Pojednostavite svoj život i biti ćete sretniji

Život je kompliciran, zašto ga ne biste pojednostavili? U današnjoj kulturi življenja, okolina nas uči kako sve što radimo treba biti upečatljivo i raznoliko. No, živjeti takav život mnogima od nas postalo je naporno i neizdrživo.

Kako biste pojednostavili svoj život, dobro je slijediti načela minimalizma – pokreta koji je posebno zaživio posljednih godina i među poznatim osobama. Mi vam donosimo savjete kako pojednostaviti svoj život i na taj način iskusiti istinsku sreću i blagostanje.

Napravite kratku to-do listu

Ako nemate plan za dan koji je pred vama, vaše misli će vrludati i nećete se moći uhvatiti u koštac s svakodnevnim obavezama. Napravite to – do listu na kojoj će se nalaziti svi zadaci koje trebate obaviti tog dana, a na taj način ćete spriječiti da se izgubite među obavezama, i dan će vam se činiti lakšim. Pripazite da lista ne bude predugačka!

Pripremite obroke unaprijed

Ako ste jutarnji tip, lako ćete se pripremiti obroke, poput doručka, za sljedeći dan. Ako pak niste jutarnja osoba, pokušajte obroke pripremiti večer prije.

Odjeću za posao pripremite večer prije

Ako sutra krećete na posao, a ne znate što odjenuti, i svako jutro mučite iste brige, pojednostavite svoj život. Pripremite odjevnu kombinaciju večer prije. Brže ćete se odjenuti, te izgledati wow.

Sredite svoj kompjuter i mobitel

Pošto se na našem kompjuteru često nalazi hrpa mailova i fotografija, te nepotrebnih dokumenata, vrijeme je da i vaš kompjuter i mobitel dobiju odgovarajući detox. Isključite sve aplikacije koje ne koristite, očistite svoj inbox. Na taj način ćete i vi prodisati.

Ne kupujute impulzivno

Svi smo svjedoci impulzivne kupovine, posebice kad su sniženja. Pokušajte se ograničiti na odjeću i modne dodatke koji vam zaista trebaju, i koje ćete moći nositi više sezona. Napravite listu komada koje ste vidjeli i želite ih kupiti, i ako i nakon dva tjedna želite kupiti određeni komad, napravite to nakon pomnog razmišljanja.

Zaboravite na multitasking

U današanjem ubrzanom tempu života teško je prakticirati odmor od multitaskanja. No, možda je to baš ono što vam treba, kako biste spriječili burn out i stres. Raditi previše toga u isto vrijeme, ne odgovara svima, a ako se posvetiti jednoj stvari, obavit ćete je kvalitetnije.

Ne ostavljajte čišćenje za vikend

Pokušajte čistiti svaki dan, kako bi vam vikend prošao u odmoru i uživanju. Ako svoje prostorije održava redovito, olakšat ćete si život, jer vam se neće nakupiti mnoštvo stvari koje trebate obaviti. Stoga je važno raditi stvari korak po korak, pa i kada je riječ o čišćenju.

Napravite digitalni detox

S vremena na vrijeme dobro je predahnuti od društvenih mreža i tehnologije općenito. Napravite odmak svakih nekoliko tjedana, neovisno o tome ovisi li vam posao o tome, ili privatan život. Odgovarajte na samo važne poruke i mailove, te pokušajte što više vremena provoditi u prirodi i okruženi bližnjima, a što manje bespotrebno surfajući.

Usvojite ove zdrave navike, pojednostavite svoj život i nakon nekoliko tjedana vidjet ćete pozitivne promjene u svom životu i rutini.

Foto: Unsplash

POVEZANI ČLANCI

PROČITAJTE JOŠ:

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Pročitajte više

studenti bez radnog iskustva

Zaposliti studente bez radnog iskustva? Da!

Na mladima svijet ostaje. Ali mladi su bahati, ništa ne znaju, lijeni su i nemaju iskustva. No, mladi su budućnost. Pa...
- Advertisment -