Što obući ovaj tjedan? Kapsula za tijelo oblika obrnutog trokuta powered by Comma fashion

U svom radu često susrećem žene kojima je vrlo teško odabrati prikladnu odjeću za gornji dio tijela zbog činjenice da imaju šira ramena i nešto veće grudi.  Ako ste se i vi prepoznali u ovom opisu, vaš oblik tijela vjerojatno je obrnuti trokut. Iako bi neki mogli reći da su pravila odijevanja za vas upravo suprotna onima za trokutasti oblik tijela, ipak nije uvijek tako. Pogledajmo prvo fizičke vaše fizičke karakteristike.

Najčešće imate ramena šira od bokova, veće grudi, uži struk i vitke noge koje često mogu biti vrlo tanke. Ponekad se ovaj oblik zamjenjuje s dijamantnom figurom, ali za posljednju je karakteristično to što su ramena i grudi šire od bokova, ali tu je i ponešto veći trbuh. Čak se i za one koje samo imaju veće grudi smatra da je njihov oblik tijela obrnuti trokut, iako su oni više slični sportskom obliku tijela.

Među poznatim osobama s tijelom oblika obrnutom trokuta nalaze se Angelina Jolie, Renee Zellweger i Catherine Zeta – Jones.

obrnuti trokut

Uzorak na donjem dijelu

Opće pravilo za vas je da nosite odjeću koja naizgled širi bokove na vašem donjem dijelu tijela:

  • donji dio neka bude rezerviran za detalje, zanimljive oblike, rezove, uzorke i volumen
  • vaš gornji dio tijela neka ima ravne i čiste linije
  • iluziju struka možete stvoriti uz pomoć širokog pojasa

Najbitnije pravilo koje morate slijediti kako bi izgledali skladno je nošenje ispravnog grudnjaka. On će osigurati da vaše najuže linije budu vidljive i na pravom mjestu, a to je – ispod vaših grudi. Budući da su vaša ramena šira od bokova, otvoreni vratni izrezi prikladni su za vas. Pogotovo ako imate i veće grudi.

obrnuti trokut

Kragne neka budu napravljene od mekanih materijala, a jako vam dobro vam stoje klasični i duboki “V “ vratni izrezi. Također, lijepo vam pristaje kroj sa spuštenim rukavima (T-shirt), kao na majici s cvjetnim uzrokom.

obrnuti trokut

Dobar odabir za donji dio outfit je uzorak poput onog tigrastog. Ako imate uzorak na gornjem dijelu, neka bude kompleksan ili neujednačeni i veći.

obrnuti trokut

Također, pristaje vam i opcija da nosite svijetlije boje na donjem dijelu i tamnije na gornjem jer svijetlije boje optički povećavaju područje.

obrnuti trokut

Formalne i opuštene prilike

Na gornjem dijelu birajte ravne linije i nešto duže modele poput bijele košulje. Trgovine Comma nude kardigane u svijetlo rozoj i crnoj boji, koje će vam savršeno pristajati uz predstavljen styling.

obrnuti trokut

Savršen oblik suknje za vas u formalnim prililikama je onaj ravan. S druge strane, u opuštenim prilikama najbolje će vam pristajati suknje voluminoznog oblika. Budući da se preporučuje proširiti struk, suknja ili haljina u tom dijelu mogu biti i valovite.

obrnuti trokut

Prilikom odabira hlača obratite pažnju na širinu na donjem dijelu. Vi možete nositi široke hlače ili čak jako široke na dnu, ali potonje su prikladne samo za vaše slobodno vrijeme. Najbolji oblik jakne za vas je ravan i duži. Pripazite na šav na ramenu, koji treba biti u širini ramena ili uži.

obrnuti trokut

Svoj izgled možete napraviti još posebnijim tako da odaberete drugačiju i zanimljivu obuću koja će pažnju usredotočiti na vaš donji dio. Zaigrajte se!

Autorica:

Jerneja Agić je prije 16 godina u Mariboru završila studij na kojem je stekla titulu Inžinjer tekstilno-konfekcijske tehnologije. Edukaciju je nastavila u Ljubljani na Fakultetu za modni dizajn. Nakon studija i diplome nastavila je sa usavršavanjem na području Image Consultinga u vodećoj školi modnog dizajna i oblikovanja, Instituto Marangoni London, gdje je dobila neprocjenjiva iskustva, te naziv IMAGE CONSULTANT → Savjetnica za imidž. Vlasnica je trgovačke marke OBLECI.SE (OBUCI.SE) Danas je profesionalni Image Consultant → Savjetnica za imidž. Surađuje sa pravnim osobama i sa pojedincima.  Trenutno djeluje na području Slovenije i Adria Regije: Hrvatske, Srbije, Bosne i Hercegovine, Makedonije.

Foto: PR

POVEZANI ČLANCI

PROČITAJTE JOŠ:

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Pročitajte više

konferencija za žene u sportu

Dolazi naša prva Konferencija za žene u sportu – Upoznajte govornice

Sport je još jedna industrija u kojoj dominiraju muškarci, a o temi potplaćenosti sportašica mnogo se priča. Sportašice i ženska sportska...
- Advertisment -