Slijedite svoj strah kako biste došli do dobrih rezultata

Često vam kažu da slijedite svoju strast ili svoje srce jer vas to može dovesti do sreće. No, life coach Marie Forleo na svom YouTube kanalu sada savjetuje upravo suprotno – da slijedite svoj strah.

Dobar strah dovest će vas do dobrih rezultata

Međutim, ne onaj neodgovorni strah koji bi vas mogao financijski upropastiti, već dobar strah koji vas može dovesti do dobrih rezultata. Strah koji osjećate kad imate neku ideju koja vam ne izlazi iz glave ili ideju da radite stvari koje ste oduvijek htjeli, a koje su na neki način riskantne. Iako vam razum govori da ne možete, duboko u sebi osjećate da morate to učiniti.

Nemojte brinuti o tome hoće li vam se ljudi smijati ili vas ignorirati, što će se dogoditi ako ne uspijete, već zapamtite izjavu Stevena Pressfielda „Što se više plašimo zbog posla ili poziva, možemo biti sigurniji da to moramo učiniti“, ističe Marie.

I sama se našla u takvoj situaciji kada je s 25 godina željela postati plesačica. Iako je mislila da je prestara da se počne baviti plesom, da će se osramotiti i smetati drugima u dvorani, kada je glazba počela svirati, shvatila je da se osjeća kao kod kuće. Slijedila je svoj strah i danas iza sebe ima 4 fitness videa, a radila je i koreografiju za MTV.

Tada je naučila da i dalje treba nastaviti slijediti svoj strah, što redovito radi. Taj dobar strah javlja se prije svake epizode kada si postavlja pitanje hoće li se publici svidjeti ono što će reći.

Stoga i vi slijedite svoj strah jer on je GPS za mjesta kamo vaša duša želi ići, zaključila je Marie.

Cijeli video možete vidjeti u prilogu.

Foto: Youtube Screenshot

POVEZANI ČLANCI

PROČITAJTE JOŠ:

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Pročitajte više

Ingemark Barbara Meden

IT-evka Barbara Meden: „Odlično mi je u IT-u. Muškarci su jednostavni,...

Barbara Meden je Senior Project Manager u Ingemarku, hrvatskoj agenciji za razvoj softvera koja surađuje s brojnim tvrtkama u jugoistočnoj i...
- Advertisment -