Što biste baš uvijek trebali reći na razgovoru za posao?

Svi kandidati za posao znaju kako valja započeti intervju. Treba doći na vrijeme, razvući osmijeh na lice i imati čvrst stisak ruke. Malo je teže procijeniti kako taj razgovor – završiti.

Budite izravni

Suzy Welch, autorica nekih od najprodavanijih naslova iz područja menadžmenta, tvrdi kako posljednjih nekoliko minuta razgovora za posao obično odlučuju o tome hoćete li taj posao uistinu i dobiti, donosi CNBC. Srećom, postoji nešto što možete uvijek reći, a ostavit će pozitivan dojam na potencijalne šefove.

„Kada ste ispričali sve što ste imali i voditelj razgovora završava druženje, nemojte samo reći „hvala“ i otići. Prije nego što izađete, recite „ja stvarno želim ovaj posao“, predlaže Welch.

Vjerojatno mislite kako takva iskrenost zvuči previše očajno, ali mogućnost za uspjeh u ovom je slučaju veća (i važnija) od samog rizika.

Tri muhe jednim udarcem

Ovakva izjava stručnjacima koji vode intervju pokazuje tri vaše osobine koje vjerojatno traže kod svog budućeg zaposlenika – iskrenost, hrabrost i poniznost.

„Ovakva otvorenost donosi osvježavajuću razinu iskrenosti i uvijek dotakne ljude na pozitivan način“, ističe Welch.

Za to postoji dobar razlog. Odmak od pripremljenog govora i robotskog predstavljanja pokazuje autentičnost, kvalitetu koju je danas sve rjeđe moguće pronaći. Također, čvrsto izražavanje svoje želje pokazuje i osobnu snagu.

„Oni koji čuju takvu izjavu, znaju da ju je teško izreći. Znaju da je za to potrebno imati petlje i zato će vas zapamtiti.“

Menadžeri cijene zaposlenike koji pokazuju hrabrost na poslu, bilo kroz inicijativu ili jasno izricanje mišljenja.

Nadalje, ovakva otvorenost dokazuje da niste preponosni da priznate zašto ste stvarno tamo. Onima koji će birati savršenog kandidata za posao to komunicira kako znate da su oni koji donose završnu odluku. A to pokazuje da prema njima imate poštovanja.

„Pokažite zašto ste najbolji izbor i dajte sve od sebe, a negdje pri kraju razgovora pobrinite se da znaju kako se zaista osjećate“, savjetuje Welch.

Foto: Unsplash

POVEZANI ČLANCI

PROČITAJTE JOŠ:

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Pročitajte više

- Advertisment -