Ubrzajte rast kose uz ove korisne savjete

Postoji nešto zaista zadovoljavajuće i inspirativno u dugoj prekrasnoj kosi. Osim što je lijepa kosa ukras svake žene, dokaz je da vodite brigu o svom tijelu. No, ponekad, koliko god strpljivi bili, ona nekako da naraste. Kosa raste oko 1 centimetar mjesečno, ali nekad je njen rast usporen zbog različitih čimbenika. Donosimo neke od trikova uz koje će vaša kosa rasti brže i biti zdravija i sjajnija.

Doznajte što usporava rast vaše kose

Ako mislite da vaša kosa ne raste dovoljno brzo, vrijeme je za istragu. Ponekad je riječ o stresu ili nezdravoj prehrani. Zdrava prehrana prepuna vitamina B12 i proteina i složeni ugljikohidrati mogu učini veliku razliku. Stres možete regulirati vježbajući yogu, meditacijom i pilatesom. Također kada je fenirate, pokušajte to učiniti na što prirodniji način, kako bi izbjegli pucanje vrhova.

Brinite se o svom vlasištu

Vaše vlasište je mjesto od kojeg sve počinje. Kako bi ga održali zdravim koristite prirodne proizvode koji ne isušuju i nadražuju vlasište i ponekad posegnite za pilingom, koji će omekšati vaše vlasište. Masaža je također dobar način za pokretanje folikula i ujedno će vas i opustiti.

Riješite se ispucalih vrhova

Sigurno jedan od najvećih problema svake žene kada je riječ o njezi koze su ispucali vrhovi. Koristite hranjive maske i regeneratore, i redovito odlazite kod frizera, kako bi vaši vrhovi bili zdravi, a kosa brže rasla.

Koristite dodatke prehrani

U današnjem užurbanom tempu života, nismo uvijek u mogućnosti zdravo se hraniti. Zato je prikladno uzimati vitamine i minerale u obliku dodataka prehrani. Biotin, vitamini B skupine i aminokiseline poboljšat će rast vaše kose.

Poslušajte ove korisne savjete i sigurni smo kako ćete kroz par mjeseci imati zdraviju i dužu kosu.

Foto: Unsplash

POVEZANI ČLANCI:

PROČITAJTE JOŠ:

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Pročitajte više

Glas poduzetnika postao udruga!

Na zahtjev članova Inicijative, danas je osnovana Udruga GLAS PODUZETNIKA, koja će kao formalni predstavnik 100.000 članova, nastaviti aktivno boriti se za prava članova...