Razglednica različitosti – video projekt za Dan žena

“Snaga je u različitostima, ne u sličnostima”, misao je Stephena Coveya kojom su se vodile Anja Strelec i Iva Galović radeći na video projektu za Dan žena.

Njihov video svojevrsna je ‘razglednica različitosti’ koja promovira sklad i toleranciju te pokazuje svu snagu i ljepotu žena bez obzira na dob, porijeklo, kulturološke različitosti i standarde ljepote, a kojim su autorice pronašle zajednički nazivnik sudionica projekta – povezivanje osmijehom, brisanje svih granica i barijera.

Video će biti prikazan 8.3. 2016. u Varaždinu, u sklopu obilježavanja Dana žena te prezentiranja udruge Izražena.

Video je također integralni dio šireg projekta posvećenog multikulturalnosti koji će uskoro biti prezentiran u Belgiji.

DAN ŽENA from Anja Strelec on Vimeo.

Anja Strelec odmalena se bavi vizualnom umjetnošću te izlaže na raznim individualinim i grupnim izložbama u Hrvatskoj i inozemstvu.

Nakon što je diplomirala novinarstvo i odnose s javnošću na Fakultetu političkih znanosti u Zagrebu radila je u Argentini, Belgiji i Francuskoj kao predavač, koordinatorica i asistentica za europske audiovizualne projekte.

Magistrirala audiovizualnu i filmsku produkciju i režiju na francuskim sveučilištima Paul Valery III u Montpelliere-u te ESAV (Ecole supérieure d’audiovisuel) u Toulouse-u.

Posljednje četiri godine Anja radi kao freelance novinarka, asistentica produkcije, koordinatorica filmskih festivala i filmske distribucije kao i voditeljica dječjih filmskih radionica. Autorica je i ko-autorica nekolio dokumentarnih i promotivnih filmova. Trenutno živi u Belgiji gdje radi na različitim audiovizualnim projektima.

Iva Galović odmalena se bavila raznim aspektima umjetnosti, osobito vizualne i glazbene. Paralelno studirajući povijest umjetnosti na Filozofskom fakultetu u Zagrebu, sudjelovala je na izložbama u Hrvatskoj i inozemstvu.

Radila je na različitim audiovizualnim i kulturnim projektima u Hrvatskoj, Tajlandu, Kini i Belgiji gdje trenutno živi i radi. Fokusirajući se posljednje vrijeme na fotografiju i zvuk, autorica je originalne glazbe dva dokumentarna filma.

Foto: Anja Strelec i Iva Galović

POVEZANI ČLANCI:

PROČITAJTE JOŠ:

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Pročitajte više

Treba li CEO koristiti društvene mreže? „Za pet godina, tvrtke koje...

Ideja korištenja društvenih mreža mnogim korporativnim liderima čini se strana. Čak su i njihovi komunikacijski savjetnici u strahu da će tako...