Šibenskim poduzetnicama u jeku sezone vrtići rade smanjenim kapacitetom!

U petak, 10.12. u Šibeniku smo održale prvu konferenciju za poduzetnice. Kao i na svakoj našoj konferenciji, pripremili smo im zanimljiva i korisna predavanja, umrežavanje i raspravu s lokalnim vlastima.

Šibenske poduzetnice oduševljene prvom konferencijom za njih u svom gradu

Mirela Krstulović, direktorica regije, predstavila je ponudu Raiffeisen banke za poduzetnice uključujući i pogodnosti za Women in Adria članice.

Ivana Zec, direktorica u Uhy poreznom savjetniku i partnerica u Uhy Hb ekonom je održala zanimljivo predavanje pod naslovom Što svaka poduzetnica treba znati o računovodstvu svoje firme, u okviru kojeg je sudionice provela kroz osnovne stavke bilance i računa dobiti i gubitka.

Odvjetnica Dina Džaja Kovač je pričala o pravnim aspektima ljudskih resursa te je poduzetnice upozorila na propise koji su uvijek na strani zaposlenika.

Ivana Pehar je pričala o važnosti osvještavanja ograničavajućih uvjerenja, upoznati sebe jer naš biznis raste do nivoa našeg osobnog razvoja.

Veliku pažnju poduzetnica izazvao je okrugli stol na kojem su sudjelovali zamjenik župana Šibensko-kninske županije gospodin Ognjen Vukmirović, zamjenik gradonačelnika gospodin Danijel Mileta, gospođa Mira Lepur, ravnateljica Razvojne agencije Šibensko-kninske županije i imamo dvije poduzetnice, to su gospođa Zorana Ivić, vlasnica lanca dječjih vrtića Žižule i  gospođa Nastja Alifer, vlasnica arhitektonskog ureda Prostor.

Gospodin Mileta, zamjenik gradonačelnika smatra da su se poduzetnici prilagodili novim uvjetima i da nema potrebe za zadržavanje nameta na razini kao u prethodnoj godini. Na pitanje da li imaju neke posebne mjere za poduzetnice, rekao je da on ne vidi razliku između muškog i ženskog poduzetništva na što je naišao na veliko negodovanje sudionica. Moj prijedlog da se poduzetnicama početnicama osigura besplatan vrtić potaknuo je sudionice da iznesu svoja iskustva s vrtićima u Šibeniku.

šibenske poduzetnice

Tako smo saznali da tijekom ljetne sezone vrtići u Šibeniku rade smanjenim kapacitetom zbog godišnjih odmora te da se poduzetnice praktički posramljuje ako moraju raditi i nemaju kome ostaviti djecu. Dobra stvar je što neki vrtići imaju produženo radno vrijeme što je spas za žene koje rade u smjenama.

Razvojna agencija Šibensko-kninske županije i Adriatic Business centar bili su i suorganizator ove konferencije, a gospođa Lepur je sudionice upoznala sa općenitim stanjem ženskog poduzetništva u Europskoj uniji te mogućnostima financiranja u narednom periodu, najprije iz Mehanizma za oporavak i otpornost.

Šećer na kraju je bila naša članica Glorija Ćuravić koja je sudionicama ispričala svoju uspješnu poduzetničku priču.

Sponzori događaja su bili Raiffeisen banka Hrvatska, A1 i Unicredit leasing.

Foto: Razvojna agencija Šibensko-kninske županije.

POVEZANI ČLANCI

PROČITAJTE JOŠ:

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Pročitajte više

- Advertisment -