Sedmogodišnja Bana Alabed poslala otvoreno pismo Donaldu Trumpu u kojem traži da učini nešto za djecu iz Sirije

Mlada Twitterašica iz Alepa Bana Alabed proslavila se svakodnevnim tweetovima o životu u opkoljenom gradu Alepu u Siriji.

Njenim Twitter profilom upravljala je majka Fatemah koja je pisala o životu u ratu pogođenom gradu.

Cijela ova situacija mnoge je podsjetila na Anne Frank i njezine tekstove iz dnevnika kad se djevojčica zajedno s obitelji skrivala od nacističkih okupatora u Nizozemskoj. Zbog toga su je mnogi nazvali Anne Frank našeg doba.

Sirijska djeca su poput vaše djece i zaslužuju mir

Danas je Bana zajedno sa svojom majkom na sigurnom. U prosincu su u masovnoj evakuaciji civili iz Alepa prebačeni u Tursku, a među njima su bile i ova 7-godišnja djevojčica i njezina majka.

I upravo inauguracija novog američkog predsjednika Donalda Trumpa potaknula ju je da mu se obrati otvorenim pismom.

„Morate učiniti nešto za sirijsku djecu jer su ona poput vaše djece i zaslužuju mir kao i vi“, napisala je Trumpu, a pismo je BBC-u poslala njena majka.

„Ja sam jedno od sirijske djece koja su patila tijekom rata u Siriji. No, sad imam mir u novom domu u Turskoj. U Alepu sam išla u školu, no ona je uništena u bombardiranju. Neki od mojih prijatelja su poginuli. Vrlo sam tužna zbog njih i htjela bih da su sa mnom jer bismo se mogli zajedno igrati. Nisam se mogla igrati u Alepu, bio je to grad smrti.“

Navela je i kako sad u novom domu u Turskoj može izaći, igrati se, može ići u školu, iako još nije krenula. No, nisu svi jednake sreće kao ona. Postoje i dalje mnogi koji pate u različitim dijelovima Sirije. Pate zbog odraslih.

„Znam da ćete postati predsjednik Amerike, stoga vas molim možete li spasiti djecu i ljude u Siriji?“, upitala je Trumpa i poručila mu ukoliko joj obeća da će učiniti nešto za sirijsku djecu, ona će mu postati nova prijateljica.

Foto: Twitter

POVEZANI ČLANCI:

PROČITAJTE JOŠ:

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Pročitajte više