Razglednica različitosti – video projekt za Dan žena

“Snaga je u različitostima, ne u sličnostima”, misao je Stephena Coveya kojom su se vodile Anja Strelec i Iva Galović radeći na video projektu za Dan žena.

Njihov video svojevrsna je ‘razglednica različitosti’ koja promovira sklad i toleranciju te pokazuje svu snagu i ljepotu žena bez obzira na dob, porijeklo, kulturološke različitosti i standarde ljepote, a kojim su autorice pronašle zajednički nazivnik sudionica projekta – povezivanje osmijehom, brisanje svih granica i barijera.

Video će biti prikazan 8.3. 2016. u Varaždinu, u sklopu obilježavanja Dana žena te prezentiranja udruge Izražena.

Video je također integralni dio šireg projekta posvećenog multikulturalnosti koji će uskoro biti prezentiran u Belgiji.

DAN ŽENA from Anja Strelec on Vimeo.

Anja Strelec odmalena se bavi vizualnom umjetnošću te izlaže na raznim individualinim i grupnim izložbama u Hrvatskoj i inozemstvu.

Nakon što je diplomirala novinarstvo i odnose s javnošću na Fakultetu političkih znanosti u Zagrebu radila je u Argentini, Belgiji i Francuskoj kao predavač, koordinatorica i asistentica za europske audiovizualne projekte.

Magistrirala audiovizualnu i filmsku produkciju i režiju na francuskim sveučilištima Paul Valery III u Montpelliere-u te ESAV (Ecole supérieure d’audiovisuel) u Toulouse-u.

Posljednje četiri godine Anja radi kao freelance novinarka, asistentica produkcije, koordinatorica filmskih festivala i filmske distribucije kao i voditeljica dječjih filmskih radionica. Autorica je i ko-autorica nekolio dokumentarnih i promotivnih filmova. Trenutno živi u Belgiji gdje radi na različitim audiovizualnim projektima.

Iva Galović odmalena se bavila raznim aspektima umjetnosti, osobito vizualne i glazbene. Paralelno studirajući povijest umjetnosti na Filozofskom fakultetu u Zagrebu, sudjelovala je na izložbama u Hrvatskoj i inozemstvu.

Radila je na različitim audiovizualnim i kulturnim projektima u Hrvatskoj, Tajlandu, Kini i Belgiji gdje trenutno živi i radi. Fokusirajući se posljednje vrijeme na fotografiju i zvuk, autorica je originalne glazbe dva dokumentarna filma.

Foto: Anja Strelec i Iva Galović

POVEZANI ČLANCI:

PROČITAJTE JOŠ:

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Pročitajte više