Dove pokrenuo kampanju # SpeakBeautiful

Poznati brand Dove je nedavno, u suradnji s Twitterom, pokrenula kampanju # SpeakBeautiful s ciljem da žene na pozitivniji način razmišljaju o sebi i drugim ženama i da prestanu tvitati negativne stvari o ljepoti i izgledu drugih žena.

Dove-ova kampanja # SpeakBeautiful

Ideja je došla od Dovea koji je proveo istraživanje koje je ukazalo da je prošle godine poslano više od 5 milijuna negativnih komentara na račun izgleda na ovoj popularnoj društvenoj mreži. Udružili su se s Twitterom, koji je itekako svjestan problema bullyinga putem Twittera i kažu da se bore s tim problemom već duže vrijeme. Putem kampanje i hashtaga #SpeakBeautiful, Dove i Twitter su željeli pokrenuti trend i promijeniti način na koji se govori o ljepoti putem društvenih mreža.

Iz Dovea su pokrenuli kampanju # SpeakBeautiful  kako bi žene shvatile koliko riječi, koje šalju na društvene mreže, mogu utjecati na samopoštovanje drugih žena, ali i samih sebe. Negativni komentari koji korisnice Twittera upućuju često nisu namijenjeni samo izgledu drugih žena, već se ti komentari odnose i na same korisnice.

Kampanja # SpeakBeautiful je pokrenuta za vrijeme Oskara – najvećeg eventa godine, kada se i šalje najviše negativnih tvitova – pretežito o izgledu gošća na crvenom tepihu. Ideja je bila postavljena tako da bi, za vrijeme Oskara, Twitterova tehnologija prepoznala negativne tvitove, a Dove bi istovremeno odgovorio na negativne tvitove predlažući da korisnici razmišljaju pozitivnije.

Dove Francuska nastavlja trend

Nastavljajući se na Doveovu kampanju # SpeakBeautiful, Dove Francuska je snimio novu reklamu postavljajući pitanje „Kako bi Vi reagirali kada bi Vam netko naglas rekao ono što vi potajno mislite?

Iz Dovea su zamolili nekolicinu žena da zapišu u bilježnicu svaki put kada imaju neku misao o sebi. Nakon toga su njihova razmišljanja pretvorili u dijalog između dvije glumice. Zatim su pozvali žene koje su zapisivale svoje misli na kavu i smjestili ih za stol pored glumica koje su vodile razgovor, citirajući ono što su te žene ranije zapisale. Pošto nisu odmah shvatile da je razgovor za susjednim stolom namješten, malo je reći da su se zgražale načinu na koji žene za susjednim stolom razgovaraju jedna s drugom. Poruku koju je zapravo Dove Francuska htio prenijeti je bila da „ako to nije prihvatljivo reći nekome drugome, zašto bismo to rekle same sebi?

Foto: Youtube Screenshot

POVEZANI ČLANCI:

PROČITAJTE JOŠ:

1 KOMENTAR

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Pročitajte više