Najboljim Startup Factory timovima Grad Zagreb za razvoj inovativnih tehnoloških proizvoda osigurao 800.000 kuna

Startup Factory, prvi hrvatski startup akcelerator i višestruko nagrađivani program Zagrebačkog inovacijskog centra, otvara prijave za svoju sedmu generaciju! Uz intenzivan raspored i jaku edukacijsku, mentorsku, promocijsku i infrastrukturnu podršku, najbolje timove očekuje novčani fond od 800.000 kuna koje je za razvoj inovativnih tehnoloških proizvoda osigurao Grad Zagreb.

Startup Factory zaslužan za 88 timova

Program je kroz posljednjih šest godina uspješno prošlo 88 razvojnih timova, a 32 startupa su ostvarila bespovratna financijska sredstva (preseed no equity) u iznosu većem od 4,3 milijuna kuna.

Čuli ste za OmoLab, BiteMe Nutrition, Iron Bull, Sportreact, Makabi Agritech, HUBBIG, Peekator…? Oni su svoj uspješan startup put započeli kroz Startup Factory!

Startup Factory provodi ZICER, najveći startup hub u Hrvatskoj. Želite li i vi postati dio ove jedinstvene zajednice pametnih, vrijednih i proaktivnih ljudi, sada je pravi trenutak za to. Prijave za Startup Factory otvorene su i traju do 4. rujna 2022. putem web stranice zicer.hr. Na ovoj stranici pronaći ćete sve detalje o uvjetima i mogućnostima prijave.


Pročitajte više: Predstavljeni su timovi šeste generacije ZICER-ovog Startup Factoryja: Žene uključene u 10 od 12 timova


Zašto Startup Factory?

Zato jer ovaj akceleracijski program ubrzava razvoj tehnološki orijentiranih timova i startupova te pomaže u validaciji, izlasku na tržište i pristupanju prvim kupcima i ulagačima.

Program je intenzivan i natjecateljskog je karaktera. Svi izabrani sudionici dobit će znanje kroz radionice, predavanja i mentoriranje, a najbolji i financijsku podršku Grada Zagreba iz ukupnog fonda od 800.000 kuna.

Za koga vrijedi poziv?

Prijaviti se mogu timovi ili novi startupovi koji razvijaju visokotehnološka rješenja i okupljaju od dvoje do sedmero članova komplementarnih znanja. Prihvatljiva su sva inovativna i disruptivna tehnološka rješenja, a glavna preporučena područja su zdravlje i kvaliteta života, energija i održivi okoliš, promet i mobilnost, sigurnost i kibernetička sigurnost, hrana i bio-ekonomija, edukacija, robotika, fintech, turizam, umjetna inteligencija i svemirskih tehnologija.


Pročitajte više: Investicijska bankarica sa svjetskom karijerom tvrdi da u Hrvatskoj žene imaju odlične prilike za karijeru u investicijskom bankarstvu, a gotovo nikakve ako žele prikupiti kapital za svoj startup!


Kakav je plan?

Prijave su otvorene do nedjelje, 4. rujna u 23:59 h. Nakon zatvaranja prijava slijedi selekcijski proces koji uključuje evaluaciju prijavnog obrasca od strane stručnog povjerenstva, a potom slijede intervjui. U sedmu generaciju programa će biti odabrano 13 timova. Timove čeka sveobuhvatna podrška, ali i intenzivan rad koji će rezultirati ubrzanim razvojem ideja i proizvoda.

Startup Factory završava velikim finalom 17. studenoga na startup konferenciji Zagreb Connect.

“Domaći tehnološki startupovi postižu globalne uspjehe. Naš zadatak i misija je stvoriti preduvjete kroz koje će inovativne ideje s potencijalom unapređenja života u bilo kojem pogledu dobiti čvrst temelj i odskočnu dasku za rješavanje tržišnih izazova. Kroz ZICER to uspješno postižemo. Za uspjeh je potrebna ciljana i sveobuhvatna podrška. Kroz Startup Factory program ta podrška obuhvaća intenzivne edukacije i radionice kroz koje se uči od renomiranih domaćih i međunarodnih stručnjaka. Kroz ovaj je program već prošlo 88 timova. Oni otvoreno dijele iskustva o svojim pokušajima, pivotiranjima, učenju na greškama i putu kroz koji su došli do međunarodnih tržišta. Takva iskustva su neprocjenjiva i daju poticaj novim generacijama. Također, kroz program je timovima osigurana i ZICER-ova infrastrukturna podrška u vidu poticajnog prostora i vrhunskih laboratorija. Financijska podrška je presudna za razvoj startupa. Zato smo za podršku razvoju iz proračuna osigurali 800.000 kuna bespovratnih sredstava koji će biti dodijeljeni za pet najboljih Startup Factory finalista. Pozivam sve s dobrom tehnološkom idejom na prijavu u Startup Factory. Ovaj program daje relevantna znanja te otvara vrata uspjehu koji je iz našeg grada moguć!” – poručuje  Tomislav Tomašević, gradonačelnik Grada Zagreba.

‘90% startupova koji su prošli program uspješno posluju’

“Startup Factory, akceleracijski program koji smo pokrenuli prije sedam godina, daje rezultate. Tome svjedoče uspjesi 88 alumni timova koji ostvaruju svjetske uspjehe i izlaze na globalna tržišta. Ponosni smo na brojke koje potvrđuju vrijednost programa. Naime, 90% startupova koji su prošli program uspješno posluju. Sve koji će biti izabrani u program očekuje intenzivan rad koji usmjeravaju vrhunski stručnjaci – naši mentori, predavači i ZICER-ov tim. Ove godine novčana sredstva za razvoj od ukupno 800.000 kuna bit će raspoređena na pet najboljih timova – dva puta po 250.000 kuna za drugu razvojnu fazu i tri puta po 100.000 kuna za prvu razvojnu fazu. Ovakvom dinamikom doprinosimo postizanju optimalnih rezultata po individualiziranom principu. Veselim se novoj generaciji startupova spremnih za izgradnju održivost svojih tehnoloških ideja.” – ističe Frane Šesnić, direktor ZICER-a i inicijator Startup Factoryja.

Foto: PR

POVEZANI ČLANCI

PROČITAJTE JOŠ:

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Pročitajte više

UGP prijedlozi vladi

7 prijedloga Vladi RH za prvih 100 dana novog mandata

Udruga Glas Poduzetnika (UGP) službeno je zatražila sastanak s Ministrom financija i Ministrom gospodarstva i održivog razvoja kako bi predložili nekoliko...
- Advertisment -