Španjolski karneval u EuroBIZ Centru- radionica za djecu pod maskama

U Španjolskoj ne postoje dugi periodi bez slavlja. Čak i u mjesecima koji su na prvi pogled prazni, odnosno u mjesecima između Božića i Uskrsa, u Španjolskoj se slavi karneval. Zato će i škola stranih jezika EuroBIZ Centar to obilježiti u utorak, 28.2.2017., a budući da su glavni motiv karnevala maske, svi će se i maskirati!

Španjolski karneval u EuroBIZ Centru

Španjolski karneval potiče iz romanskih slavlja te se proširio na cijelu Europu u Srednjem vijeku, a njegovo se postojanje duguje Korizmi. Karneval se rodio kao način uživanja u posljednjim danima mesa i zabavi prije tog perioda apstinencije, te su se tada tolerirali dani zabave u kojima su se mijenjale društvene uloge i jelo se i pilo bez mjere kako bi se unaprijed nadoknadila rigorozna Korizma.

Karneval u Španjolskoj nije kao onaj u Veneciji, estetički lijep, ali emocionalno hladan, niti je kao onaj u Brazilu centriran na ples, već se radi o zabavi sličnijoj onoj hrvatskoj. Radi se o igri u kojoj dobivamo drukčiji identitet od onoga koji imamo ostatak godine. Španjolci se maskiraju koristeći sredstva i odjeću koju posjeduju i u skladu sa svojom maštom te izlaze na ulicu slaviti cijeli dan i noć te lude dane u kojima nitko nije ono što se čini i u kojima možeš biti ono o čemu sanjaš.

Španjolski karneval

I mi ćemo isto sanjati i proslaviti ovo veselo razdoblje, no ipak ćemo nešto i naučiti! Uz pjesmu, ples, crtiće, igru i bojanje naučit ćemo vokabular vezan uz temu karnevala (maska, maskirati se, slavlje, proslaviti, ples, karneval i sl.) i naravno, zabaviti se!

Za više informacija posjetite web stranicu EuroBIZ Centra. 

POVEZANI ČLANCI:

PROČITAJTE JOŠ:

1 KOMENTAR

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Pročitajte više

Bespovratne potpore za digitalizaciju

Natječaj za bespovratne potpore za digitalizaciju eliminira većinu tvrtki i obrta...

Ministarstvo gospodarstva i održivog razvoja objavilo je poziv "Bespovratne potpore za digitalizaciju" namijenjen mikro, malim i srednjim poduzetnicima. Cilj je osigurati...