Što obući ovaj tjedan? Ovo je naš prijedlog powered by Comma fashion

U ožujku se sa promjenom sezone mijenja i naša garderoba. U tom periodu se mnoge poslovne žene bore sa pitanjem što kupiti, kako bi se pojedinačni komadi odjeće mogli kombinirati na različite načine.

Za izgrađenu kapsulu poslovne odjeće vam nije potreban pun ormar. Trebate jedino znati, kako to napraviti na pravi način.

Poslovna kapsula za sve prilike

Prvo razmišljajte o tome kakav je vaš dress code. Ako je raznolik , razmislite isto, kakav dojam trebate ostaviti na radnom mjestu. Razmislite isto i koje sve poslovne prilike imate najčešće na poslu.

Ovaj put vam predstavljamo osnovnu kapsulu garderobe za poslovnu ženu, koja treba  svojim izgledom slati poruku  visoke profesionalnosti u konvencionalnom okruženju  (business smart). Ona isto tako ima i dane, kada može biti nešto manje ( business casual) ili više ( smart casual) opušteno odjevana.

Nije potrebno da za ova tri dress coda imate tri kapsule odjeće. Dovoljno je samo, da imate nekoliko komada osnovne odjeće, koju međusobno kombinirate, kako biste stvorili određeni dojam.

Odaberite svoj tip i osnovnu boju garderobe

Da biste uopće mogli kombinirati različitu odjeću prije svega je važno saznati koji je vaš tip boja ( ljeto, proljeće, jesen, zima). Time se osiguravate, da možete kombinirati pojedinačne komade odjeće različitih boja.

Nakon toga odlučite koja će boja biti osnova garderobe. Najčešće osnovne boje poslovnih žena su crna, plava ili siva.

Kad ste odabrali svoj tip boja i osnovnu boju garderobe, dobro je napisati na list papira najosnovnije i najnužnije komade odjeće koja svaka poslovna žena treba imati.

što obući

To su:

– elegantne hlače,

– uska suknja “ pencil”,

– haljina do koljena,

– bijela ili toplo bijela košulja ( ovisi o vašem tipu boja),

– elegantna majica ( neka bude zanimljivog kroja ili uzorka),

– formalna jakna,

– opuštena jakna (također kožna jakna),

– nakit.

Power business dress code

Ako trebate sa svojim izgledom na radnom mjestu slati formalnu i autoritativnu poruku to vam svakako daje crna boja oštrih i ravnih oblika u kombinaciji sa klasičnom košuljom bijele ili toplo bijele boje. Važno je, da se stil sastoji maksimalnog kontrasta svjetline ( tamno – svijetlo), gdje prevlada tamna odjeća. Ovaj se izgled naziva i Power business, budući je primjeren za sva klasična i autoritativna poslovna okruženja.

Business casual dress code

Ako na ovom stilu zamijenite samo jaknu, izgled je odmah opušteniji i prigodan za takve prilike, a posebno za žene sportskog karaktera.

Da bi stvorili nešto manje profesinalan izgled to ćete postići sa crnim hlačama koje kombinirate sa elegantnom majicom. I ako još zamijenite jaknu sa kožnom, stil će u trenutku biti još opušteniji.

business_casual_dress_code
Business casual dress code (Comma fashion)

Za one dane kada ne trebate slati poruku visokog autoriteta, ali još uvijek trebate izgledati profesionalno, možete  na prvom stilu crne hlače zamijeniti sa uskom suknjom svijetle boje. Da biste stvorili još opušteniji izgled od toga, formalnu jaknu zamijenite sa kožnom.

business_casual_dress_code_1
Business casual dress code (Comma fashion)

Za više takvih opuštenih poslovnih dana, možete umjesto košulje nositi majicu.

business_casual_dress_code
Business casual dress code (Comma fashion)

Smart business dress code

Obično je krajem tjedna dopušteno više slobode u odijevanju. Da biste napravili nešto drugačiji poslovni izgled za ovu opuštenu ( smart business) priliku možete nositi haljinu u kombinaciji sa kožnom jaknom.

što obući

Da biste uštedjeli što više vremena i manje razmišljali što i gdje kupiti te kako to kombinirati, posjetite Comma trgovine.

Autorica:

Jerneja Agić je prije 16 godina u Mariboru završila studij na kojem je stekla titulu Inžinjer tekstilno-konfekcijske tehnologije. Edukaciju je nastavila u Ljubljani na Fakultetu za modni dizajn. Nakon studija i diplome nastavila je sa usavršavanjem na području Image Consultinga u vodećoj školi modnog dizajna i oblikovanja, Instituto Marangoni London, gdje je dobila neprocjenjiva iskustva, te naziv IMAGE CONSULTANT → Savjetnica za imidž. Vlasnica je trgovačke marke OBLECI.SE (OBUCI.SE) Danas je profesionalni Image Consultant → Savjetnica za imidž. Surađuje sa pravnim osobama i sa pojedincima.  Trenutno djeluje na području Slovenije i Adria Regije: Hrvatske, Srbije, Bosne i Hercegovine, Makedonije.

POVEZANI ČLANCI

PROČITAJTE JOŠ:

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Pročitajte više

Medicinska pedikura: I stopala trebaju pravilnu njegu

Ljeto je pred vratima i sve više nosimo laganu i otvorenu obuću i odjeću. S višim temperaturama treba uskočiti u ljetne...
- Advertisment -