Stakleni strop nije razlog odlaska žena u poduzetništvo

Petogodišnje nam iskustvo pokazuje da sve više žena odlazi iz korporativnog svijeta te pokreće vlastite biznise. Zato smo odlučili istražiti uzroke odlaska i motivaciju za vlastiti biznis.

U istraživanju je sudjelovalo 450 poduzetnica. Čak 64 posto njih je dalo otkaz da bi pokrenulo biznis, a za 17 posto žena dobiveni otkaz je bio samo poticaj da poslovnu ideju koju su već imale, brže realiziraju.

Poznato je da žene u korporativnom svijetu mogu relativno lako napredovati do srednjeg menadžmenta, no nakon toga udaraju u stakleni strop. Međutim, stakleni strop je vrlo nisko na ljestvici razloga za odlazak u poduzetništvo. Čak 47 posto njih želi u potpunosti promijeniti način života, konkretno, žele biti fleksibilnije i imati bolju ravnotežu privatnog i poslovnog života. Korporacijama najviše zamjeraju kulturu prisutnosti umjesto kulture rezultata, tj. u većini se korporaciji daleko više nadzire boravak na radnom mjestu umjesto da se vrednuju rezultati zaposlenika.

Novac definitivno nije glavni pokretač ženama za odlazak u poduzetništvo. Gotovo 60 posto njih zarađuje isto ili manje nego u korporaciji i unatoč tome nikad se ne bi vratile natrag.

Detalje ovog zanimljivog istraživanja pogledajte u infografici dolje.

poduzetnica

Podijelite ovu infografiku na svom webu:

Foto: 123rf

PROČITAJTE JOŠ:

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Pročitajte više

direktorica aura

Osnivačica Aure: “Ukus menadžmenta nije bitan, pratite trendove”

Beograđanka Mila Litvinjenko direktorica je Aure – brenda dekorativne kozmetike koji zbog visoke kvalitete i pristupačne cijene osvaja ljubiteljice šminke u...
- Advertisment -