Na što je važno pripaziti jednom kada ste pokrenuli svoju web stranicu

Za uspješno vođenje biznisa, potrebno je, između ostalog znati se i predstaviti. Kako na umrežavanjima s pojedincima, tako i online sa svima. Najjednostavniji način online promocije je vlastita web stranica za koju je važno da je dobro napravljena. U procesu izrade iste, važno je zapitati se “što čini dobru web stranicu”. Znati što želimo postići i kretati se u tom smjeru čini već pola uspjeha.

Što čini dobru web stranicu

Odabir prave domene izuzetno je važan faktor kreiranja web stranice. Kako se radi o nazivu koji je unikatan, imate priliku osmisliti ime koje će zaista predstavljati vas. Naravno, možda ćete morati improvizirati ukoliko je željeni naziv zauzet, no time dobivate i priliku biti posebno kreativni.

Najčešće se za izradu web stranice angažiraju stručnjaci, a dosadašnja iskustva pokazuju da je svakom klijentu najvažnije da proces izrade web stranice bude maksimalno jednostavan, razumljiv i transparentan, bez obzira na složenost projekta.

Kako bi stručnjaci izradili web stranicu kojom ćete biti u potpunosti zadovoljni, važno je dati im kvalitetan input oko tekstova i fotografija. Za tekstove, primjerice, ako ćete željeti blog, važno je pružiti kvalitetan sadržaj. Osim toga, posvetite vrijeme kreiranju teksta za sekciju “tko smo i što radimo”. Tekstove koji su vezani uz vaše poslovanje pišite jednostavnim, kratkim i jasnim jezikom kako bi i oni koji možda nisu stručni u vašem području, razumijeli poruku.

Uz tekst, fotografije su također važne. Možete izraditi svoje ili kupiti gotove iz raznih online baza. Obratite pažnju na boje fotografija i vizuala, da ne djeluju preagresivno.

Bitno je da svaki web ima jasan cilj, korisnike web-a i potrebne funkcionalnosti. Svaka tvrtka koja pruža usluge izrade web-a obavlja za klijenta registraciju domene, idejna rješenja web-a , nakon čega započinje s izradom web-a. Stoga je vaš fokus više na kreativnom i sadržajnom djelu i ne morate toliko brinuti oko tehničkih detalja.

Optimizacija web stranice

Ono što čini dobru web stranicu svakako je i ispravna optimizacija. Danas su laptop, tablet i mobitel jednako važni za korisnike i potrebno je da se sadržaj ispravno prikazuje na svim uređajima. Ako je priroda vašeg biznisa takva da je konkurencija velika, važno je istaknuti se. Kada korisnik traži određeni proizvod ili uslugu (najčešće) putem Google tražilice, želite mu biti vidljivi i dostupni. Potrebno je posvetiti vrijeme i novac kako biste otkrili najbolje ključne riječi koje funkcioniraju za vaš biznis i educirali se o svim važnim detaljima. Ako biste se radije fokusirali na rast biznisa kroz vlastite aktivnosti, uštedite svoje vrijeme i unajmite stručnjaka.

što čini dobru web stranicu

Marketing kao ključni faktor rasta biznisa

Danas, kada se na tisuće biznisa bori za isti klik i lajk isplati se uložiti u Google oglašavanje (Ad words kampanje) kako bi povećali vidljivost i mogućnost konverzije. U ovom trenutku zapitajte se: tko je moj klijent, koje su njegove navike, želje i potrebe. Možda na početku nije cilj ostvariti prodaju nego “pustiti glas”, posebice ako ste novi na tržištu pa vam je važniji visibility od prodaje.

Danas ne možemo pričati o tome što čini dobru web stranicu bez pričanja o društveni mrežama. Društvene mreže zadnjih su godina promijenile način na koji komuniciramo, povezujemo se i koristimo Internet. Društvene mreže su postale centralno mjesto gdje milijarde ljudi provodi svoje vrijeme svaki dan. O popularnosti društvenih mreža govori i činjenica da čak 47% korisnika Interneta koristi društvenu mrežu Facebook. Na društvenim mrežama možete jednostavno doći do vaše ciljane publike oglašavanjem određenoj skupini korisnika i na taj način višestruko pridonijeti svom poslovanju.

Kod postavljana Facebook kampanje isto je tako važno, imati kvalitetnu fotografiju te imati kratku i jasnu poruku koja mora biti jasna i razumljiva vašoj ciljanoj publici. Ciljanu publiku odabirete na isti način kao i za Google Adwords: zapitajte se tko želi kupit vaš proizvod/uslugu, kojoj populaciji možete pomoći? Puno efikasniji rezultat postići ćete na taj način.

Deo Volente d.o.o svim WiA članicama nudi 20% popusta na usluge izrade web stranica, vođenje Internet marketing kampanja i na edukacije te 10% popusta na usluge pisanja poslovnih planova , EU projekata i investicijskih studija.

Foto: Pexels

POVEZANI ČLANCI

PROČITAJTE JOŠ:

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Pročitajte više

yoga mat

Yoga mat s kojim ćete poželjeti vježbati svaki dan

Pročišćen, minimalistički dizajn, off-white boja i vrhunska kvaliteta glavne su karakteristike ove divne prostirke za vježbanje. Kretanje je...
- Advertisment -