Kako kreirati Story na poslovnom Facebook profilu?

Društvene su se mreže u poslovnom svijetu nametnule kao jedan od vodećih oblika marketinške komunikacije. Uvođenjem opcije objavljivanja priča (eng. story), Facebook je omogućio novi način prezentacije proizvoda i usluga čime vlasnici poslovnih profila mogu povećati svoju vidljivost i pridonijeti prepoznatljivosti vlastitog brenda.

Objavljivanje Storyja na Facebooku nešto je rjeđe od objavljivanja na Instagramu i Snapchatu. Ovaj bi podatak mogao ohrabriti vlasnike poslovnih profila da ga koriste kao sredstvo komunikacije, s obzirom na to da je veća šansa da će njihove priče doprijeti do ciljane publike te da se neće izgubiti među brojnim drugim pričama.

Nadalje, najnoviji je Facebookov algoritam u prvi plan korisnicima stavio objave najbližih prijatelja i obitelji ali ovo ažuriranje nije utjecalo na vidljivost Storyja koji se pojavljuju kronološkim redoslijedom, počevši od najnovijih. Međutim, prije početka objavljivanja Storyja važno je uvidjeti razliku između sadržaja koji karakterizira dobru priču od onoga koji karakterizira dobre objave tj. postove.

Kvalitetnije fotografije bolje je čuvati za klasične objave, dok biste za priče trebali koristiti zabavne fotografije koje podupiru vašu marketinšku priču, a koje korisnicima daju bolji uvid u ono čime se bavite.

Podijelite zanimljive i informativne snimke

Osim fotografija, korisnici na storyjima mogu dijeliti i kratke snimke. Ovom se opcijom nerijetko služe vizažisti i modni kreatori, koji u njima odgovaraju na pitanja ostalih korisnika o proizvodima koje  koriste, daju savjete ili pokazuju snimke iza scene (eng. behind the scenes).

Takav im način komunikacije omogućuje izgradnju zajednice lojalnih korisnika i osnaživanje suradnje s drugim brendovima s obzirom na to da korisnici društvenih mreža, pogotovo milenijalci i generacija X, najviše vjeruju onome što su čuli upravo putem društvenih mreža.

Posvetite dodatnu pažnju estetici

Imajte na umu da su priče vremenski ograničene i da su primarno vizualno komunikacijsko sredstvo. Izbjegavajte pisanje dugačkih tekstova, a pažnju posvetite estetici fotografije ili videa. Znanstveno je dokazano da ljudski mozak procesuira vizuale 60,000 puta brže nego tekst. Ako je tekst neizbježan, kreirajte ga na što je kraće moguće, ističući ključne riječi.

Nemojte dodavati fotografije samo kako biste nešto objavili, nastojte da one podržavaju onu marketinšu poruku koju želite poslati i da budu u skladu s identitetom vašeg brenda. Svom Storyju možete dodati i direktnu poveznicu na vašu web stranicu i time si povećati posjećenost.

Kako biste kreirali Story na Facebooku, slijedite sljedeće korake:

  1. Otvorite vaš poslovni Facebook profil.
  2. Pri vrhu stranice trebali biste vidjeti opciju „Vaša priča“ (Your Page’s Story).
  3. Odaberite „Kreirajte priču“.
  4. Snimite video ili fotografiju koju želite objaviti ili odaberite već postojeće iz albuma kamere.
  5. Ako je potrebno dodajte filtere ili tekst.
  6. Kada dodate sve što smatrate potrebnim na dnu ekrana potražite opciju „Sljedeće“.
  7. Facebook će vam tada ponuditi da odabrani sadržaj objavite kao Facebook objavu ili kao priču.
  8. Odaberite „Vaša priča“ i kliknite ikonu strelice u donjem desnom kutu.

Ako još niste počeli objavljivati priče s vaših poslovnih profila predlažemo vam da počnete, jer one predstavljaju odličnu priliku brendovima da povećaju angažman u zajednici, izgrade svijest o brendu i osnaže odnose s Facebook publikom.

Foto: Unsplash, Facebook

POVEZANI ČLANCI

PROČITAJTE JOŠ:

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Pročitajte više

- Advertisment -