Ashton Kutcher traži da su stolovi za previjanje beba dostupni i očevima

Dok se mnoge majke u Hrvatskoj još bore s pomanjkanjem stolova za previjanje beba, u SAD-u postoji pokret očeva koji žele stolove za previjanje beba i u muškim toaletima. Jedan od tih očeva je i poznati glumac Ashton Kutcher.

Spolna nejednakost u toaletima

Inspiriran očinstvom Ashton Kutcher  je nedavno na svom Facebook profilu istupio protiv spolne nejednakosti u javnim toaletima pitajući se zašto ne postoje stolovi za previjanje beba i u muškim toaletima dodajući da čim vidi jedan takav da će mu dati besplatnu reklamu na svom Facebook profilu.

stolovi za previjanje beba 0

Ova je njegova izjava odmah postala viralna i “lajkana” je više od 200 000 puta dok u komentarima ispod izjave dolaze navedene brojne lokacije na kojima su obožavatelji njegove stranice vidjeli takve muške toalete.

Ashton Kutcher je prošle godine dobilo kćer Wyatt s partnericom i kolegicom Milom Kunis te u potpunosti ozbiljno shvatio svoju roditeljsku ulogu. Ashton ističe da iako ravnopravno sudjeluje u ulozi roditelja s partnericom Milom, njoj ipak ostavlja glavnu riječ kada se radi o odgoju njihove kćerke Wyatt. Također ističe da je veoma ponosan na to što nemaju zaposlenu dadilju i sve zadatke roditeljstva preuzimaju u potpunosti sami.

Sudeći po komentarima obožavatelja u SAD-u postoje brojne lokacije muških toaleta gdje postoje stolovi za previjanje beba, dok neki i ističu kako su vidjeli i nekoliko obiteljskih toaleta odvojenih od muških i ženskih.

Kakva je situacija kod nas?

U Hrvatskoj žene još uvijek imaju problema s pronalaskom javnih toaleta u kojima postoje stolovi za previjanje – u restoranima, supermarketima, centrima, benzinskim crpkama te općenito na svim mjestima gdje roditelji dolaze i prolaze s djecom. Neki veći centri imaju dobru praksu gdje postoje prostorije za previjanje beba i toalet odvojeno od ostalih toaleta, kao i posebni toaleti za djecu gdje onda i očevi mogu ući s majkom ili samostalno djetetu promijeniti pelenu ili ga odvesti na toalet. To je jedino rješenje koje će i tatama omogućiti ravnopravnu brigu za bebe i djecu.

Foto: FB ScreenShot, Flickr/Digitas Photos

POVEZANI ČLANCI:

PROČITAJTE JOŠ:

1 KOMENTAR

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Pročitajte više