Sheryl Sandberg- globalni uzor ženama

Sa usponom Facebook-a Sheryl Sandberg je postala globalni uzor ženama.

Pridružila se kompaniji 2008 kao COO, praktički odgovorna za sve poslovne funkcije. U prve tri godine od njenog dolaska, Facebook je narastao na 800 milijuna korisnika i 2 milijarde godišnjih prihoda. Publicitet zbog uspjeha Facebooka od tada uvijek koristi da priča o položaju žena u biznisu.

Facebook-rizik koji se isplatio

Nakon završetka Harvarda 1995, kratko je radila kao konzultant u McKinsey. Njen profesor i mentor s fakulteta Larry Summers pozvao ju je 1996.  da radi s njim u američkoj administraciji tijekom mandata Billa Clintona. Brzorastući svijet tehnologije ju je privlačio pa se 2001. pridružila Google-u gdje je napredovala do potpredsjednice za globalnu online prodaju i operacije. Krajem 2007. upoznala je Marka Zuckerberga i zainteresirala se za njegovou kompaniju Facebok. Počeli su provoditi sve više vremena zajedno dok sredinom 2008. nije konačno objavljeno da napušta Google i prelazi u Facebook. Prihvatila je veliki rizik prešavši u tada mali Facebook vidjevši izazov u cilju da ga napravi profitabilnim biznisom. Danas joj žene prilaze i kažu da žele posao kao njen danas, na što im ona odgovara da je ključ u tome prihvatiti se nečega što bi moglo biti uspješno jer bez velikog rizika nema uspjeha.

Sheryl Sandberg otvoreno priča o problemu balansiranja obitelji i karijere.

Žene ne prihvaćaju izazove jer planiraju imati djecu jednog dana

Davno prije nego što smo dobili trudnu Marissu Mayer, CEO Yahoo-a kao novi uzor, Sheryl Sandberg je pričala o tome kako odustajemo od karijere i prije nego što imamo djecu jer ćemo ih jednom imati i tko zna kako ćemo to sve onda. I sama je priznala kako joj se dok je još radila u Google-u otvorila odlična prilika koju je propustila jer je htjela imati drugo dijete. Kasnije joj se desio Facebook ali se vrlo lako i nije morao desiti. Ne propuštajte prilike zbog djece koju ćete jednom imati.

Za razliku od muškaraca, uspješne žene nisu omiljene u društvu

Otvoreno priča i o krivnji koju žene osjećaju jer puno rade i ne provode dovoljno vremena s djecom, dok rijetko koji muškarac to isto osjeća jer se za njih oduvijek podrazumijevalo da rade. Kad bi se odgovornost za odgoj djece više dijelila između partnera, onda bi se i krivnja jednako raspodijelila. Dodatno, što je mušarac uspješniji u poslu, omiljeniji je u svojoj okolini, dok za žene vrijedi obrnuto, ako je žena ambiciozna, nešto s njom nije u redu.

Izlazak iz ureda u 5.30

Prva je progovorila o noćnoj mori svih žena – ostanku u uredu do kasno. Priznala je da od kad ima djecu, već godinama odlazi iz ureda u 5.30 kako bi večerala s djecom. Kako bi nadoknadila propušteno, radila je nakon što djeca zaspu i slala  mailove kasno navečer ili rano ujutro da svima pokaže kako je još uvijek odana poslu (zvuči poznato?). Danas, kad je puno sigurnija u sebe, otvoreno kaže kad njen uredski dio posla završava.

U svom poznatom TED govoru, priča o razlozima zašto imamo malo žena na visokim pozicijama. Jedan od najznačajnijih je što žene konstantno umanjuju svoja postignuća i sposobnosti, ne pregovaraju za sebe… Nikad nismo dovoljno spremne za neku poziciju, uvijek smo mogle bolje što rezultira povlačenjem i neiskorištavanjem svojih punih potencijala.

U lipnju 2012, nakon izlaska Facebooka na burzu i medijskih pritisaka, Facebook je konačno dobio prvu ženu u Upravi. Bravo za Sheryl Sandberg, odavno zasluženo, sramota za Marka da mu je toliko trebalo.

POVEZANI ČLANCI:

PROČITAJTE JOŠ:

6 KOMENTARI

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Pročitajte više

eu fondovi ženski posao

Zašto su EU fondovi uglavnom ženski posao?

Ravnopravnost postaje stvarnost, muškarci preuzimaju naša standardna ženska zanimanja, više ne možeš naći poštenu debeljačku kuharicu ili su sve fit i...