Stakleni strop nije razlog odlaska žena u poduzetništvo!

Petogodišnje nam iskustvo pokazuje da sve više žena odlazi iz korporativnog svijeta te pokreće vlastite biznise. Zato smo odlučili istražiti uzroke odlaska i motivaciju za vlastiti biznis.

U istraživanju je sudjelovalo 450 poduzetnica. Čak 64 posto njih je dalo otkaz da bi pokrenulo biznis, a za 17 posto žena dobiveni otkaz je bio samo poticaj da poslovnu ideju koju su već imale, brže realiziraju.

Poznato je da žene u korporativnom svijetu mogu relativno lako napredovati do srednjeg manadžmenta, no nakon toga udaraju u stakleni strop. Međutim, stakleni strop je vrlo nisko na ljestvici razloga za odlazak u poduzetništvo.  Čak 47 posto njih želi u potpunosti promijeniti način života, konkretno, žele biti fleksibilnije i imati bolju ravnotežu privatnog i poslovnog života. Korporacijama najviše zamjeraju kulturu prisutnosti umjesto kulture rezultata, tj. u većini se korporaciji daleko više nadzire boravak na radnom mjestu umjesto da se vrednuju rezultati zaposlenika.

Novac definitivno nije glavni pokretač ženama za odlazak u poduzetništvo. Gotovo 60 posto njih zarađuje isto ili manje nego u korporaciji i unatoč tome nikad se ne bi vratile natrag.

Detalje ovog zanimljivog istraživanja pogledajte u infografici dolje.

poduzetnica

Podijelite ovu infografiku na svom webu:

Foto: 123rf

PROČITAJTE JOŠ:

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Pročitajte više

Facebook Shops

Može li Facebook Shops spasiti male biznise?

Mark Zuckerberg lansirao je novu aplikaciju unutar Facebooka, Facebook Shops. Temeljna ideja ovog segmenta Facebooka je da male tvrtke mogu jednostavno...