Ashton Kutcher traži da su stolovi za previjanje beba dostupni i očevima

Dok se mnoge majke u Hrvatskoj još bore s pomanjkanjem stolova za previjanje beba, u SAD-u postoji pokret očeva koji žele stolove za previjanje beba i u muškim toaletima. Jedan od tih očeva je i poznati glumac Ashton Kutcher.

Spolna nejednakost u toaletima

Inspiriran očinstvom Ashton Kutcher  je nedavno na svom Facebook profilu istupio protiv spolne nejednakosti u javnim toaletima pitajući se zašto ne postoje stolovi za previjanje beba i u muškim toaletima dodajući da čim vidi jedan takav da će mu dati besplatnu reklamu na svom Facebook profilu.

stolovi za previjanje beba 0

Ova je njegova izjava odmah postala viralna i “lajkana” je više od 200 000 puta dok u komentarima ispod izjave dolaze navedene brojne lokacije na kojima su obožavatelji njegove stranice vidjeli takve muške toalete.

Ashton Kutcher je prošle godine dobilo kćer Wyatt s partnericom i kolegicom Milom Kunis te u potpunosti ozbiljno shvatio svoju roditeljsku ulogu. Ashton ističe da iako ravnopravno sudjeluje u ulozi roditelja s partnericom Milom, njoj ipak ostavlja glavnu riječ kada se radi o odgoju njihove kćerke Wyatt. Također ističe da je veoma ponosan na to što nemaju zaposlenu dadilju i sve zadatke roditeljstva preuzimaju u potpunosti sami.

Sudeći po komentarima obožavatelja u SAD-u postoje brojne lokacije muških toaleta gdje postoje stolovi za previjanje beba, dok neki i ističu kako su vidjeli i nekoliko obiteljskih toaleta odvojenih od muških i ženskih.

Kakva je situacija kod nas?

U Hrvatskoj žene još uvijek imaju problema s pronalaskom javnih toaleta u kojima postoje stolovi za previjanje – u restoranima, supermarketima, centrima, benzinskim crpkama te općenito na svim mjestima gdje roditelji dolaze i prolaze s djecom. Neki veći centri imaju dobru praksu gdje postoje prostorije za previjanje beba i toalet odvojeno od ostalih toaleta, kao i posebni toaleti za djecu gdje onda i očevi mogu ući s majkom ili samostalno djetetu promijeniti pelenu ili ga odvesti na toalet. To je jedino rješenje koje će i tatama omogućiti ravnopravnu brigu za bebe i djecu.

Foto: FB ScreenShot, Flickr/Digitas Photos

POVEZANI ČLANCI:

PROČITAJTE JOŠ:

1 KOMENTAR

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Pročitajte više

mjere za srpanj

Objavljene su mjere za srpanj za mikropoduzetnike, uz neke izmjene!

Hrvatski zavod za zapošljavanje objavio je nove potpore za očuvanje radnih mjesta za mikropoduzetnike, odnosno gospodarske djelatnosti koje zapošljavaju do 10...