Globalni uspjeh hrvatske softverske tvrtke Lemax koja potiče žensku uključenost u IT sektoru

Hrvatska softverska tvrtka Lemax nedavno je sklopila ugovor s Asian Trailsom, najvećom tvrtkom u području destinacijskog menadžmenta u jugoistočnoj Aziji sa sjedištem u Tajlandu, koja pruža turističke usluge na prostoru gdje živi trećina stanovnika planete.

Najznačajniji inozemni projekt

Ova agencija, s više od 700 zaposlenih, vodi većinu putovanja u tom dijelu svijeta, pa je ovo dosad najveći projekt hrvatske tvrtke Lemax.

„U Hrvatskoj je Asian Trails dobro poznato ime u turističkoj industriji jer se u suradnji s njom ugovara dobar dio aranžmana na tim tržištima“, rekla nam je Nataša Kapov, naša članica i voditeljica odjela softverske implementacije u Lemaxu.

Lemax je izabran među mnoštvom globalnih konkurenata, a ovoj velikoj svjetskoj turističkoj agenciji ponudili su tehnološku infrastrukturu koja pruža automatizaciju poslovanja. Na taj način olakšava se i poboljšava korisničko korištenje usluga.

razvoj softvera
Nataša Kapov

„Ugovor podrazumijeva uvođenje Lemaxova cloud softvera za upravljanje poslovanjem turističke agencije te integraciju sa sustavima knjigovodstva i drugim sustavima kompanije, kao i izradu nove web stranice agencije”, istaknula je.

Dodala je i kako se trenutačno definira scope projekta i trenutak ulaska u proces implementacije. “Očekujemo da će implementacija trajati osam mjeseci, dok će tri mjeseca trajati samo pripreme za početak implementacije.“

Proširenje liste klijenata

Lemax je ovih dana također potpisao i ugovor s velikom putničkom agencijom Atlasom, koja će implementirati njihovo rješenje. Njime će se osigurati pokrivenost svih segmenata turističkog poslovanja, omogućiti ubrzanje poslovnih procesa, dugoročne uštede te lakše praćenje krajnjih kupaca i korisnika usluga.

Rješenje Lemax unaprjeđuje poslovanje turističkih agencija povećanjem učinkovitosti zaposlenika, porastom prodaje pomoću niza marketinških i prodajnih funkcionalnosti te smanjenjem mogućnosti ljudske pogreške naprednom automatizacijom. Naime, Lemax omogućuje potpunu automatizaciju prodajnog procesa, od trenutka kada agencija zaprimi upit za turističku uslugu, preko provjere raspoloživosti te usluge s dobavljačem, sve do uplate i izrade računa i ponuda.

Rješenje je trenutno u fazi implementacije, dok se cjelokupna integracija očekuje do travnja 2019. godine.

Žene u tehnologiji

Tvrtka Lemax u ranoj je fazi prepoznala važnost poticanja mladih žena na zapošljavanje u ICT-u, danas najbržerastućem sektoru djelatnosti koji se tradicionalno percipira kao muško zanimanje. Kako bi riječi podrške proveli u djelo, 2015. godine pokrenuli su hrvatsku inačicu ICT Supergirls eventa, inače međunarodne inicijative koja se odvija u više od 160 zemalja svijeta.

razvoj softvera

„Kroz ove četiri godine event je rastao i postao prepoznatljiv dio našeg identiteta. Od malog eventa s 25 posjetitelja, došli smo do eventa od 250 sudionica. Ono što mi je posebno drago jest da smo pokrenuli pravu malu revoluciju, pa su i druge institucije i tvrtke počele organizirati slične evente. To je odlično jer zajednički možemo doprijeti i osnažiti puno veći broj mladih“, naglasila je Nataša.

Sljedeće izdanje ICT Supergirls eventa bit će najveće dosad, a održat će se u travnju 2019. godine.

„Bit će to nešto sasvim posebno. Neke predavačice su već potvrdile svoj dolazak, a koncept eventa je razrađen. Očekujemo preko 300 sudionica, uglavnom studentica i djevojaka koje su tek ušle na tržište rada te se susreću sa standardnim dilemama. Kroz event i druženje pomažemo im da dobiju odgovore na pitanja koja su nas sve mučila kad smo tražile prvi posao.“

Mentorstvo za neodlučne

U sklopu Lemaxova eventa ICT Supergirls pokrenut je i mentoring program “You can do IT” u kojemu uspješne zaposlenice Lemaxa svoja znanja i iskustvo prenose djevojkama i mladim ženama koje imaju nedoumice i nisu sigurne bi li se odvažile na karijeru u pretežito muškom zanimanju.

Osim praktičnih savjeta o sastavljanju efektnog CV-ja i savjetovanju kod prijave na posao, polaznice od mentorica uče o svemu što je u biznisu bitno, a to primjerice uključuje način komuniciranja, suradnju s klijentima, projektni rad i slično.

razvoj softvera

„Za polaznice je ipak najvrjednija pomoć mentorica pri ostvarivanju vrijednih kontakata i izgradnji networka koji bi im u budućnosti mogao osigurati prvu poslovnu priliku u ICT-u, što dokazuje i činjenica da se već nekoliko polaznica našeg mentorskog programa uspješno zaposlilo“, naglasila je Nataša i na taj način poslala najbolju pozivnicu svim zainteresiranim budućim IT-jevkama.

Prijave za ICT Supergirls event i mentorski program su otvorene!

Foto: Lemax

POVEZANI ČLANCI:

PROČITAJTE JOŠ:

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Pročitajte više

Glas poduzetnika postao udruga!

Na zahtjev članova Inicijative, danas je osnovana Udruga GLAS PODUZETNIKA, koja će kao formalni predstavnik 100.000 članova, nastaviti aktivno boriti se za prava članova...