RTL piše povijest – prvi put u Hrvatskoj dvije ženske voditeljice informativnog programa jedne televizije

Ljeto je doba godišnjih odmora i pokrivanja smjena kolega koji ljetuju. Iznimka nije ni rad u Tv kući, pa su tako u srijedu u RTL Danas gledatelje pozdravile i najvažnije informacije dana im prenije – dvije dame!

Oduševile gledatelje

Jelena Pajić i Damira Gregoret iskustva u vođenju informativnog programa imaju na pretek, no do sad su im suvoditelji bili isključivo muškarci. Odlaskom dijela kolektiva na godišnji odmor, dobile su priliku za voditeljski stol sjesti rame uz rame. Obje nagrađivane novinarke i voditeljice, kako prenosi rtl.hr, oduševile su gledatelje, a pozitivni komentari u inboxu i na društvenim mrežama RTL.hr ne prestaju pristizati.

Možda se čini čudnim slaviti ovakav potez RTL-a, no televizijska je praksa, ne samo u Hrvatskoj već svugdje u svijetu, da se voditeljski tim sastoji od muškog i ženskog voditelja, dok ulogu sidraša uvijek preuzima muškarac. Sidraš je hrvatska inačica pojma anchor, koji se odnosi na osobu koja prenosi i koordinira televizijski program uživo. Njegova je uloga bitna i postaje sinonimom za vjerodostojnost televizijske kuće. Tako naprimjer, možemo čuti „čuo sam, rekao je jučer Tomislav Jelinčić u Dnevniku“.


Pročitajte više: Leona Šiljeg, reporterka RTL-a iz Ukrajine: „Još vidim bose noge koje su otekle i u ranama od pješačenja u poljskom Przemyślu“


Dinamika u studiju

Na pitanje kako im je bilo skupa raditi te kakva je bila dinamika u studiju, Jelena Pajić odgovorila je: “Osjećaj je bio odličan. Ništa neobično s obzirom da je Damira bila s druge strane – profesionalna, odlična, vrhunska u svom poslu. Mislim da nam je dinamika bila dobra! Komentari, koliko sam uspjela pročitati i čuti, su odlični, ljudi zadovoljni, a to uvijek veseli!”, piše rtl.hr.

Instagram will load in the frontend.

Voditeljskom se dvojcu pridružila i kolegica Ivona Hemen, koja je u sebi svojstvenom stilu izvijestila o sportskim novostima. Hoće li ženski voditeljski tim ostati presedan ili će upravo on postati lice vjerodostojnosti i povjerenja u medije, vrijeme će pokazati.

Foto: RTL

POVEZANI ČLANCI

PROČITAJTE JOŠ:

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Pročitajte više

Konferencija za poduzetnice Hvar

Poduzetnice, na Hvaru pričamo o važnim aspektima poslovanja i problemima turizma

Poduzetnice se svakodnevno susreću s morem briga. Žele li malo 'odmoriti' i uz društvo ambicioznih i uspješnih žena poput njih razgovarati...
- Advertisment -