5 razloga zašto je seks tijekom menstruacije dobar za vas

Dok je seks tijekom menstruacije za mnoge tabu tema, INTIMINA pomaže ženama da otvoreno razgovaraju o temama intimnog zdravlja bez obzira na sve. Seks tijekom menstruacije mnogima se čini kao nešto neuredno, krvavo, odbojno, neugodno ili nezamislivo pa je zato INTIMINA prije nekoliko godina kreirala Ziggy Cup, prvu menstrualnu čašicu na svijetu s kojom je moguće uživati u “čistom” seksu za vrijeme mjesečnog krvarenja. Nedavno je ovaj najprodavaniji proizvod dobio i svoje unaprijeđeno izdanje: Ziggy Cup 2: novu generaciju ravnih menstrualnih čašica.

Više od 80 % žena tijekom menstruacije ima spolne odnose

U globalnom istraživanju provedenom prije nekog vremena, među više od 500 sudionica u dobi 18-50 godina, INTIMINA je otkrila kako je 82% žena imalo spolne odnose tijekom menstruacije. To znači da je naša misija podržavanja neustrašivih i samopouzdanih žena imala veliki utjecaj u cijelom svijetu. Uz Ziggy Cup 2, sigurni smo kako će se ovi brojevi još povećati. Ako se pitate što je novo kod ove menstrualne čašice, ovo su glavne značajke:

  • Dvije veličine: A i B
  • Rebrasti jezičak za jednostavno uklanjanje bez prolijevanja
  • Ojačan i fleksibilan materijal, tanak poput latice, lako se prilagođava svačijem obliku tijela kako bi što bolje pristajao
  • Pakiranje koje je sad u potpunosti napravljeno od kartona što čini Ziggy Cup 2 potpuno ekološki prihvatljivom – od proizvoda do pakiranja
  • Periva platnena vrećica za pohranu čašice
seks za vrijeme menstruacije

Kako bi bilo da nastavimo otvoreno razgovarati o našim tijelima i seksualnom zdravlju uz Ziggy Cup 2 i preobratimo sve koji nisu za seks tijekom menstruacije? Snažno samopouzdanje u svakoj situaciji zaista nam može omogućiti da uživamo u seksu čak i u vrijeme menstruacije. I to s nevjerojatnim prednostima:

Ugodno iskustvo bez nereda

Mnoge žene misle da će završiti u lokvi krvavih plahti, ali to je daleko od istine. Prosječna količina krvi koja se oslobađa tijekom menstruacije tijekom dana je između 30 i 40 ml. Uz Ziggy Cup 2 lako možete zaboraviti i najmanju kap krvi, omogućujući sebi i vašem partneru cjelokupno iskustvo dok čašica ostaje unutra i osigurava da sve ostane čisto i na jednom mjestu.

Nema potrebe potiskivati svoju seksualnu želju

Uobičajena je pojačana želja za seksom tijekom menstruacije, što znači da su žene u tom razdoblju definitivno raspoložene, posebno sredinom menstruacije (zbog rasta estrogena i niske razine progesterona). Dok koristite čašicu, nema apsolutno nikakvog razloga da potiskujete svoje žudnje.


Pročitajte više: Seks tijekom menstruacije: Zašto je tabu tema?


Orgazmi mogu postati intenzivniji

Menstruacija dolazi kao seksualno uzbuđenje, zahvaljujući hormonima koji pojačavaju libido, a često i zbog povećane osjetljivosti zbog boljeg protoka krvi u zdjelici, što znači – bolji i jači orgazam. Istraživanja pokazuju da oko 40% žena doživljava bolje orgazme tijekom menstruacije u odnosu na orgazam onih dana bez menstruacije.

Korisna za vaše tijelo

Seks u vrijeme menstruacije dokazano može ublažiti grčeve i djeluje kao prirodno lijek protiv bolova. Također, može skratiti trajanje menstruacije jer orgazam može ubrzati proces ljuštenja sluznice maternice.


Pročitajte više: Intimina lansirala vodič za djevojke s ciljem uklanjanja stigme oko menstruacije!


Svi to rade

Kao što smo spomenuli na početku, veliki postotak žena ima strastven i nevjerojatan seks tijekom menstruacije. Da, ljudi rijetko govore o tome, ali oni to rade i pritom uživaju. Nema mjesta sramu i neugodnosti, posebno uz pomoć menstrualnih čašica posebno dizajniranih za ugodan seks u tom razdoblju, kao što je Ziggy Cup 2. Zato više nema razloga da propuštate zabavu.

Foto: PR

POVEZANI ČLANCI

PROČITAJTE JOŠ:

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Pročitajte više

strah od uspjeha

Postoji li strah od uspjeha?

Strah od neuspjeha svima je dobro poznat, ma čime se bavili i u kojem stadiju života bili. Strahujemo da nećemo proći...
- Advertisment -