Sallie Krawcheck priznaje kako je teže biti poduzetnica nego upravljati Merrill Lynchom

Biti poduzetnik nije nimalo lako, a mnoge naše, ali i svjetske poduzetnice otvoreno pričaju o izazovima i problemima s kojima su se susrele kad su osnovale svoj biznis. Tranzicija od zaposlenice do poduzetnice im nije bila laka i izgledala je kao put od moći do nemoći.

Međutim, kada to isto kaže i najmoćnija žena Wall Streeta, onda znamo da je to zaista tako i da taj trnovit put prolazi gotovo svaka poduzetnica.

Najveći izazov u karijeri joj je uloga suosnivačice i CEO Ellevesta

Kako piše Fortune, Sallie Krawcheck je na Fortunovom summitu najmoćnijih žena svijeta u Laguna Niguelu u Kaliforniji sljedećim generacijama poručila kako je teže biti poduzetnica nego upravljati Merrill Lynchom. A to zna jer je radila oboje.

Naime, u razdoblju od 2009. do 2011. radila je za korporaciju Bank of America kao direktorica odjela Merrill Lynch, a u poduzetničke vode otišla je 2013. godine kad je preuzela organizaciju 85 Broads koju je preimenovala u Ellevate Network.

Osim za Merrill Lynch, Krawcheck je radila i u kompaniji Sanford C. Bernstein & Co, u kojoj je započela svoju karijeru kao analitičarka te došla do pozicije izvršne direktorice.

Kasnije je prešla u Citigroup 2001. godine gdje je imenovana glavnom izvršnom direktoricom jedinice Smith Barney.

No, za nju je ipak uloga suosnivačice i CEO Ellevesta, digitalne platforme za investicije za žene najveći izazov, pa je tako na summitu savjetovala ženama da ukoliko žele biti poduzetnice, moraju biti strastvene i spremne da će to što će raditi biti vrlo teško.

Našalila se i kako je svjetska rekorderka u tome što je dva puta dobila otkaz i završila na naslovnoj stranici The Wall Street Journala.

Također, poručila je da naporan rad neće biti dovoljan i da će morati govoriti o onome što rade, odlaziti na konferencije kako bi drugi bili upoznati s tim jer ako nisu, to se jednostavno ne računa.

Foto: TechCrunch – Flickr

POVEZANI ČLANCI:

PROČITAJTE JOŠ:

1 KOMENTAR

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Pročitajte više

vaučeri za digitalizaciju

Vaučeri za digitalizaciju – poduzetnici, unaprijedite digitalno poslovanje

Vaučeri za digitalizaciju nastali su u projektu Ministarstva gospodarstva i održivog razvoja u sklopu Nacionalnog plana oporavka i otpornosti 2021. –...