Arianna Huffington otkrila kako bi se žene trebale odijevati za posao

Arianna Huffington, osnivačica i CEO kompanije Thrive Global zagovara nešto što se projsečnoj ženi čini sasvim uobičajno, ali mnogim ženama bogatog imovinskog statusa, posebice u poslovnom svijetu, čini se nemogućim. Riječ je o ponavljanju odjevnih kombinacija.

Žene trebaju odrediti svoje prioritete

Što odjenuti za posao? Za mnoge žene ovo se čini kao banalan problem, ali upravo nas ono što smo odjenuli čini sretnima i poletnima, ili loše raspoloženima, a to se može odraziti i na našu karijeru. Huffington se dotaknula ove teme kako bi istaknula važnost donošenja odluka i određivanja priroteta. Iako je za mnoge žene moda područje u kojem se jako dobro snalaze, velika većina muči se sa svakodnevnim odabirom kombinacija, posebice onih poslovnih.

Poručila je da iz njenog primjera mogu naučiti te pokrenula koncept na Instagramu pod hashtagom #stylerepeat, kojim poziva žene da promjene pogled na modu i ne zamaraju se odjećom te nose iste kombinacije iznova.

Koncept je bio u vlasništvu mnogih uspješnih muškaraca tijekom godina. Prisjetimo se omiljenih crnih traperica Stevea Jobsa, sive torbe Marka Zuckerberga ili odijela predsjednika Baracka Obame. Te “uniforme” su način na koji se određuje stil te se smanjuju odluke oko odabira kombinacija. Na taj način, svatko se može posvetiti bitnijim stvarima.

“Muškarci imaju konkurentsku prednost. Oni ne moraju gubiti energiju koju mi žene gubimo prilikom odabira odjeće”, ističe Huffington.

Ovim putem pozvala je sve žene da se posvete bitnim stvarima te da se opuste kada su u pitanju modne kombinacije.

Foto: Flickr/ C2 Montreal

POVEZANI ČLANCI

PROČITAJTE JOŠ:

1 KOMENTAR

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Pročitajte više

Baraćeve špilje

Baraćeve špilje – piknik, šetnja i uživanje nadomak Zagrebu

Tko kaže da je Lika samo zimska destinacija? Ovaj, industrijom neoskvrnut, dio Hrvatske zbog svoje netaknute prirode možda je najljepši upravo...
- Advertisment -