Reklama koja na eksplicitan način prikazuje menstruaciju kao odraz snage žene

„Ne dozvolite da vas mjesečnica zaustavi. Mjesečnica vas ne smije spriječiti da budete fit“, poruka je kampanje Red.fit koja nastoji mjesečnicu prikazati u pravom svjetlu, ali i osvijestiti žene o menstrualnim ciklusima.

Kako postoji malo pravih informacija o tome, britanska tvrtka Bodyform kroz ovu kampanju želi ženama pružiti stručne savjete – o vježbama, prehrani i motivaciji. U suradnji sa sportskim stručnjakom Georgieom Bruinvelsom, menstrualni su ciklus podijelili u četiri ključne faze – krvaranje, doći do vrha, izgorjeti i boriti se.

Kampanja Red.fit o mjesečnici kakva ona uistinu jest

O prvoj fazi ciklusa, krvarenju, napravljena je i reklama pod nazivom „Krv“ („Blood“), koju je snimila londonska agencija AMV BBDO. Reklama je odlično prihvaćena na društvenim mrežama jer po prvi put prikazuje pravu krv umjesto plave tekućine koja se dosad uvijek koristila za oglašavanje higijenskih uložaka.

„Mlade će žene diljem svijeta odrasti sa zdravim odnosom prema svojim prekrasnim tijelima zbog reklame kao što je ova. Hvala Vam! Kada sam bila u školi, prije 40 godina, djevojčicama su rekli da ne smiju prati kosu ni kupati se za vrijeme menstruacije, a sve zbog toga što u prošlosti ljudi nisu znali toliko o ženskim tijelima“, samo je jedan od brojnih komentara.

U reklamama su se dosad pojavljivali razni modeli, koji su ženama slali poruku da se i za vrijeme mjesečnice mogu osjećati sigurno i udobno, ali i često izbjegavali riječ „menstruacija“ koju su zamijenili s izrazom„onih dana u mjesecu“. No, ova reklama po prvi put prikazuje krv i bol žena, zapravo ono što uistinu i mjesečnica je.

Spot nam, dakle, pokazuje stvarnu snagu žene, a njihovo krvarenje je povezano s neustrašivošću i snagom. A menstruacija ne bi smjela biti prepreka. Iako je spot eksplicitan, ne uzrokuje nelagodu. Uostalom, pogledajte ga i ocijenite sami.

https://www.youtube.com/watch?v=8Q1GVOYIcKc

 

Foto: YouTube Screenshot

 

POVEZANI ČLANCI:

PROČITAJTE JOŠ:

1 KOMENTAR

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Pročitajte više

oporezivanje napojnica

Napojnice se oporezuju? Da, ako plaćate karticom

Udruga Glas poduzetnika ovim se putem želi osvrnuti na regulaciju poreznog tretmana napojnica. S obzirom na sve češće korištenje kartičnog plaćanja...