4 savjeta poduzetnicama za pronalazak ljubavnog partnera

Za razliku od većine zaposlenih ljudi, poduzetnica živi i diše svoj posao 24 sata dnevno, 365 dana u godini. Iako se u još nekim zanimanjima velik dio posla nosi kući, što najbolje znaju profesorice i odvjetnice, poduzetnicama je ipak teže. Odgovorne su za vlastiti poslovni plan, plaćanje računa, isplatu plaća zaposlenicima i sebi samoj, a uz sve to potrebno je ostvariti i profit. Gotovo da ne postoji granica između njih samih i njihovog posla.

Samim time, vrlo je teško pronaći vremena za privatni život. Nije teško samo onima koje su majke, nego i onima koje vode  samački život. Pronaći  vremena za odlazak na spoj često se čini nemoguća misija, unatoč želji za partnerom i obitelji u budućnosti. Ipak, uz dobru organizaciju i izbjegavanje najčešćih pogrešaka, moguće je pronaći kvalitetnog ljubavnog partnera.

Brojna događanja na koja odlazite možete okrenuti u svoju korist

Poduzetnice vrlo često pohađaju seminare, konferencije i ostala događanja na kojima predstavljaju sebe, upoznaju konkurenciju, uče o novostima na tržištu ili pak jednostavno stvaraju mrežu kontakata. Takav način života vrlo lako možete okrenuti u svoju korist i upoznati osobu koja je kompatibilna s vama.

Dakako, to ne znači da morate “krenuti u lov” na idućem eventu, no vjerojatnije je da ćete tamo upoznati osobu čiji su interesi i način života slični vašima. Takva će vas osoba bolje razumjeti nego oni kojima je zahtjevan svijet poduzetništva potpuna nepoznanica. Ipak, pripazite jer nije uvijek primjereno poslovni susret pretvoriti u ljubavni. Treba znati kada i kako djelovati.

Online upoznavanje nije rješenje, tvrdi Max Nachmakin

Potpuna suprotnost gore navedenomu je upoznavanje potencijalnog partnera putem nekog od brojnih web-stranica namijenjenima upravo tome. U današnje vrijeme dostupnosti ne samo brojnih takvih stranica, nego i aplikacija za pametne telefone, započeti vezu čini se lakšim nego ikad prije. Čak i preokupiranim poduzetnicama.

Međutim, s takvim načinom započinjanja veze ne slaže se Max Nachmakin, koji uz Davida Hrostoskija stoji iza bloga Datingforentrepreneurs, posvećenog isključivo savjetima za ljubavne veze poduzetnika. Štoviše, to smatra jednom od najvećih pogrešaka.

“Online upoznavanje potencijalnih partnera samo je izgovor za ostanak ispred računala pred kojim ionako kao poduzetnica provodite cijeli dan. Osim toga, takav način upoznavanja prepun je prepreka koje vas koče na putu do uspostavljanja prave veze s drugom osobom. Ljudi vas mogu osuđivati na temelju vašeg profila, a svako potencijalno odbijanje, ne zadovoljite li njihove standarde, može vas slomiti, iako ni ne poznajete tu osobu. Upoznavanje licem u licem ipak gradi temelje čvršćoj povezanosti te bolje možete procijeniti osobu koja stoji nasuprot vama”, kaže Nachmakin.

Usmjerite se na cilj i iskoristite vještine poduzetnice

Ako želite partnera, tada baš kao i u poslu napravite plan. Zasigurno imate ciljeve koje želite postići za pet godina sa svojom tvrtkom, a takav vam pristup može pomoći i u privatnome životu.

Prije svega, zapitajte se što želite. Želite li biti usmjereni samo na svoju karijeru ili pak jednog dana želite biti majka? Činjenica je da smo mi žene ipak ograničene godinama u kojima možemo začeti. Zato ako vam je majčinstvo velika želja, jednostavno iskoristite svoje vještine planiranja i organizacije te se usmjerite na partnera jednako kao i na svoj posao.

Želimo li se probiti na strano tržište, moramo poduzeti određene korake. Želimo li promijeniti karijeru, trebamo razviti drugačije vještine. Nema razloga zašto se isto ne bi moglo primijeniti i na privatni život.

Jednom kada shvatite gdje se vidite za pet godina, usmjerite se na cilj i držite se toga. Ipak, nemojte si postavljati teško dostižne ciljeve poput “Bit ću zaručena za dvije godine”, nego si odredite da ćete se organizirati tako da odete barem na jedan spoj mjesečno i date si priliku za novi dio života.

Nemojte se zadovoljiti prosječnošću

Da bi bile uspješne u svome poslu, poduzetnice, kao i sve druge žene, moraju uvijek dati maksimum od sebe. To nerijetko zahtijeva rad dok drugi spavaju, a čak i kada ne rade, često razmišljaju o svome poslu. Za one koji nisu skloni takvom načinu rada i života općenito, to može biti problem.  Ako se vaš trenutni partner ne može nositi s time ili uopće ne pokazuje razumijevanje te vam ne daje potporu, nemojte ostajati u takvoj vezi, koliko god vam se to činilo lakšim nego je prekinuti.

Prema Christini Weber, kreatorici jedinstvenog koncepta odlaska na spojeve Underground Unattached,  poduzetnice u nezadovoljavajućim vezama reagiraju jednako kao velike korporacije: brzo zapošljavaju, a sporo otpuštaju. Drugim riječima, nekima od njih čini se da je bolje imati nekoga, nego nikoga. Čak i ako podsvjesno znaju da ta veza nikamo ne vodi.

S obzirom koliko je teško pronaći vremena za uživanje i koliko život poduzetnice može biti stresan, važno je kraj sebe imati pravu osobu koja će vas podržavati u vašim odlukama, pomagati vam bude li potrebno te uz koju ćete, u konačnici, i dalje rasti i razvijati kako sebe, tako i svoj posao. Zato se nipošto ne zadovoljavajte neželjenom prosječnošću.

Dakako, sve navedeno nipošto ne znači da pošto-poto morate biti u vezi, samo da biste zadovoljili očekivanja okoline. Štoviše, brojni psiholozi slažu se da je bolje svoje dvadesete i rane tridesete posvetiti sebi i karijeri jer će se to kasnije višestruko isplatiti. Sve ovisi samo o vama.

Foto: 123rf

 

POVEZANI ČLANCI:

PROČITAJTE JOŠ:

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Pročitajte više