Šest serija o uspješnim ženama koje trebate pogledati ovog ljeta

Čini se kako visoke temperature koje nas prate posljednjih dana neće tako brzo prestati, a ako nemate tu sreću pa se možete svakodnevno osvježiti u moru, obližnjem jezeru ili rijeci, ta vrela popodneva najugodnije je provesti u rashlađenom prostoru svoga doma.

Želite li se opustiti, ali možda ujedno dobiti i neke nove poslovne ideje za jesen ili osmisliti novu garderobu kojom ćete jesenas zagaziti u nove poduhvate, predlažemo da ovih dana pogledate neku od serija s naše liste, a koje sve redom govore o ženama s nadasve uspješnim karijerama, kao i teškoćama s kojima su se morale nositi.

Serije koje vrijedi pogledati

Neke od njih snimaju se već nekoliko sezona, neke su i završile, no svakako su vrijedne naše pažnje. Sve su one ujedno dostupne i za gledanje online na raznim internetskim servisima. Zato, krenimo.

“Šefica” (“Girlboss”)

Upravo u vrijeme kada je na hrvatsko tržište stigla knjiga “Šefica” Sophie Amoruso, osim u  njezinim zapisanim savjetima, možete uživati i u prvoj sezoni istoimene serije koju je producirala sama Amruso u suradnji s Charlize Theron. Sophiju utjelovljuje glumica Britt Robertson, a serija je idealna za one koji svome poslu pristupaju otkačeno.

Naime, Sophie je sve samo ne obična poduzetnica koja će slijediti neki svoj zacrtani put i poslovni plan. Njezine se ideje i pristupi poslu mijenjaju iz dana u dan, ovisno o njezinom raspoloženju, no vjerojatno je upravo taj faktor utjecao i na njezinu uspješnu karijeru prema stvaranju carstva Nasty Gal.

Prva sezona prati tek njezine početke preprodavanja vintage odjeće na ebayu, komplicirane odnose s ocem, bivšim partnerom, prijateljima i kupcima njezine odjeće, ali nam nagovješćuje i njezine prve uspjehe.

Želite li se opustiti i usput pratiti neobični put žene čiji je biznis Nasry Gal 2012. godine bio proglašen jednim od najbrže rastućih u Sjedinjenim Američkim Državama i koja se 2016. godine našla na Forbesovoj listi najbogatijih poduzetnica, svakako pogledajte ovu seriju.

“Razvod” (“Divorce”)

Vidjeti Sarah Jessicu Parker po prvi puta u ozbiljnoj dramskoj seriji na prvi se pogled čini pomalo neobično, no već nakon epizodu-dvije jasno vam je da je Carrie ostavila iza sebe i odlično se snašla u novoj ulozi uspješne poslovne žene i majke dvoje djece Frances koja nakon afere i nezadovoljavajućeg odnosa sa suprugom prolazi kroz težak period rastave.

Kao i gotovo svaka rastava, ova također ima svoje uspone i padove, trenutke u kojim se čini da je supružnicima dobrobit djece na prvom mjestu, kao i one kada se jedni drugome zaklinju na osvetu. No, ono zašto je ova serija toliko važna i zašto ima vrlo dobru gledanost jest to što prikazuje da rastava nije nužno zlo kojim prestaje bilo kakav život i nada u bolju budućnost, već upravo suprotno. Pokazuje da žena može biti itekako uspješna i kada je samohrana majka pa zato u vrijeme razvoda Frances otvara svoju umjetničku galeriju o čemu je sanjala godinama.

Osim Sarah Jessice Parker, uspjehu ove serije pridonijela je i maestralna gluma Thomasa Hadena Churcha. Dovršeno je i snimanje druge sezone koja će svjetlo dana ugledati ove jeseni.

“Kruna” (“The Crown”)

Pomalo drugačija i zasigurno najluksuznija serija među našim preporukama svako je “Kruna” koja javnosti predstavlja vladavinu aktualne kraljice Ujedinjenog Kraljevstva i drugih kraljevstava Commonwealtha  Elizabete II., a za čiji je scenarij zaslužan Peter Morgan, poznat po snimanju vrlo uspješnog filma “Kraljica”.

