Stigla opasna konkurencija Uberu- usluga prijevoza za žene koju su prepoznali i bogati investitori

Servis Uber je za mnoge žene idealna prilika za samozapošljavanje. Posluje u 614 gradova diljem svijeta, a u Hrvatskoj postoji tridesetak vozačica koje su ovaj servis prepoznale kao odličnu priliku i iskoristile je.

Samozapošljavanje žena

I Brazilka Marcela koja se u Hrvatsku doselila zbog ljubavi je s nama je podijelila svoje iskustvo rada u Uberu, a rekla je i kako su korisnici u Zagrebu oduševljeni ženom za volanom, što nagrađuju i odličnim ocjenama.

Ipak, često možemo čitati udare na Uber, protiv njega prosvjeduju i naši taksisti, a bivša zaposlenica ih je čak optužila i za seksualno zlostavljanje, nakon čega su pokrenute i druge prijave za diskriminaciju.

850 samostalnih poduzetnica

Iz tih se razloga i usluge prijevoza sve više specijaliziraju za određene klijente, a jedna od takvih usluga je i See Jane Go, namijenjena samo za žene.

Ovaj startup iz Laguna Hillsa u Kaliforniji zapošljava isključivo ženske vozače, kojih zasad ima 850 i koje voze samo ženske putnike, dok muškarce voze samo ako su u pratnji žene. Ukoliko ih zatraže muškarci bez ženske pratnje, one ih tada povezuju s drugim uslugama prijevoza.

See Jane Go je osnovala Savannah Jordan zajedno sa svojim ocem Williamom još prošle godine, uz financiranje  investitora koji su dali 2,47 milijuna dolara. Do kraja godine plan im je i širenje od Orange Countya i Long Beacha do ostatka Južne Karoline.

No, to nije prvi takav prijevoz u svijetu. Jedna je mlada poduzetnica iz Detroita osnovala tvrtku Kidz Cab koja prevozi samo djecu, i to u dobi od 4 do 16 godina, a vozi ih u školu ili pak na izvannastavne aktivnosti i vraća ih kući. Također, svojevremeno se u Bostonu pojavio i Chariot for Women, kojeg je osnovao Michael Pelletz, bivši vozač Ubera, koji je jednako kao i See Jane Go ženama osiguravao sigurnost.

Foto: Pexels

POVEZANI ČLANCI:

PROČITAJTE JOŠ:

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Pročitajte više

Mazalin izvršna direktorica

Dok javno zdravstvo guše liste čekanja, u fokus dolaze privatne klinike

Centar za žensko zdravlje, pružatelj usluga vrhunske kvalitete s više od 10 priznanja NajDoktor, poliklinika u koju se pacijentice uvijek vraćaju...