Mikropoduzetnica 2018. godine u konkurenciji s British Telecommunications, Citi i Tescom osvojila nagradu za promociju raznolikosti!

Tvrtka Spona Code dobila je nagradu Open Spotlight u kategoriji „engine of change“ za rezultate i utjecaj koji je postignut primjenom MAMFORCE metode u stvaranju otvorenog i podržavajućeg radnog okruženja u kojem se poštuje različitost koja doprinosi boljoj ravnoteži privatnog i poslovnog života, boljem položaju žena na radnom mjestu, te ujedno inovativnosti i produktivnosti poslovanja.

Na konferenciji poslovnih lidera iz cijele Europe na temu raznolikosti i uključenja koja je zbog COVID19 pandemije održana online, dodijeljena je nagrada Open Spotlight za organizacije koje na svom primjeru pokazuju izazove s kojima su se nosili i utjecaj koji su napravili u kreiranju otvorenog, raznolikog i inkluzivnog radnog okruženja.


Pročitajte više: Najbolje hrvatske poduzetnice: nakon osvajanja hrvatskog tržišta iskorak u svijet


Ovogodišnja OPEN konferencija je posvećena utjecaju pandemije na ranjive skupine i na naš način života i rada. Cilj je pokazati zašto je i dalje važno zadržati raznolikost i uključenje visoko na listi poslovnih prioriteta, što se može napraviti za poticanje raznolikosti i uključenja u krizi i kako raznoliki timovi s različitim perspektivama mogu doprinijeti poslovanju u ovim teškim vremenima.

Rezultati postignuti primjenom MAMFORCE metode

Nagrade su dodijeljenje temeljem procjene nezavisnog, stručnog žirija u četiri kategorije: engine of change, innovation through diversity, excellence in belonging i  we see you here.

Nagrada u kategoriji engine of change u konkurenciji s kompanijama British Telecommunications, Citi, HBLF i Tesco pripala je hrvatskoj konzultantskoj tvrtki Spona Code za rezultate i utjecaj koji je postignut primjenom MAMFORCE metode u stvaranju otvorenog i podržavajućeg radnog okruženja u kojem se poštuje različitost koja doprinosi boljoj ravnoteži privatnog i poslovnog života, boljem položaju žena na radnom mjestu, te ujedno inovativnosti i produktivnosti poslovanja.

MAMFORCE© je inovativna metoda procjene i poslovne certifikacije koja objedinjuje korporativnu odgovornost prema obitelji i rodnu jednakost, provedena u 33 organizacije u ovom dijelu Europe.

Uvođenjem fleksibilnih radnih angažmana, edukacijama zaposlenih i menadžmenta uz primjenu novih politika i pogodnosti za zaposlene i njihove obitelji u MAMFORCE kompanijama povećana je angažiranost zaposlenih,  zadovoljstvo radom u organizaciji, ravnotežom privatnog i poslovnog života i jednakošću prilika. Povećan je i broj žena na svim razinama rukovođenja.  

„Dobiti međunarodnu nagradu u ovakvoj konkurenciji znak je da je naš osmogodišnji rad u stvaranju boljeg radnog okruženja s dosadašnjim rezultatima dobar pokazatelj što je potrebno raditi kako bi se kreiralo dobro radno mjesto koje poštuje obiteljske i privatne potrebe zaposlenih, a uz to kroz poštovanje različitosti čini kompanije produktivnijma i njihove zaposlenike sretnijima. Sve to ne bi bilo moguće bez kompanija koje su se usudile upustiti u ovo putovanje s nama i koje su svojim primjerom pokazale da je za promjenu ključna otvorenost i hrabrost, rekla je autorica MAMFORCE metode i direktorica Spona Code Diana Kobas Dešković.


Pročitajte više: Dosljednom podjelom obiteljskih obaveza do lakšeg razvoja karijera


U Hrvatskoj je do sada 27 organizacija zaslužilo status MAMFORCE što ih čini odgovornim radnim mjestom s prijateljskim praksama za obitelj i žene. U red odgovornih kompanija su se svrstali A1, BKS Bank Glavna podružnica Hrvatska, Fiducia, Gradska plinara Zagreb, Hanžeković i partner, Hrvatski Telekom, INA, Janaf, Končar d.d., Privredna banka Zagreb, Poslovna inteligencija, Verso Altima, i drugi.

INA, nositeljica MAMFORCE standarda u kategoriji GROW, također je  osvojila nagradu u kategoriji We See You Here za  aktivnosti koje je kompanija usmjerila prema zaposlenim tatama kroz projekt „Fathers friendly Company: Dads, We see You here!“,  proveden upravo u skladu s MAMFORCE metodom.

Dodatne informacije o MAMFORCE STANDARDU

MAMFORCE METODA je DEI audit koji je razvila tvrtka Spona code d.o.o. temeljem akademskih i praktičnih spoznaja te preporuka međunarodnih organizacija. Evaluira i  prati niz indikatora koji omogućuju dugoročno mjerenje održive organizacijske promjene. Metoda je strateški alat promjene organizacijske kulture koji pruža podršku u kreiranju podržavajućeg radnog mjesta baziranog na otvorenoj komunikaciji, povjerenju i uvažavanju različitosti.

Uvođenjem MAMFORCE standarda kompanije rade na razvoju poticajnog i pravičnog radnog okruženja koje podržava razvoj kulture fleksibilnosti i u kojem svi zaposleni ostvaruju ista prava zapošljavanja, profesionalnog razvoja i napredovanja. Ovisno o stupnju razvijenosti HR i DEI praksi organizacije ostvaruju pravo korištenja MAMFORCE standarda u kategoriji CHANGE, GROW ili LEAD.


Pročitajte više: Izglasana nova EU direktiva koja omogućava učinkovitiji poslovno-privatni balans za sve roditelje i skrbnike


Kompanije koje su uvele standard i koje kontinuirano rade na poboljšanjima načina i uvjeta rada bilježe poboljšanu angažiranost zaposlenih i povećanu produktivnost. Ujedno, zahvaljujući različitim pristupima raznolikih skupina zaposlenih tržištu nude bolje proizvode i usluge te donose promišljene, održive poslovne odluke.

Za više informacija o tome kako MAMFORCE mijenja način rada i poboljšava život posjetite mamforce.hr.

Foto: PR

POVEZANI ČLANCI

PROČITAJTE JOŠ:

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Pročitajte više

retinol

Retinol – ovaj sastojak sve je veći hit u njezi kože

Retinol je sastojak o kojemu se već godinama priča. Sve više proizvoda na policama sadrži retinol, a svaki novi nestane s...
- Advertisment -