U glavnoj ulozi kraljice pratimo Claire Foy, dok njezinog supruga princa Philipa glumi Matt Smith. Upoznajemo njezin život sve od dana kada je bila mala princeza pa sve do dana njezinog kraljevanja. Dakako, veliku ulogu u seriji imaju ne samo obiteljski odnosi unutar kraljevske obitelji, nego je prisutna i politička pozadina, kao i prepreke se kojima se kraljica morala nositi kao žena unatoč najvišoj funkciji u vlastitome kraljevstvu.

S obzirom da je riječ o vrlo zahtjevnoj i povijesnoj seriji, na same kostime, snimanje i honorare utrošeno je nevjerojatnih 156 milijuna dolara, čime je to postala najskuplja serija koju je Netflix ikada snimio.

“Biti Mary Jane” (“Being Mary Jane”)

Serija koja već četiri sezone prati uspješnu novinarku Mary Jane u njezinom marširanju prema vrhu redovito se nalazila na listama s najbolje odjevenim glumicama. Od Mary Jane zaista možemo mnogo naučiti o primjerenom poslovnom stilu koji će odražavati našu profesionalnost i eleganciju, a istodobno učimo i kako se nositi s brojnim poteškoćama, kao što su one obiteljske i partnerske. Iako nailazi na brojne uspjehe i padove, njezina je upornost dovodi sve do najgledanije jutarnje američke emisije u posljednjem nastavku četvrtke sezone.

Također je veliki naglasak stavljen  na multikulturalnost, ali i na probleme s kojima se moraju susretati manjine kao što su Latinoamerikanci i Afroamerikanci, no može se primijeniti i na sve države svijeta.

Na mjesto glavne glumice zasjela je Gabrielle Union, dok ulogu njezine nadređene odlično igra Lisa Vidal.

“Igre moći” (“Political Animals”)

Oko još jedne ozbiljne tematike vrti se radnja serije “Igre moći” s višestruko nagrađivanom Sigourney Weaver u glavnoj ulozi koja utjelovljuje Elaine Barrish Hammond, bivšu prvu damu i aktualnu državnu tajnicu koja pokušava svoju obitelj održati na okupu dok se bori s trenutačnom krizom u Ministarstvu vanjskih poslova i dobitnicom nagrade Pulitzer, Susan Berg (Carla Gugino).

Već se na prvu čini da ima mnogo toga zajedničkoga s Hillary Clinton, također bivšom prvom damom i bivšom državnom tajnicom. No, uz daleko više zapetljaja nego što je to bilo u Hillaryjinom životu, ova serija prikazuje stvarno zakulisje i prljave igre politike.

“Dobra žena” (“The Good Wife”)

Pomalo nalik “Igrama moći” je i serija “Dobra žena” koja je kroz sedam sezona prikovala brojne gledatelje diljem svijeta za male ekrane. Govori o odvjetnici Aliciji Florrick (Julianna Margulies) koja preuzima brigu o obitelji nakon što joj muž završi u zatvoru zbog političke korupcije i seksualnog skandala. Alicia se tada nakon dugog izostanka vraća svojoj karijeri u odvjetničkom uredu u Chicagu. Glavni ženski lik osim odvjetnice Alicie Florrick je i Diane Lockhart (Christine Baranski) koja tumači njenu šeficu i najbolju parničarku.

Jednako kao i kod Mary Jane, ova serija je također bila prepuna modnih savjeta primjenjivih i u najstrožim poslovnim okruženjima, a kostimograf je bio nagrađen i s čak tri nagrade Emmy. No, ono što je daleko važnije jest to što je Alicia primjer žene koja čak i nakon dugog izostanka s posla ponovno uspijeva uhvatiti svoju karijeru za rogove te na taj način biti najbolji mogući primjer svojoj djeci.

Foto: YouTube Screenshot

POVEZANI ČLANCI:

PROČITAJTE JOŠ:

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Pročitajte više