Savršeni sako za punije žene

Plus size ili punije žene teže pronalaze odjeću koja im odgovara. Zato često izbjegavaju shopping u trgovinama i jednostavno svoju odjeću daju šivati po mjeri. Veliki problem predstavlja i sako. Ponekad odgovara u struku, ali ne u ramenima. Ili odgovara u struku i ramenima, ali su rukavi prekratki.

Sako za punije žene

Kako onda pronaći savršeni sako? Sako je odličan komad odjeće ako želite vizualno izgledati mršavije. Zakopčan sako stvorit će dojam užeg struka, isto kao vertikalne pruge koje će vas izdužiti. Pronaći savršeni sako nije nemoguća misija. Samo morate znati na što trebate kod kupovine paziti.

Kathryn Rubino u članku za portal Corporette dala je nekoliko savjeta na što morate obratiti pažnju ako želite kupiti savršeni sako za svoju liniju.

1. Ramena su ključna

Kada kupujete sako, pogledajte kako vam stoji na ramenima. Ramena su dio koji je najteže prepravljati (odnosno najskuplje), a i riskirate da sako izgleda obješeno.

sako_za_punije_žene_1
Nordstrom

2. Udobnost

Ako pronađete sako koji vam je na nekim mjestima uzak, naročito u ramenima, možete pokušati skinuti podstavu. Kada ga odjenete, morate biti u mogućnosti obavljati barem osnovne pokrete, kao što je dizanje ruku prilikom prezentacije na poslu ili vožnje automobila.

sako_za_punije_žene_2
Macy’s

3. Dužina rukava

S dužinom rukava na sakou mnogi ljudi imaju problema. Najbolja je dužina rukava, barem kod sakoa s dugačkim rukavima, negdje između početka kosti palca i zgloba ruke. Sve što je duže neće izgledati lijepo i rukavi će vam smetati.

sako_za_punije_žene_3
Macy’s

4. Pazite na gumbe

Gumbi su dio sakoa na koji često ne obraćamo pažnju. No ako vam gumb na sakou visi, ako je oštećen ili ga nema, izgledat ćete neprofesionalno, a sako će izgledati iznošeno. Pazite na te gumbe.

sako_za_punije_žene_4
Rainbow

Foto: službene stranice

POVEZANI ČLANCI:

PROČITAJTE JOŠ:

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Pročitajte više

Glas poduzetnika postao udruga!

Na zahtjev članova Inicijative, danas je osnovana Udruga GLAS PODUZETNIKA, koja će kao formalni predstavnik 100.000 članova, nastaviti aktivno boriti se za prava članova...