Koji dress code je prikladan za ured?

Odabir prave odjeće na radnom mjestu posebno je važan za administrativne stručnjake, koji često služe kao prva točka kontakta za svoj tim, odjel ili posao. Način na koji se predstavljate može utjecati na dojam koji kupac ili vaš radni kolega ima o vama i o grupi koju predstavljate.

Pravila odijevanja za posao

Dakle, koja su pravila o odijevanju za posao? Za početak krenut ćemo od poslovnog odijela za žene. To je uvijek izvrsna opcija. Imat ćete svestranost odabira para hlača ili suknje koji će se odlično uklopiti u bilo koji poslovni sako. Ovo je veoma profesionalan i prihvatljiv odabir.

Osim poslovnog odijela i sakoa, idealna kombinacija su također košulje ili bluze koje će se odlično slagati uz vaše elegantne hlače ili suknju.

Ovo su osnovna pravila svakog uredskog dress coda, ali što je s obućom? Kakvu obuću tj. štikle trebamo birati u uredskim poslovima? Saznajte u nastavku i posjetite CCC stranicu za širok izbor poslovne obuće i odjeće.

Idealne štikle za uredske poslove?

Postoji određena obuća i odjeća koje su idealne za odjevne kombinacije za posao. Štikle, šarene cipele, cipele s platformom ili remenima, ali koje su idealne za vaš ured?

Kao prvo uvijek držite kulturnu visinu štikli koje neće prelaziti 10 cm. Vaš opis posla ovisi i od boje štikli koje ćete nositi. Ako ste u ”ozbiljnijem” poslu onda se preporučuje da se izbjegavaju štikle jarkih i šarenih boja. Ali, minimalan uzorak ili neki zanimljivi detalj na cipelama nikada nije na odmet. Svakako, ono s čim nećete pogriješiti su štikle bež ili crne boje. Njih je uvijek najlakše kombinirati i predstavljaju jedan klasik koji je moderan godinama.


Pročitajte više: Elegantne i praktične – kako odabrati torbicu za posao


Izbjegavajte štikle s otvorenim prstima

Svakako, ono što je najvažnije kada su u pitanju cipele koje su za posao jeste njihova visina. Previsoke štikle s platformom nisu prikladne i treba ih izbjegavati u poslovnom svijetu.

Dakle, kako bismo sve sumirali, idealne štikle za poslovni svijet su:

  • Salonke
  • Štikle koje nemaju previsoku petu
  • Štikle koje su umjerenih boja i uzoraka
  • Štikle bez platforme
  • Štikle s remenima

Izbjegavajte i štikle s otvorenim prstima.

Idealne štikle za vaš ured potražite na CCC stranici gdje ćete se sresti s velikim asortimanom obuće.

Elegancija u poslovnom svijetu su idealne štikle

Ako pogodite idealan dress code u svome uredu bit ćete odraz dobrog ukusa i mode. Evo još nekoliko savjeta kako to da postignete.

Nosite štikle s punom petom. One su dosta udobnije i lakše za nošenje, a mogu se odlično uklopiti u elegantni uredski stil. Požurite po jedan par jer mnogo toga propuštate ako ne posjedujete niti jedan par s punom petom!

Štikle s par detalja-ukrasa su isto dobar odabir. Posebice ako su to štikle s malom kopčom ili remenom na njima. Dat će vam drugačiji izgled, a s druge strane bit ćete u skladu s poslovnim dress codom. Što se tiče kopči i remenja, treba izbjegavati cipele s više od 2 remena za poslovni izgled.

Nikako ne nositi štikle s platformom! Ovo su cipele koje su najveća greška u poslovnom svijetu. Osim što su jako nezgrapne i neudobne, one predstavljaju neukusan odabir za posao. 

Izbjegavajte cipele s kamenčićima i šljokicama. Ovo jesu jedne od ljepših i elegantnijih cipela, ali su ipak namijenjene za neke svečanije i elegantnije prilike.

Ako radite s fleksibilnijim kodeksom odijevanja slobodno se poigrajte bojama. Potražite idealne štikle na CCC stranici.

Foto: PR

POVEZANI ČLANCI

PROČITAJTE JOŠ:

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Pročitajte više

- Advertisment -