Stigla aplikacija koja će izračunavati koliko puta dnevno muškarci u razgovorima prekidaju žene

Žene su češće prekida u razgovorima od muškaraca, pokazala su različita istraživanja. Čak 25 posto je veća vjerojatnost da će muškarac prekinuti ženu u razgovoru, nego da će prekinuti muškog kolegu.

Oni dominiraju na poslovnim sastancima, upadaju ženama u riječ, a žene i kad progovore, njihove riječi nemaju jednaku težinu i ne vrijede jednako kao i kad ih izgovore muškarci.

Trump postao inspiracija za aplikaciju

I upravo je to potaknulo agenciju za oglašavanje BETC iz Sao Paula da kreiraju aplikaciju koja će pratiti koliko puta muškarci tijekom razgovora prekidaju žene. Inspirirani prvom debatom između Hillary Clinton i Donalda Trumpa za vrijeme predsjedničke kampanje u SAD-u napravili su aplikaciju „Women Interrupted“. Tada je Trump samo u prvih 26 minuta prekinuo Clinton nevjerojatnih 25 puta.

aplikacija Women Interrupted

„Women Interrupted“ koristi mikrofon koji se nalazi na pametnom telefonu i analizira razgovore, pa na kraju razgovora bilježi koliko puta dnevno, tjedno, mjesečno, godišnje ili u jednom razgovoru je došlo do prekidanja. Mikrofon, dakle, bilježi razgovor i analizira podatke, ali ne pohranjuje te snimljene razgovore.

Aplikacija je dostupna za Android i iOS platforme, besplatna je i namijenjena svim ženama, ali i onima koji nisu svjesni koliko često prekidaju žene u razgovoru. Nakon nekog vremena, kad se broj korisnica poveća, u planu je i globalna karta koja bi prikazivala zastupljenost prekidanja žena u svijetu.

O ovom problemu upozorio je i kanadski premijer Justin Trudeau, koji smatra da dopuštanjem ženama da govore, bez prekidanja, muškarci mogu postati bolji feministi.

Foto: Screenshot

POVEZANI ČLANCI:

PROČITAJTE JOŠ:

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Pročitajte više

korčula konferencija

Dosljednost, vjerodostojnost i autentičnost glavne su uzdanice poduzetnica u turizmu

Poduzetnici svakodnevno iznova promišljaju o tome kako unaprijediti svoje poslovanje, kako mogu postati još bolji, još inovativniji, kako mogu poboljšati zadovoljstvo...