7 isprobanih savjeta za rast Instagrama malih tvrtki

Instagram je već neko vrijeme ‘glavni igrač’ u svijetu društvenih mreža. Više od 65 milijuna aktivnih korisnika mjesečno, 10 milijardi fotografija i jedan od najpoznatijih logotipa čine ga ključnom marketinškom platformom za male tvrtke – ali samo ako je znaju koristiti. S rastom ove platforme za razmjenu fotografija raste i njezin utjecaj na korisnike koji su ujedno potencijalni kupci. Imajući to na umu, Instagram možete koristiti ne samo kao mjesto za dijeljenje fotografija, već i za privlačenje novih kupaca. Donosimo sedam isprobanih načina za korištenje ove popularne društvene mreže kao marketinškog alata, koje je prenio portal Entrepreneur.

Smislite privlačne opise u kojima koristite emoji-je

Emojiji su posebno popularni na Instagramu, oni vašim porukama daju posebnu osobnost i dozu kreativnosti. Možete koristiti iste emojije u različitim prigodama, ali naravno, neka budu povezani s fotografijom.


Pročitajte više: Instagram – Što objaviti kada nam ponestane inspiracije?


Budite originalni

Originalan sadržaj koji nije viđen već mnogo puta prije pravi je mamac za korisnike Instagrama. Trebate se izdvojiti od ostalih, uzeti si vremena i smisliti kreativan sadržaj. Kod fotografiranja se pobrinite da imate jedinstveni kut ili jedinstvenu perspektivu koju će vaši pratitelji cijeniti. Ne želite da vas se doživljava kao osobu koja samo dijeli ono što se događa u njezinom životu bez dodavanja nekakve vrijednosti i truda. Postoje milijuni profila na Instagramu, svatko može vrlo lako pronaći sadržaj koji mu se sviđa. Izađite iz gomile i smislite način na koji će vaš profil biti zapraćen!

Pametno koristite hashtagove

Prije nego što iskoristite neki hashtag, pretražite ga i vidite za što ga ostali koriste i uklapa li se to u vašu objavu. Iako ne postoji jamstvo da će vaš hashtag biti primijećen, postoji niz čimbenika koji utječu na to je li dovoljno dobar da bude primijećen. Najbolji hashtagovi jednostavni su za čitanje i imaju osam do deset znakova. Koristite kombinaciju hashtagova, a ne samo jedan ili dva!


Pročitajte više: Hashtag – što je i kako ga koristiti na društvenim mrežama


Promovirajte svoj profil na ostalim društvenim mrežama

Ako želite što više pratitelja, iskoristite apsolutno sve mogućnosti koje su vam na raspolaganju. Na primjer, možete promovirati svoj račun putem Facebook oglasa ili na Twitteru. To su neke od stranica koje imaju mogućnost oglašavanja, stoga razmislite o iskorištavanju ove značajke, ako se uklapa u vaše ciljeve za rast.

Redovito objavljujte

Uvijek je dobro svoj sadržaj objavljivati redovito, ali osigurajte da je on zanimljiv vašim pratiteljima. Ovo je prilika da predstavite osobnost svoje, na primjer, robne marke i povežete se sa sljedbenicima na osobnijoj razini, zato je ne gubite objavljivanjem lošeg sadržaja! Kako bi podsjetili pratitelje na objavljenu fotografiju, pogotovo ako mislite da je prošla neprimijećeno, možete ju objaviti na Instagram story i tako ih podsjetiti da kliknu na nju.


Pročitajte više: Instagram Reels – Kako ga iskoristiti za povećanje vidljivosti brenda?


Atraktivni Instagram feed

Vaš instagram feed prvo je što korisnici Instagrama vide prilikom ulaska na nečiji profil. Možda je i presudan kod razmišljanja hoće li vas zapratiti i zanimaju li ih vaše fotografije. Feed-om morate natjerati ljude da ga nastave istraživati i da pogledaju fotografije pojedinačno. To je pogotovo važno prilikom korištenja mobitela za skrolanje Instagramom jer je prikazano samo malo područje na svakom profilu koje privlači pažnju.

Mnogi ovo već znaju, ali još uvijek postoje tvrtke koje to ne znaju: početna stranica Instagrama na kojoj se pojavljuju objavljene fotografije profila koje neka osoba prati više ne prati kronološki redoslijed, već je feed sada zasnovan na algoritmu. Morate sami shvatiti koje je vrijeme objavljivanja najbolje za vašu firmu. Ima li fotografija više lajkova u 9 ujutro ili u 9 navečer? Na vama je da shvatite.

FOTO: Pexels/cottonbro

PROČITAJTE JOŠ:

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Pročitajte više

- Advertisment -