Mali vodič za sigurno sunčanje

Ako smo nešto naučili u ovoj godini u kojoj je sunce dobrano zakasnilo, onda je to činjenica koliko ono pozitivno utječe na naše raspoloženje. Ali dok se snovi o uživanju na sunčanim plažama i terasama pretvaraju u stvarnost, vrijeme je da si priznamo – sunce je divno, ali je jedan od najvećih neprijatelja naše kože. Naravno, bilo bi iracionalno tražiti da se itko odrekne njegovih čari, stoga je odgovarajuća zaštita za ljeto pod suncem – neizbježna!

Što sunce čini koži?

Ma koliko ne htjeli u to vjerovati, sunce će naplatiti našoj koži svako izlaganje koje traje dulje od 15 minuta. Iako potiče stvaranje vitamina D koji je odličan za kožu, sunce i razgrađuje kolagen, uništava elastin i uzrok je 90 % slučajeva starenja kože. Može izazvati i alergijske reakcije, kod mlađih i Mallorca-akne, a najčešće uzrokuje hiperpigmentacije i melasme. Kod osoba svjetlije puti tipa kože I i II, već nakon 10-15 minuta moguća su vidljiva oštećenja u obliku crvenila, opeklina, guljenja i hiperpigmentacije.

U vodi i u hladu NISMO sigurni

Volimo vjerovati kako smo u vodi zaštićeni od štetnih utjecaja, ali UV-zrake pronaći će nas i tamo, a od njih se nećemo sakriti ni u hladu. Također, odbijaju se od pijesak, beton i snijeg, što dovoljno govori o važnosti korištenja SPF-a uvijek, a ne samo ljeti.

Kakva zaštita nam treba?

Sada kada smo se uvjerili da potreba za zaštitom od sunca nije hir, naglasit ćemo da birate proizvode koji sadrže zaštitu od UVA, UVB-a i IR-a te kolagensku zaštitu za zreliju kožu i kožu sklonu dehidraciji i isušivanju. Naime, čak trećinu ukupnog zračenja sunca čine infracrvene (IR) zrake koje dovode do oksidativnog stresa koji ubrzava starenje kože. Slično djeluje i UVA, dok UVB-zračenje izaziva odmah vidljive opekline i crvenilo. Odličan izbor bit će SPF 20 do 30, a ne zaboravite ni usne koje će vam biti zahvalne ako na njih nanesete SPF 15.

Što ako vas sunce prevari?

Ako vas sunce i nakon ovoga članka uspije prevariti, zaboravite na jogurt. Ako želite da crvenilo nestane doslovno do jutra, uputite SOS poziv Revidermovom proizvodu after solar repair koji će koži brzinski vratiti vlagu i hladiti ju zahvaljujući savršenoj formuli u obliku fluida. Riječ je o idealnom ljetnom suputniku kojeg biste uvijek trebali imati pri ruci, a ne samo u hitnim slučajevima.

Check-lista

Kako do hitnih intervencija ne bi ni došlo, napravite check-listu onoga što možete učiniti kako biste se maksimalno zaštitili. Podsjećamo vas na dovoljnu količinu vode, na izbjegavanje sunca od 11 do 16 sati te na pokrivala za glavu koja će dodatno zaštititi lice i tijelo. Sve što vam još treba je odgovarajući SPF s Revidermovim potpisom i bezbrižno ljeto pod suncem može početi!

P.S. JESTE LI ZNALI da u Revidermu postoje setovi s gotovim savršenim kombinacijama za vas? Moisture maximizer set sadrži solar skin shield SPF 30 koji štiti kožu i inovativni beach serum koji ju savršeno hidratizira kako bi se obranila od sunca, a razina vlage optimizirala. Obratite pažnju i na sun & after sun care set koji kombinira solar skin shield SPF 30 i after solar repair. Oba seta štitit će i hidratizirati kožu, a sunce neće imati šanse da vas iznenadi!

Sigurno na sunce uz Reviderm liniju za sunčanje:

Daily sun screen SPF 20

Ako je vaša koža mladenačka i problematična ili masna i to vas čini skeptičnima u korištenju proizvoda sa SPF-om, onda je ovaj proizvod za vas. Zaštita od 95 % neće začepiti pore i omogućit će koži da neometano diše. Može se koristiti kao dodatak svakodnevnoj njezi, a slobodno ga možete koristiti i kao dnevnu kremu.

On top skin shield SPF 10

Ovaj proizvod uspješno se bori protiv starenja kože uzrokovanog sunčanjem, a nanosi se na dnevnu kremu ili kao podloga za puder. Zaštita od UVA, UVB-a i IR-a do 92 %, ono je što ovaj proizvod čini posebnim, i to za kožu koja pripada tipu III i mediteranskom tipu.

Invisible sun oil spray SPF 50

Ako želite nanošenje zaštitnog faktora koje se upija sada i odmah, možete prestati tražiti. Naime, ovaj proizvod ima dvofaznu formulu s česticama ulja i alkohola koji će brzo osušiti sprej na koži kako ne bi ostavljao masni trag. Upijanje će, naravno, biti trenutno.

Solar skin shield SPF 30

Zaštita od UVA, UVB-a i IR-a, upotpunjena kolagenskom zaštitom, čini ovu kremu posebnom i to za zrelu, suhu, osjetljivu kožu i kožu koja lako gubi elastičnost. U ljetnim mjesecima savršeno zamjenjuje dnevnu kremu, idealna je podloga za make up, ne ostavlja bijele tragove i osigurava 97 % vodootporne zaštite.

Foto: PR

POVEZANI ČLANCI

PROČITAJTE JOŠ:

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Pročitajte više

panel javni sektor

Ove žene upravljaju javnim sektorom, a sve vas one čekaju na...

Pripremamo svoju drugu konferenciju za žene u javnom sektoru. Žene čine većinu zaposlenih u javnom sektoru, no na vodećim pozicijama su...
- Advertisment -