I Women in Adria članice mogu se prijaviti na SMEEnterprize Generali

Generali osiguranje pokrenulo je treće izdanje natječaja u održivosti SME EnterPRIZE za mala i srednja poduzeća (MSP) s ciljem promoviranja usvajanja održivih poslovnih modela. Prijave na natječaj izvršavaju se putem obrasca na web stranici i traju od do 31. srpnja 2024. godine.

Prijave u dvije kategorije

Na natječaj se mogu prijaviti MSP-ovi: klijenti Generali osiguranja, klijenti Privredne banke Zagreb, članovi udruge Glas poduzetnika, članovi Hrvatskog poslovnog savjeta za održivi razvoj, članovi Talijansko hrvatske gospodarske komore i članice Women in Adria.

Oni će svojim primjerima održivog poslovanja konkurirati u dvije kategorije: zajednica i okoliš. U kategoriju zajednica spadaju MSP-ovi koji poboljšavaju dobrobit zaposlenika i njihovih obitelji te ostvaruju pozitivan utjecaj na zajednicu i teritorije na kojima djeluju (doprinose organizacijama ili projektima zajednice, volontiranje zaposlenika, zapošljavanje/osnaživanje osoba u nepovoljnom položaju).

U kategoriju okoliš spadaju MSP-ovi koji imaju pozitivan utjecaj na okoliš u vidu smanjenja potrošnje energije, recikliranja i obnavljanja sirovina, prakse kružnog gospodarstva, razvoja tehnologija koje štede energiju, smanjenja emisija CO2 i izbjegavanja nepotrebnog bacanja hrane, usvajanja novih poljoprivrednih praksi s naglaskom na bolju zaštitu biološke raznolikosti i tla itd.

“U Generaliju vjerujemo da je održivost neophodan strateški način pristupa poslovanju, a ne samo lijepa gesta”, istaknuo je Predsjednik Uprave Generali osiguranja Mario Carini.


Pročitajte više: Predsjednik Uprave Generali osiguranja: Održivost oblikuje način na koji donosimo sve odluke


Pobjedniku 4000 eura

Sudionicima natječaja pruža se mogućnost osvajanja vrijednih nagrada kojima ih nagrađuje Generali:

  • Za prvo mjesto u svakoj pojedinoj kategoriji nagradnog natječaja pobjedniku pripada nagrada u iznosu od 4.000,00 EUR bruto i godišnja Digital only pretplata za Bloomberg Adria u iznosu 130 EUR bruto.
  • Za drugo mjesto u svakoj pojedinoj kategoriji nagradnog natječaja poduzeću koje je osvojilo drugo mjesto pripada sljedeća nagrada – poslovni paket godišnjeg putnog zdravstvenog osiguranja i menadžerskog osiguranja od nezgode do 2.000 EUR bruto ili ekvivalentna nagrada i godišnja Digital only pretplata za Bloomberg Adria u iznosu 130 EUR bruto.
  • UKUPNI POBJEDNIK NATJEČAJA – Najbolje održiva poduzetnička praksa u Hrvatskoj: nagradni oglašivački paket na Bloomberg Adria platformama u iznosu 6.250 EUR bruto i sudjelovanje na međunarodnom događaju Generali SME EnterPRIZE u Bruxellesu u proljeće 2025. godine.

Pročitajte više: Generali postiže rekordne rezultate uz ubrzani rast dividende po dionici


O SME EnterPRIZE

SME EnterPRIZE strateška je inicijativa Generali Grupacije posvećena europskim MSP-ovima koji predstavljaju temelj europskog gospodarstva. Oni zajedno predstavljaju više od 99% tvrtki u Europskoj uniji i ključni su pokretači održive tranzicije. Stoga je Generali, jedan od vodećih globalnih osiguravatelja i pružatelja usluga upravljanja imovinom, i ove godine u potrazi za „Herojima održivosti” – najodrživijim MSP-ovima u 10 europskih zemalja: u Austriji, Hrvatskoj, Češkoj, Francuskoj, Njemačkoj, Mađarskoj, Italiji, Portugalu, Sloveniji i Španjolskoj.

Generali je predan pružanju vidljivosti uspješnim pričama o održivosti, promicanju usvajanja održivih poslovnih modela i poticanju javne rasprave o toj temi, posebno o važnosti odgovarajućih politika EU-a za olakšavanje usvajanja održivih poslovnih modela. Kako bi podržao ove ciljeve, Generali je treću godinu zaredom, u suradnji sa SDA Bocconi – School of Management Sustainability Lab, objavio Bijelu knjigu “Poticanje održivosti među malim i srednjim poduzećima”. Ovo istraživanje je među najopsežnijim studijama ikada provedenim u Europi na tu temu, a istražuje napredak koji su europska mala i srednja poduzeća postigla u izgradnji održivih poslovnih modela, izazove s kojima se suočavaju te što šire političke i financijske zajednice mogu učiniti da pomognu.

Heroj održivost u Hrvatskoj za 2023. godinu

U prošlogodišnjem izdanju natječaja, u Hrvatskoj je titulu “Heroja održivosti” ponijela Socijalna zadruga Humana Nova, eko-društveno poduzeće sa sjedištem u Čakovcu. Njihov poslovni model integrira osobe s invaliditetom i druge marginalizirane skupine u radne procese, istovremeno tražeći inovativna i održiva rješenja za njihovo zapošljavanje.

Generalijev natječaj pružio je Humani Novi priliku da svoje poslovanje i postignuća predstavi i na prestižnom finalu Generali SME EnterPRIZE natječaja u Bruxellesu, gdje su dobili i posebno priznanje za održivo poslovanje čime su, na europskoj pozornici, pokazali svoju iznimnu angažiranost i uspjeh u integraciji.

Foto: Generali

POVEZANI ČLANCI

PROČITAJTE JOŠ:

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Pročitajte više

orka grupa

Povezali se Fisherija, the meat, Wine&Friends i Mesoprerada

Dobro poznata društva Bosnić, Fisherija, Slavonica i LU-MA Ekskluziv povezali su se u ORKA Grupu kako bi zajednički osnažili tržišnu poziciju...
- Advertisment -