Ruskinja Oksana Goljevački posao iznajmljivanja apartmana proširila najmodernijom praonicom rublja u Zagrebu kojom servisira poslovni i privatni sektor

Oksana Goljevački je naša nova članica ukrajinsko-ruskog porijekla koja već 8 godina  živi i radi u Hrvatskoj. Nakon rada u turističkoj djelatnosti i obrazovanju, odlučila je iskoristiti svoje kreativne sposobnosti u smjeru poduzetništva. Otvorila je tvrtku DUOX d.o.o. koja između ostalog pruža usluge pranja i glačanja rublja u svojem novootvorenom radnom salonu u centru Zagreba.

Prije odluke o ovom obiteljskom biznisu, Oksana je, kao magistar matematike, predavala u samoborskoj gimnaziji, a osim matematike, podučavala je ruski jezik, koji joj je materinji, te se povremeno bavila prevođenjem s ruskog ili na ruski jezik u obliku simultanog prevođenja. Rekla nam je kako i sada pored svih svojih trenutnih obaveza pronađe vremena i udovolji povremenim zahtjevima svojih klijenata koji imaju potrebe za podukom ili prevođenjem ruskog jezika.

Pored ostalog, položila je i ispit za agenta za promet nekretninama pri Gospodarskoj Komori te uspješno završila tečaj na VERN-u za turističkog vodiča za ruski jezik.

„Tek radom u vlastitoj tvrtki uspjela sam uskladiti svoje poslovne i obiteljske potrebe i više se posvetiti svojoj djeci“

Oksanina razmišljanja o pokretanju vlastitog biznisa trajala su duže vrijeme, točnije od trenutka rođenja njenog najmlađeg djeteta. „Uslijed obaveza s djecom znala sam da neću moći raditi u smjenama ili do 8 sati navečer, kao ni subotom“, rekla je nam je majka troje djece od 21, 8 i 5 godina.

Oksana Goljevački

Iako je njeno najmlađe dijete imalo svega četiri mjeseca, njen nemirni poduzetnički duh joj je naložio da pronađe sebi posao, što je i uspjela. U samoborskoj gimnaziji, je radila kao profesor matematike u dvije smjene, zbog čega je morala angažirati dadilju.  Iz današnje perspektive, uspoređujući vrijeme koje je posvećivala svojoj djeci onda, radeći u školi, i sada, kada radi kao poduzetnica, uviđa neupitne prednosti današnje situacije u kojoj, kao poduzetnica, puno lakše planira i puno efikasnije provodi svoje vrijeme sa svojom djecom.

Prvi iskorak u smjeru poduzetništva, Oksana je napravila opremanjem vlastitih turističkih apartmana u Zagrebu i Zadru. Kroz vrijeme obujam posla vezan za izdavanje apartmana se povećavao i pojavila se potreba za povećanim pranjem i glačanjem. Nedostatak dostatnih kapaciteta za pranje i glačanje u vlastitom domu, pokušala je riješiti korištenjem usluga praonica rublja u neposrednoj blizini svojih apartmana, ali se niti to nije pokazalo kao idealno rješenje.

Nakon izvjesnog vremena, prilika se ukazala da  svoju ideju o vlastitoj praonici pretvori u stvarnost.  „Kad se otvorila mogućnost da kupimo poslovni prostor u centru Zagreba, moj suprug i ja  nismo dvojili niti časa, odmah smo ga kupili.  Opremanjem istog prostora i njegovim pretvaranjem u moderan salon za pranje i glačanje rublja, iznijela sam posao iz kuće“, kazala je Oksana. Istovremeno, pojavila se potreba za pokretanjem vlastite tvrtke, što se u konačnici i dogodilo usporedno s opremanjem i otvaranjem radnog salona.

Danas, DUOX LAUNDRY SERVICE, je mjesto gdje svaka obitelj može brzo pronaći čistoću i svježinu svojeg rublja, toliko potrebnu u svakodnevnom životu.

