Na Večeri za žene u financijama govorilo se razlici između muških i ženskih lidera

Činjenici da na menadžerskim i liderskim pozicijama dominiraju muškarci u prilog ide i podatak da se žene rjeđe znaju izboriti za sebe. Ne, ovdje se ne radi o pretpostavci, dokazano je da ženama često nedostaje ‘stav’ ili ono što se naziva Executive Presence. Upravo je o tome bilo riječi na drugoj večeri za žene financijskog kova. Zlatni pokrovitelj večere bila je tvrtka za reviziju KPMG.

Ivna Lončarić: Biznis i ljudska priroda su povezani

U zagrebačkom je hotelu Westin održana Večera za žene u financijama, koja okuplja uspješne zaposlene žene na ugodnom druženju u fantastičnom društvu. Edukativni je dio večere držala stručna predavačica Ivna Lončarić, iz konzalting tvrtke Ramiro. Ivna je paralelno završila psihologiju i pravo, odmah uočavajući veliku poveznicu između biznisa i ljudske prirode. U Ramiru se bavi procesima selekcije i regrutacije, a radi i na brojnim projektima razvoja organizacija i njihovih zaposlenika.


Pročitajte više: Tanja Pureta: ‘Tijelo ne laže, tijelo odražava ono što mislite’


Elementi liderskog volana nisu isključivi

Svojim je gošćama objasnila već poznatu shemu ‘Liderskog volana’, no na nov i veoma zanimljiv način. Dok su one ispijale cijenjeni Muškat momjanski vinarije Kozlović, Ivna je objasnila kako liderski volan čine 4 elementa: liderski ili voditeljski stav, vizija, rezultati i odnosi s drugima. Ipak, ni volan nije u potpunosti crno-bijel, ističe ona. Ne možemo, stoga, govoriti o tome da netko ima ili nema bilo koju od ta četiri elementa jer ih svi imaju u manjoj ili većoj mjeri.

Zanimljiva je činjenica da se najveće razlike događaju upravo na razini spola. Pa su tako muškarci ti koji su ‘jači’ u kategoriji liderskog stava, a žene su bolje po pitanju odnosa s drugima. Zbog toga se na muškarce lidere čest gleda kao na autoritet, a na žene liderice kao na usmjeravateljice.

Srebrni sponzori projekta Žene u financijama su Kognosko kontroling, Megatrend poslovna rješenja, Fina, Citroen i JGL.

Foto: Martina Cvek

POVEZANI ČLANCI

PROČITAJTE JOŠ:

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Pročitajte više

Baraćeve špilje

Baraćeve špilje – piknik, šetnja i uživanje nadomak Zagrebu

Tko kaže da je Lika samo zimska destinacija? Ovaj, industrijom neoskvrnut, dio Hrvatske zbog svoje netaknute prirode možda je najljepši upravo...
- Advertisment -