Simon Sinek: Život i rad nisu suprotstavljene sile

Danas se često govori o balansu privatnog i poslovnog života. Zanimljivu perspektivu nedavno je na svom LinkedIn profilu podijelio britansko-američki autor i motivacijski govornik Simon Sinek, tvrdeći kako polarizacija na rad i privatan život nije potrebna jer to nisu dvije suprotstavljene sile.

Pojam “balans” je nepotreban

Simon Sinek tvrdi kako je pojam “balans”, kada se govori o balansiranju obitelji i karijere, nepotreban. Argumentira to činjenicom da smo, dolaskom na posao i dalje ista osoba, te da se razlikujemo samo po tome što nosimo drugačiju osobu i sjedimo za drugačijim stolom.

“Trebali bismo prepoznati da je to sve dio našeg života i umjesto da polariziramo, trebamo živjeti uravnotežen život općenito.”

Za uravnotežen je život vrlo važno, dodaje, da ljudi odvoje vrijeme za uživanje u svojim interesima. To mogu biti razne radionice, odlazak na izložbu, kazalište ili bilo što drugo što angažira njihov um i pospješuje njihovu kreativnost.

Povezano:

S njegovim se stavom nisu svi složili

Iako su se svi složili da je život jedan, nisu se svi složili s njegovom perspektivom. Mnoge su žene u komentrarima izrazile svoje mišljenje, opisujući ovu perspektivu kao previše “mušku”.

“Žene cijelo vrijeme osjećaju neravnotežu i o tome stalno pričamo – da, jedan je život, ali postoje različiti zadaci koje radimo za posao i različiti zadaci koje radimo za obitelj. Rad uključuje sastanke u ranim jutarnjim satima ili pak noćni rad na prijenosnim računalima od 22 sata do ponoći, kako bismo dovršile posao koji nismo stigle tokom dana. Kada idete na posao, idete na posao, bez obzira na to kako ga racionalizirate – čak i ako pokušate povesti obitelj sa sobom, i dalje ćete razmišljati o poslu. Privatan život pak uključuje kućanske poslove, provođenje vremena s partnerom, majčinstvo i druženje s prijateljima. To su različita carstva, a najveći je ženski problem što ne znamo reći “ne”, pa na kraju imamo čitav popis nedovršenih obaveza. Ključ za ravnotežu je da žene nauče sebe staviti na prvo mjesto”, samo je jedan od brojnih komentara. S čijim se stavom vi slažete?

Foto: Instagram

POVEZANI ČLANCI

PROČITAJTE JOŠ:

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Pročitajte više

kvote za upravne odbore

Europski parlament službeno uveo kvote za upravne odbore u tvrtke

Prema novoj odluci Europskog parlamenta, veće tvrtke u Europskoj uniji morat će povećati prisutnost mane zastupljenog spola, u ovom slučaju žena,...
- Advertisment -