Oksana Goljevački

Usluga pranja bez kemikalija

Ono što DUOX LAUNDRY SERVICE razlikuje od drugih je to što nemaju kemijsko čišćenje.  „Netko ne voli ili je možda alergičan na kemikalije… Po nekim neslužbenim informacijama, danas, potrebe pranja tekstilnih predmeta običnom vodom i potrebe za kemijskim čišćenjem istih se kreće u odnosu 50 prema 50 posto. Ja sam zadovoljna s mojih 50 posto“, dodaje kroz smijeh Oksana.

Za naziv DUOX LAUNDRY SERVICE odlučila se jer je htjela svoju uslugu približiti ne samo domaćim ljudima, nego i brojnim turistima koji posjećuju sam centar grada.

Vrijedi izdvojiti da svojim širokim programom usluga, pored ostalog, DUOX LAUNDRY SERVICE nudi mogućnost pranja i sušenja tekstilnih predmeta većih dimenzija kao što su popluni i jastuci. Plinska sušilica kapaciteta 20 kg ima ciklus sušenja od 30 minuta,  a osim nje praonica je opremljena najsuvremenijim valjkom za glačanje koji u svega četiri minute može potpuno izglačati tekstilni predmet veličine jedne navlake za poplun. Sve to govori da je DUOX LAUNDRY SERVICE podređen kako kvaliteti tako i brzini usluge.

Oksana iz prve ruke zna da je najveći problem iznajmljivačima apartmana upravo glačanje posteljina i navlaka za poplune, stoga se u svojim nastojanjima fokusirala na usavršavanje rješenja  istog.

Za one nešto manje zahtjevne tekstilne predmete, poput košulja ili majica, DUOX LAUNDRY SERVICE nudi vrlo prihvatljivu cijenu pranja i glačanja. Isto je prepoznato od strane mnogih  kupaca usluga koji često dolaze kako bi svoju košulju ili majicu imali opranu/izglačanu u vrlo kratkom vremenu. „Zaposlenima dati 10 kuna za košulju ili 5 kuna za majicu nije puno, a izgledat će puno urednije i profesionalnije“, objasnila je.

„Volim dinamiku, ne mogu samo sjediti u uredu“

Priznaje kako joj je svakodnevna briga za djecu i odrađivanje privatno poduzetničkih poslovnih obaveza veliki izazov,… No, isto tako, voli dinamiku, pa joj bilo kakav drugi rad koji uključuje na primjer rad u uredu ili rad u nekoj drugoj tvrtki osim svoje, više nije opcija. Svjesna je odgovornosti koju nosi rad u vlastitoj tvrtki i za sada se uspješno nosi sa svim poslovnim izazovima. Uz nju su uvijek njen suprug i djeca, kao velika podrška u njenim nastojanjima da ispuni sve svoje zamisli.

U svom poslu ima i vrijedne pomoćnice koje joj pomažu u svemu, pa i čuvanju djece.

Kako praonica radi tek dva mjeseca, Oksana ističe da je još uvijek prerano govoriti o rezultatima, no nada se da je vrijeme na njenoj strani i da će uspjeti ostvariti svoje poslovne zamisli.

Za sve WiA članice tu je i popust od 10 %.

Foto: privatna arhiva Oksane Goljevački

POVEZANI ČLANCI:

PROČITAJTE JOŠ:

1 KOMENTAR

  1. Bravo, Oksano! Puno truda i napora si ulozila, neka si nam sretna i uspjesna. A tvoj ce primjer, znam, okriliti i druge!

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Pročitajte više

mikromenadžiranje

Svjetska HR stručnjakinja: Ako ne vjerujete svojim zaposlenicima dok fleksibilno rade,...

Povjerenje je temelj svake uspješne veze, bilo profesionalne ili osobne, a kad je izbubljeno, izuzetno je teško popraviti ga. HR stručnjakinja...