Zašto je Retreat savršena opcija za odmor?

Jeste li se ikad zapitali na koji je način vaš život trenutno izvan ravnoteže i kad ste zadnji put odvojili vrijeme samo za sebe? Retreat označava mirno, tiho i usamljeno mjesto, utočište, ali ujedno i sam čin povlačenja u osamu, na mjesto koje osigurava privatnost i sigurnost. Idealna je prilika za samopromatranje i samoistraživanje, odnosno povratak “samom sebi”.

Nužan bijeg od stresne svakodnevice

Retreat omogućuje odmak od svakodnevnog života, posla i prepunog rasporeda. Iako zbog brojnih dobrobiti može dati veliki doprinos u životu baš svake osobe, posebno se preporučuje ljudima iz poslovnog svijeta.

Od njega će posebice profitirati poduzetnici, manageri i lideri, odvjetnici, liječnici, tajnice, učitelji i vrhunski sportaši koji su osobito izloženi stresnim situacijama, pritiscima, očekivanjima, stalnim promjenama i mnogim izazovima.

Retreat vas opušta, energizira, inspirira, cjelovito obnavlja, potiče kreativnost i donosi nove ideje. On razvija sposobnost slušanja i intuiciju, povezuje vas s vašom esencijom i prirodom i ima pozitivan utjecaj na sve odnose, produktivnost i inovativnost u poslu. Ovakav odmor omogućuje umirivanje uma od konstantne brige, planiranja i razmišljanja i daje svima priliku za “biti u sadašnjem trenutku i ići s tokom”.

Retreat je dobrodošao uvijek kad osjetite potrebu za promjenom, opuštanjem, odmakom od stresne svakodnevice i posla. Posebice je poželjan u kriznim periodima života koji mogu biti povezani s prekidom nekog odnosa, razvodom, gubitkom posla, promjenom posla, bolešću ili gubitkom bliske osobe, kao i po završetku velikih projekata.

Nije uobičajen odmor

Retreat nije samo odmor, to je duboko iskustvo koje unosi velike promjene u život. On ima specifičnu namjenu i daje mogućnost posvećivanja aktivnostima za koje inače nemate vremena. On daje priliku za dublje i jasnije sagledavanje iskustva kroz koje prolazite. Retreat je intiman i personaliziran te fokusiran na osobno iscjeljenje i obnovu.

Na Retreatu je sva pažnja i energija usmjerena prema vašoj nutrini, prema onome što volite, što vam treba, što vam je važno i što vas inspirira. Retreat pruža priliku za promjenu i rast, bolje razumijevanje sebe, nove spoznaje, otpuštanje ograničavajućih uvjerenja, očekivanja te briga i strahova.

Retreat

Na Retreat idete sami, bez partnera, članova obitelji ili kolega s posla (iznimka su korporacijski retreati). Ipak, niste sami već u društvu ljudi istog ili sličnog načina razmišljanja, interesa, potreba, briga, problema i ciljeva.

Oni su vam ujedno velika podrška i ogledalo koje pomaže da lakše identificirate uzroke svojih problema. Retreat je prilika za upoznavanje i povezivanje s ljudima koji često ostaju prijatelji za cijeli život.

Razlike između Retreata i običnog odmora su poprilično velike, no ako ono što na Retreatu osvijestimo, spoznamo, naučimo i iskusimo ne ugradimo u svakodnevni život i ne prakticiramo, on ostaje samo odmor.

Brigu o organizaciji prepustite drugima

Lokacija, smještaj, prehrana i sve aktivnosti na Retreatu su povezane, prilagođene i usklađene sa svrhom i osobnim potrebama sudionika. Za sudjelovanje nisu potrebna nikakva prethodna znanja ili iskustva.

Nemate briga o planiranju, organizaciji, rezervacijama i programu jer je sve unaprijed iskreirano i organizirano i tako omogućuje fokus na ono najvažnije.

Retreat sadrži specijalno kreiran program i uključuje profesionalno i stručno vodstvo trenera, terapeuta ili life coach-a. Njegove dobrobiti su dugotrajne.

Kako izgleda jedan dan na Retreatu ovisi o njegovoj namjeni, programu aktivnosti, mjestu i godišnjem dobu. Dan najčešće započinje s  individualnim jutarnjim ritualom neposredno nakon buđenja i nastavlja se jutarnjom tjelovježbom na otvorenom. Slijedi doručak i potom jutarnja radionica.

Slobodno vrijeme nakon ručka sudionici koriste po svom izboru i ono doprinosi integraciji iskustava s radionica. Za one koje žele produbiti iskustva postoji mogućnost i za individualni rad kroz integrativnu terapiju, tretmane dubokog opuštanja ili life coaching.

Dan se nastavlja popodnevnom radionicom, a poslije večere slijede vođena relaksacija i meditacija.

Organizirani Retreat programi

Retreat
Villa Neroli

Listopad donosi dvije odlične prilike za bijeg od svakodnevice i toliko potreban odmak. Šarmantan gradić Svetvinčenat u srcu seoskog istarskog krajolika poznatog po svojoj prekrasnoj prirodi, valovitim brežuljcima i maslinicima, predstavlja savršeno mjesto za povlačenje.

Organizirani Retreat u Villi Neroli održava se od 5. do 8. listopada, u sklopu kojega je specijalno kreiran „Relax & Recharge & Detox“ program. On uključuje jutarnje vježbanje -Bodywalking, zatim TotalBalance, odnosno vježbe istezanja, disanja i opuštanja, vježbe energiziranja i revitaliziranja, FitBack i Aquagym i ABC uspješnog upravljanja stresom.

Također, aktivnosti sadržavaju izradu osobnog plana inspirativnih akcija, rad na diskreiranju uzroka stresa tehnikom „Body focusing“ te vođenu relaksaciju i meditaciju.

Često razmišljamo o tome da bismo trebali očistiti organizam, ali ne znamo kako to napraviti. Prilika za učenje skriva se u trodnevnoj metodi detoxa u jedinstvenom okruženju ove istarske vile.

Ona uključuje tri glavna obroka, dva međuobroka, napitke te stručni nadzor i predavanje na temu detoxa. Očistite svoje tijelo, napunite ga energijom i vratite osmijeh na lice!

Druga opcija je ona morska. Organizirani Retreat održava se od 19. do 21. listopada u Falkensteiner Hotel & SPA Iadera u Petrčanima kod Zadra, a program uključuje iste aktivnosti kao i istarski Retreat.

Retreat
Falkensteiner Hotel & SPA Iadera

Osama i mir zelene Eco oaze Resorta Punta Skala u kojoj svi putevi vode u opuštanje, a pogledi u beskrajni horizont morskog i nebeskog plavetnila, savršeno je mjesto za susret i povezivanje s vašom vlastitom esencijom, nove uvide, spoznaje i odluke.

Informacije i rezervacije o navedenim programima dostupne su na J.U.S.T. TRAVEL.

Foto: J.U.S.T. TRAVEL, Unsplash

POVEZANI ČLANCI:

PROČITAJTE JOŠ:

1 KOMENTAR

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Pročitajte više