dok je Europa zabilježila rast od 5%. Najmanji rast od 2% dogodio se u Latinskoj Americi.

rast crowe global mreže

Crowe je izborio prestižno članstvo Ruihua CPAs kompanije u Kini – druge najveće nacionalne računovodstvene institucije iza PwCa. Drugdje u Aziji, akvizicija Toya u Japanu (od BDO-a), povećala je prihod za 40 milijuna dolara.

Učvršćeno multinacionalno poslovanje

Iznimni rezultati proizišli su iz pojedinih najuglednijih tvrtki članica, uključujući Sjedinjene Države (rast od 9%), Njemačka (rast od 17%), Ujedinjeno Kraljevstvo (18%) i Crowe BGK Kanada (33%). Istovremeno, manje su tvrtke članice također postigle iznimne rezultate, uključujući Mađarsku (rast od čak 104%).

“Istaknute brojke, osobito dvoznamenkasti rast širom mreže, govore same za sebe i treba ih slaviti. Ugodno je vidjeti kako brojke učvršćuju pozitivne stavove što svakodnevno primjećujemo širom mreže. Važno je istaknuti da su nam napori uloženi u 2018. godini pomogli potaknuti dublju suradnju unutar i između tvrtki članica, gradeći tako globalnu kulturu inovacija i učinkovitosti, jednako kao i razvoj multinacionalnog poslovanja. Protekla je godina donijela značajnu promjenu za Crowe i učinili smo napore kako bismo se smjestili u poziciju iz koje nastavljamo budući rast kroz ulaganja u naše ljude, procese i tehnologiju“, rekao je David Mellor, izvršni direktor Crowe Globala.

Svoj komentar dao je i Reno Budić, Managing Partner Crowe Hrvatska.

“Gledajući unatrag, 2018. je bila vrlo uspješna godina, koju karakterizira dvoznamenkasti rekordni rast naše globalne mreže. Izuzetno smo ponosni na ovo postignuće i veselimo se još svjetlijoj budućnosti posvećenoj pružanju trajne vrijednosti našim klijentima.“

Foto: Crowe

POVEZANI ČLANCI:

PROČITAJTE JOŠ:

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Pročitajte više