Globalni uspjeh hrvatske softverske tvrtke Lemax koja potiče žensku uključenost u IT sektoru

Hrvatska softverska tvrtka Lemax nedavno je sklopila ugovor s Asian Trailsom, najvećom tvrtkom u području destinacijskog menadžmenta u jugoistočnoj Aziji sa sjedištem u Tajlandu, koja pruža turističke usluge na prostoru gdje živi trećina stanovnika planete.

Najznačajniji inozemni projekt

Ova agencija, s više od 700 zaposlenih, vodi većinu putovanja u tom dijelu svijeta, pa je ovo dosad najveći projekt hrvatske tvrtke Lemax.

„U Hrvatskoj je Asian Trails dobro poznato ime u turističkoj industriji jer se u suradnji s njom ugovara dobar dio aranžmana na tim tržištima“, rekla nam je Nataša Kapov, naša članica i voditeljica odjela softverske implementacije u Lemaxu.

Lemax je izabran među mnoštvom globalnih konkurenata, a ovoj velikoj svjetskoj turističkoj agenciji ponudili su tehnološku infrastrukturu koja pruža automatizaciju poslovanja. Na taj način olakšava se i poboljšava korisničko korištenje usluga.

razvoj softvera
Nataša Kapov

„Ugovor podrazumijeva uvođenje Lemaxova cloud softvera za upravljanje poslovanjem turističke agencije te integraciju sa sustavima knjigovodstva i drugim sustavima kompanije, kao i izradu nove web stranice agencije”, istaknula je.

Dodala je i kako se trenutačno definira scope projekta i trenutak ulaska u proces implementacije. “Očekujemo da će implementacija trajati osam mjeseci, dok će tri mjeseca trajati samo pripreme za početak implementacije.“

Proširenje liste klijenata

Lemax je ovih dana također potpisao i ugovor s velikom putničkom agencijom Atlasom, koja će implementirati njihovo rješenje. Njime će se osigurati pokrivenost svih segmenata turističkog poslovanja, omogućiti ubrzanje poslovnih procesa, dugoročne uštede te lakše praćenje krajnjih kupaca i korisnika usluga.

Rješenje Lemax unaprjeđuje poslovanje turističkih agencija povećanjem učinkovitosti zaposlenika, porastom prodaje pomoću niza marketinških i prodajnih funkcionalnosti te smanjenjem mogućnosti ljudske pogreške naprednom automatizacijom. Naime, Lemax omogućuje potpunu automatizaciju prodajnog procesa, od trenutka kada agencija zaprimi upit za turističku uslugu, preko provjere raspoloživosti te usluge s dobavljačem, sve do uplate i izrade računa i ponuda.

Rješenje je trenutno u fazi implementacije, dok se cjelokupna integracija očekuje do travnja 2019. godine.

Žene u tehnologiji

Tvrtka Lemax u ranoj je fazi prepoznala važnost poticanja mladih žena na zapošljavanje u ICT-u, danas najbržerastućem sektoru djelatnosti koji se tradicionalno percipira kao muško zanimanje. Kako bi riječi podrške proveli u djelo, 2015. godine pokrenuli su hrvatsku inačicu ICT Supergirls eventa, inače međunarodne inicijative koja se odvija u više od 160 zemalja svijeta.

razvoj softvera

„Kroz ove četiri godine event je rastao i postao prepoznatljiv dio našeg identiteta. Od malog eventa s 25 posjetitelja, došli smo do eventa od 250 sudionica. Ono što mi je posebno drago jest da smo pokrenuli pravu malu revoluciju, pa su i druge institucije i tvrtke počele organizirati slične evente. To je odlično jer zajednički možemo doprijeti i osnažiti puno veći broj mladih“, naglasila je Nataša.

Sljedeće izdanje ICT Supergirls eventa bit će najveće dosad, a održat će se u travnju 2019. godine.

„Bit će to nešto sasvim posebno. Neke predavačice su već potvrdile svoj dolazak, a koncept eventa je razrađen. Očekujemo preko 300 sudionica, uglavnom studentica i djevojaka koje su tek ušle na tržište rada te se susreću sa standardnim dilemama. Kroz event i druženje pomažemo im da dobiju odgovore na pitanja koja su nas sve mučila kad smo tražile prvi posao.“

Mentorstvo za neodlučne

U sklopu Lemaxova eventa ICT Supergirls pokrenut je i mentoring program “You can do IT” u kojemu uspješne zaposlenice Lemaxa svoja znanja i iskustvo prenose djevojkama i mladim ženama koje imaju nedoumice i nisu sigurne bi li se odvažile na karijeru u pretežito muškom zanimanju.

Osim praktičnih savjeta o sastavljanju efektnog CV-ja i savjetovanju kod prijave na posao, polaznice od mentorica uče o svemu što je u biznisu bitno, a to primjerice uključuje način komuniciranja, suradnju s klijentima, projektni rad i slično.

razvoj softvera

„Za polaznice je ipak najvrjednija pomoć mentorica pri ostvarivanju vrijednih kontakata i izgradnji networka koji bi im u budućnosti mogao osigurati prvu poslovnu priliku u ICT-u, što dokazuje i činjenica da se već nekoliko polaznica našeg mentorskog programa uspješno zaposlilo“, naglasila je Nataša i na taj način poslala najbolju pozivnicu svim zainteresiranim budućim IT-jevkama.

Prijave za ICT Supergirls event i mentorski program su otvorene!

Foto: Lemax

POVEZANI ČLANCI:

PROČITAJTE JOŠ:

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Pročitajte više

korčula konferencija

Dosljednost, vjerodostojnost i autentičnost glavne su uzdanice poduzetnica u turizmu

Poduzetnici svakodnevno iznova promišljaju o tome kako unaprijediti svoje poslovanje, kako mogu postati još bolji, još inovativniji, kako mogu poboljšati zadovoljstvo...